Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.02.20
5869 13
Друкувати
Обране

Уряд спрямував 2,2 млрд гривень на зарплати вчителям

Уряд спрямував додатково 2,2 млрд гривень для виплати заробітних плат вчителям. Так, виплата коштів педагогам вперше буде здійснюватися із розрахунку реальної кількості учнів, а не за торішніми даними. Це рішення було прийняте сьогодні, 12 лютого 2020 року, на засіданні Кабінету Міністрів України.

«Зараз ми вперше за 4 роки при розрахунку кількості коштів на зарплати вчителів врахували дані не минулого, а цього навчального року. Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз «докинули» на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Завдяки цим коштам:

  • бюджети міст обласного значення збільшаться на 933,6 млн
  • районні бюджети збільшаться на 588,4 млн
  • бюджети об’єднаних територіальних громад збільшаться на 712,3 млн

«Хочу підкреслити, що це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада й до цього виплачувала усі надбавки та премії. До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом з тим, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників», – додала Міністр.

КМУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
Юлія
13.02.2020
А всім іншим? Чи тільки вчителі - люди...
Зелені окуляри Юлія
13.02.2020
Какая разніца кому ми виділили. Вийди з коментарів, разбійниця
qwerty Юлія
13.02.2020
а іншим зарплати не потрібні.залишається продавати собак, щоб заплатити за комуналку
инна Юлія
13.02.2020
электорат, шо вы хотітє
Анастасія
13.02.2020
А бухгалтера хіба не люди???
Тетяна Анастасія
13.02.2020
Бухгалтер и так за минималку будет работать и начислять педперсоналу підвищення надбавок.transparent_pxl.png
Лера
13.02.2020
Міністерство освіти опікується освітянами, Міністерство охорони здоров'я - лікарями. А хто бухгалтерами??? Ніхто! Нам тільки посилюють відповідальність, додають нові норми, закони, збільшують об'єм роботи... Як варіант можливих змін - не пускати дітей своїх навчатися на бухгалтерів і всіх знайомих відмовляти. Тоді років через 5 буде відчутний дефіцит бухгалтерів, підвищиться престиж профессії, будуть бульше цінувати і відповідно платити. Особисто я вже так роблю). Та й дивлячись на мене, ні в кого й думки не виникає йти вчитися на бухгалтера...)
....
13.02.2020
Я дуже радий, що ви підняли, що вчителя "БУДУТЬ" получати високу зарплатню... Але хто дасть на це гроші??? Вчителі, яких я знаю з різних шкіл, получати стали не на тисячі більше, а лише на сотні грн... В управліннях кажуть, що фонду немає, немає з чого платить такі зарплати...А що вже казати за маленькі містечка чи села, коли там фінансувати ніхто не хоче, бо навіщо навчати всього 50 дітей???
.... ....
13.02.2020
Я сам бухгалтер, працюю в спортивній школі в місті. Коли прийняли постанову 755 (затвердили коефіціенти для тренерів викладачів від 1,2 до 1,7), нам сказали, щоб подали проект-бюджет з цими підвищеннями. Ми порахували і нам потрібно було на рік біля 12 млн. грн., вони подивились, сказали "УГУ" і дали на 2020 рік 10 млн. грн. і убавили коефіціент з 1,7 до 1,4... І навіть при таких розкладах нам майже не вистачає грошей, тоді вони сказали: "Якщо тренерам-викладачам не вистачатиме грошей на зарплату, то знімайте надбавки з адмін персонала"...Того дорогі наші депутати, перш ніж кричати і показувати на паперах оті захмарні суми, ви спочатку порахуйте чи вистачить у держави грошей оплатити їх!!!!
бух ....
14.02.2020
ми теж спортивна школа, у нас інша ситуація, управління не затвердило оклади заступників і голов.бухгалтера, в цілях економії сказали рахувати від оклада директора згідно ЄТС без підвищення. От і все покращення)
... бух
17.02.2020
Нам теж так говорили, що рахувати потрібно від ЄТС без підвищення, але ми написали листа на міністерство і нам відповіли, що потрібно від окладу з підвищенням рахувати оклади заступників і головного бухгалтера
голбух ...
17.02.2020
чи можете скинути цей лист міністерства?
Олеся
14.02.2020
Брехливішої влади Україна ще не бачила: одним вони дійсно збільшили субвенцію, але багатьом зменшили!!!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі