Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.03.21
4628 6
Друкувати
Обране

Щодо врахування винагороди за підсумками роботи за рік при обчисленні середньої зарплати

Абзацом першим пункту 3 Порядку встановлено, що при обчисленні середньої заробітної плати враховуються всі суми нарахованої заробітної плати згідно із законодавством та умовами трудового договору, крім визначених у пункті 4 цього Порядку.

Оскільки винагорода за підсумками роботи за рік відсутня в переліку виплат, що не враховуються при нарахуванні середньої заробітної плати, визначених пунктом 4 Порядку, то вона враховується при нарахуванні середньої заробітної плати у всіх випадках її обчислення відповідно до положень Порядку.

Абзацом третім пункту 3 Порядку передбачено, що премії та інші виплати, які виплачуються за два місяці або більш тривалий період, при обчисленні середньої заробітної плати включаються шляхом додавання до заробітку кожного місяця розрахункового періоду частини, що відповідає кількості відпрацьованих робочих днів періоду (місяців), за які такі премії та інші виплати нараховані. Така частина визначається діленням суми нарахованих премій та інших виплат на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, та множенням на кількість відпрацьованих робочих днів кожного місяця, що відноситься до розрахункового періоду для обчислення середньої заробітної плати.

Отже, при обчисленні середньої заробітної плати винагорода за підсумками роботи за рік враховується в частині, яка відноситься до тих місяців, що входять в розрахунковий період.

Джерело:
Лист Мінекономрозвитку від 29.01.2021 р. N 4708-06/5567-07
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
Наталі
16.03.2021
А як же тоді лист від 16.01.2021 р. № 4709-06/2098-07? Чим керуватись, взагалі!?
eMelya Наталі
16.03.2021
В листі йде мова про разову виплату, а одноразові виплати не враховуються (Постанова №100 ч.4 б,г)
фархад
16.03.2021
щорічна грошова винагорода педагогам це Що? разова чи потрібно ділити на 12
eMelya фархад
16.03.2021
По суті, це те ж саме, про що говориться в коментарі вище - одноразова виплата, в розрахунок відпусток (постанова 100) не враховується, у розрахунок лікарняних (порядок 1266) враховується.
Света фархад
16.03.2021
Це разова виплата
Аня
17.03.2021
От мені цікаво чи ті люди, які придумують нововведення, взагалі консультуються з бухгалтерами-практиками???Я бюджетник. Щоб в грудні мені закрити зарплату, я маю вирахувати винагороду за підсумками роботи за рік. Але мені ще потрібно перерахувати всі відпускні за цей рік, враховуючи винагороду за підсумками роботи за рік. ПИТАННЯ: яким чином мені ВГАДАТИ скільки коштів залишити на річну винагороду, щоб мені вистачило на перерахунок відпускних, і при цьому вибрати річну суму зарплати???transparent_pxl.png
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі