Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.03.16
5665 24
Друкувати
Обране

Уряд працює над тим, щоб освітяни отримували гідну зарплату

Уряд забезпечує зростання соціальних стандартів громадян, зокрема підвищення зарплат бюджетникам, у тому числі й галузі освіти. Протягом 2015 року двічі, у вересні та грудні, відбувалося підвищення посадових окладів Єдиної тарифної сітки.

Цьогоріч для працівників бюджетної сфери, зокрема і для освітян, виходячи з наявних фінансових ресурсів, Держбюджетом передбачено неодноразове підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

Удосконалення оплати праці педагогічних працівників передбачається новим Законом України “Про освіту”, що поданий до Парламенту Урядом.

Зокрема, зарплата педагогічних працівників підвищуватиметься з урахуванням надбавки за кваліфікаційні категорії (для вчителя та вихователя другої категорії – на 15% від посадового окладу; першої категорії – на 30%; вищої категорії – на 50%).

Науково-педагогічним, науковим та педагогічним працівникам закладів вищої освіти встановлюватимуться надбавки за наукові ступені та вчені звання відповідно до законодавства. Крім того, вузи зможуть збільшувати розмір доплат за рахунок власних надходжень.

До того ж, законопроектом передбачається можливість встановлювати педагогічним і науково-педагогічним працівникам доплати, надбавки, премії за використання в освітньому процесі іноземних мов, сучасних технологій, реалізацію інноваційних проектів тощо.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
24
Гатченко Лена
25.03.2016
Когда до бухгалтеров дойдет очередь, мы что не люди???!!!
Простий бух Гатченко Лена
25.03.2016
Підтримую вашу думку. Більше 5 років на голому окладі, постійно чекаю цих підвищень соцстандартів щоб хоча би ті сльози додали до зп, індексацію нам не платять (Чернівці). Раніше просто соромно було називати свою зп подругам, але чоловік фінансово утримував, ситуація не напрягала, а зараз слово з 4 букв настала. Він вже мені говорить йти хоч у торгівлю бо не витягуємо сімейний бюджет, вже борги навіть є((( А з моїм "бюджетним" досвідом кому я у торгівлі потрібна, хіба що як продавчиня))) А я так не можу, чим себе зайняти, коли не буде покупців? Не звикла до бездіяльності, завжди мушу шось метушитись, рахувати, заповняти, готувати)))
Гатченко Лена Простий бух
25.03.2016
На данном этапе могу только посоветовать проголосовать за петицию о выплате надбавки за выслугу лет бухгалтерам и подключить всех знакомых. Будем ждать ЧУДА!
Женя
25.03.2016
Та когда за нас думали только роботы прибавляют своими новыми законами!
IT
25.03.2016
Какой заголовок. Аж прослезился
Вадим
25.03.2016
Ці "гідняки" спочатку збільшать норму педнавантаження , а потім накинуть кілька відсотків до окладу.
Ирина Вадим
25.03.2016
пора б уже привыкнуть, что в нынешнее время у нас ниче просто так людям в з/п не повышается...
Денис
25.03.2016
у нас только незащищенные одни "медики" и "педики" , в больнице если не заплатишь никто и не посмотрит они на леваках имеют ещё по одной и больше зарплат, а педики на репетиторстве нормально выезжают и никакой ответственности
Галина
25.03.2016
Про бухгалтерів довно час настав хоч щось подумати та щось зробити зробити
Ірина
25.03.2016
З усіх бюджетників найбільше обділені бухгалтера, відповідальності на тисячи а платня мінімальна
Любов
25.03.2016
Ще не одного лікаря чи вчителя не покарано в матеріальному плані, не визначено ніякого покарання,крім звільнення з роботи, а бухгалтерів в несоєчасно здав звіт- штраф, невірно- штраф,
Наталія
25.03.2016
Підключаємо всіх знайомих за підпис петиціїї про надбавку бухгалтерам
оксана
25.03.2016
Пусть оставят нас в покое! Их повішение как правило за счет сокращения!!!
Коля
25.03.2016
Головбухи УПРАВЛІНЬ ОСВІТИ м. Києва щомісяця офіційно отримують премії, що у 4-5 разів (!) перевищують їх посадовий оклад. Подивіться у штатні розписи і ви побачите, що головбух для простих спеціалістів зазначає 50-відсоткову надбавку, а дає їм лише по 20 відсотків. Решту 30 відсотків (а це з кожного спеціаліста) головбух привласнює собі, і отримує її у вигляді вищевказаних премій. Частина від цих грошей перепадає заступникам.
Оля
26.03.2016
Працювала в освіті і зовсім не згідна з тим що у вчителів мала з/та. В них навантаження становить 18 годин на тиждень, це працювати по 3 год. в день, а бухгалтер працює 8 год. за значно меншу з/ту. І майже кожний вчитель працює майже на 2 ставки по 26-28 год, і отримує відповідно 2 з/ти , а де ще тих 40 год. в тиждень що потрібно працювати бухгалтеру. І в результаті у бухгалтера з/та 2 тис, це в кращому випадку і у вчителя 4500 - 5000 тис.грн. І після обіду вчитель вдома, і ціле літо вчитель відпочиває, і на канікулах рідко ходить на роботу
Ольга Оля
29.03.2016
Видно освіта мае різницю... а ви попрацюйте вчителем-вихователем в держсанаторії для туберкульозних дітей, куди в 80% привозять дітей з интернатів та дитбудинків...і навантаження... ??? .Хотілося б потім почути, що ви скажете. І про навантаження і про зпл. І про те як їм їх бухгалтерія зпл нараховуе - собі по кишеням.
Коля Оля
26.03.2016
Проведення уроків--це далеко не вся робота вчителя. Приблизно стільки ж часу забирає підготовка і перевірка письмових робіт. Плюс класне керівництво і підтримання оснащенння кабінету у належному стані . Але і це ще не все: інколи адміністрація школи навантажує вчителя завданнями, які , на перший погляд, далекі від його обов"язків. Наприклад, ходити по квартирах і переписувати дітей дошкільного віку... Робота вчителя значно важча за бухгалтерську.
Оля Коля
26.03.2016
Класне керівництво це + 590грн. За кабінет це ще плюс 300грн. А в бухгалтера все входить в один оклад. Говорити, що робота бухгалтера легша може сказати " не бухгалтер". Я не хочу вас образити, я оцінюю вашу працю, з дітьми працювати не легко. Але зараз вам нема чому нарікати на з/ту, є люди які теж тяжко працюють але отримують менше. Але в нас привикла говорити, що педагоги бідні, мало заробляють. Але є ще й інші професії...
Іна
28.03.2016
на всі 100% згодна з Ольгою,підключаємось для підпису під петицією
Оксана
29.03.2016
Ні в якому разі не потрібно підвищувати зарплату тому що вони займаються репетиторством за які кожен з батьків платить не малі гроші Шановнвний Премєр Міністр Міністр забороніть простому вчителі займатися хабарництвом - репетиторством нехай вчать дітей як колись вчили наших батьків , дідусів, бабусів, а кому неподобаєть прошу звільнити робоче місце
Ольга Оксана
29.03.2016
А чого ви всіх під одну гребінку? Може краще вчителю (міліціонеру, лікарю і т.д і т.п.) дати гідну зпл, щоб вони, як і ви, не 1800,00грн своіх дітей годували і одягали, і вчили? А то видно ви свою працю цінуете, і вважаете, що вам теж недостатньо платять. А інші тільки гребуть гроші лопаю... Мені теж не подобаеться система де, щоб отримати кваліфіковану допомогу, треба дати "барашка в бумажці". ...але для цього треба зломати систему на рівні керівництва державою, а не за рахунок пари сотень гривень вчителя.
Оля Ольга
01.04.2016
А скільки для вас гідна з/та? Зараз в середньому вчитель отримує 4 тис. і близько 40% - 5000-6000 грн. Вам скільки не давай завжди буде мало і репетитерство ніколи не зупиниться. І через це на уроках нема смислу викладатися по повному. Раніше дітей залишали після уроків на додаткові заняття, щоб підтягнути, бо це був результат вашої праці, а тепер краще вдома - за гроші. Тепер можна учня і з двійками перевести в наступний клас, а що - мала з/та тай учень складний попався. А ще, навчіть мене, будь ласка, як можна в бухгалтерії нараховувати собі в " кишеню"? Пропрацювавши 15 років в бухгалтерії відділу освіти, багато чого не знаю???
Ольга Оля
04.04.2016
Я ж і кажу, ви всіх під одну гребінку.... Ви і правда вважаете, що всі отримують по 5-6 тис, і всі без вийнятку займаються репетиторством? Вище я писала, підіть попрацюйте з хворими дітьми, з неблагополучних сімей...за 1800-2000, а потім будете розповідати про запрлатню по 6000грн. І про те як нараховувати собі зпл я теж можу розповісти.
Коля
29.03.2016
Головбухи УПРАВЛІНЬ ОСВІТИ м. Києва щомісяця офіційно отримують ПРЕМІЇ, що у 4-5 разів (!) перевищують їх посадовий оклад.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі