Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.09.19
13359 26
Друкувати
Обране

Уряд створив умови для суттєвого збільшення розмірів оплати праці педагогічних працівників починаючи з 2020 року

Уряд створив умови для суттєвого збільшення розмірів оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки починаючи з 2020 року.

Законом “Про освіту” передбачено поетапне (до 2023 року) щорічне збільшення розмірів посадових окладів педагогічних працівників найнижчої кваліфікаційної категорії до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, найменший посадовий оклад науково-педагогічного працівника при цьому встановлюється на 25 відсотків вище від посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії.

Щодо наукових працівників, то відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” їх посадові оклади встановлюються виходячи з розрахунку посадового окладу молодшого наукового співробітника, встановленого на рівні не нижче подвійної середньої заробітної плати у промисловості в цілому по Україні. Проте, зважаючи на фінансові можливості держави, такі розміри оплати праці нереально установити одночасно і протягом одного фінансового року.

Постанова Уряду започатковує виконання положень вищезгаданих законів з 2020 року і передбачає таке збільшення оплати праці педагогічним, науково-педагогічним та науковим працівникам закладів і установ освіти і науки до 2023 року.

Запровадження цього проекту обумовлено також необхідністю поліпшення соціально-фінансового стану працівників галузі освіти.

Постанова КМУ від 10 липня 2019 р. N 822

 
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
26
...
03.09.2019
Якщо взяти теперішній прожитковий мінімуму з липня 1936 тай помножити на 4 то вийде оклад 7744 грн, а на 2020 рік підніметься прожитковий, то у педагогів оклади будуть від 8000, я правильно зрозумів????
Оля ...
03.09.2019
Читайте уважно ,там написано, що на 2020 рік 2,5 прожиткового рівня , і там розписані коефіцієнти для вчителів. І знову зрівнялівка 11,12,13 розряди мають один коефіцієнт
...
03.09.2019
А для інших по ЄТС хочуть зробити оклад не менше 50% від мінімалки, то це всього лише 90 грн на даний момент...Я в шоціtransparent_pxl.png
Ольга
03.09.2019
Чи стосується це підвищення бухгалтерів освіти?
Марина Ольга
03.09.2019
За простих бухгалтерів там не згадується(((
Оксана. Марина
06.11.2019
Чому ж?3. Посадові оклади проректорів, заступників керівників закладів, установ освіти та науки, заступників керівників структурних підрозділів таких закладів та установ встановлюються на 5-15 відсотків, головних бухгалтерів, керівників самостійних планово-фінансових (планових) відділів - на 10-30 відсотків, помічників керівників - на 30-40 відсотків нижче посадового окладу відповідного керівника, що визначений за схемою посадових окладів (ставок заробітної плати), затвердженою цією постановою.
bh
03.09.2019
Предлагаю организовано написать заявы на увольнение бухгалтерам бюджетникам за 2 недели до Нового года, как раз тогда будет точно известно уже что да как с этим постановлением, и до Нового года успеем уволиться, получить окончательный расчет. Мне кажется, что только тогда и только так будет понятно, что нихерашеньки начальник без "сраного бухгалтера, что ничего не делает сам, а всё делает же программа.." не сделает. Но это нужно делать организовано! по одному - ничего не получится((
121 bh
03.09.2019
Можна навіть з 1 грудня) Кінець року відомий всім бухам своєю надзвичайною активністю і непередбачуваністю) Ех, мрії-мрії...
bh 121
03.09.2019
з 01 грудня ми ще можемо не бути впевнені, що ця постанова прийнята)
Елена
04.09.2019
Хотелось бы напомнить нашему кабмину, что норма работы педагога 18 часов в неделю, а у основой массы 40 часов в неделю, а соответственно и стоимость 1 часа работы...очень разная. Да еще и 56 кал.дней оплачиваемого отпуска, а у остальных 24 кал.днея. Не более 170 раб.дней в год преподаватель работает с детьми, а остальные около 250 раб.дней. Еще педагоги учатся и аттестовуются во время учебного процесса. Основная масса педагогов имеет 50% надбавок к долж.окладу в виде выслуги и престижности.ДумайТЕ...
Юрій Елена
05.09.2019
І що заздрите? То ідіть працювати педагогом
Елена
04.09.2019
Еще добавлю, что за "очень качественную услугу образования" мы налогоплательщики вынуждены нанимать репетиторов, что бы наши дети смогли пройти ЗНО. А отвественность преподавателя - ноль. Так за что мы платим зарплату преподавателям и кто их контролирует???
Марiя
04.09.2019
А чи не замислювались ви, чи може викладач з 10 стажем викладатись повнiстю за основним мiсцем роботи, якщо вiн отримуэ в мiсяць ледве 5000 грн? А ще э своя родина, дiти...До того ж, час роботи викладача це не тiльки години урокiв або лекцiй. Дуже багато часу займаэ перевiрка робiт учнiв, пiдготовка до наступного уроку, пошук цiкавих актуальних матерiалiв. Часто викладачi працюють допiзна, а ви кажете 'менша кiлькiсть робочих годин'!!! Ви просто не уявляэте собi справжню роботу викладача, а вимоги висуваэте величезнi!
777 Марiя
04.09.2019
Что-то я не разу не видела чтоб учитель дополнительно платил другому бухгалтеру , чтоб то пришёл и насчитал ему зарплату . Вопрос :" почему я должна нанимать другого учителя чтоб тот выполнял вашу работу ?" Вы также как и мы получаете зарплату за выполненную работу . Так какую работу вы выполнили, если ребёнок идёт учится к другому учителю ?! У меня складывается впечатление , что вы специально "заваливаете" детей , чтоб отправить к "подруге-преподу" "подзаработать"!Обмениваетесь учениками!
Бух Марiя
04.09.2019
А скільки так званий педагог працює в тиждень? А скільки так званий педагог відпочиває у відпустці кожного року? А скільки так званий педгагох має мінімальний оклад? А тепер порівняйте із бухгалтером - скільки він працює в день, скільки днів у віпустці буває, який оклад у буха максимальний! І найголовніше - яку педагог несе відповідальність в порівнянні із бухгалтером по ФАКТУ і без мантри про "вони ж працюють із діттьми"?
інеса Бух
16.10.2019
нема чого порівнювати - робота з цифрами і робота з дітьми, а токож з їх батьками - це зовсім різні речі, тож і оплата праці має бути різною. Якщо хочете себе з кимось порівнювати, порівнюйте тоді вже з депутатами. У них також ненормований робочий день, робота з папереми і т.і.
Олена бухгалтер Марiя
04.09.2019
Маріє! Я погоджуся з Вами, що праця педагога важка, АЛЕ у бухгалтера зі стажем 10 років, що отримує МІНІМАЛЬНУ зарплату теж є сім"я, діти... І річний звіт робиться і вночі і на свята!!! А щоб дитина отримала якусь пристойну освіту треба наймати репетитора, тому що не завжди вчитель достойно доносить до учнів знання, а у бухгалтера відповідальність доволі відчутна, чого тільки варті штрафи ДАСу...
Марiя
04.09.2019
Я знаю, що таке робота бухгалтера, тому що, щоб утримувати дiтей змушена працювати не тiльки викладачем, а й як раз ще й бухгалтером. I, повiрте, я знаю всi особливостi вашоi роботи. I часто змушена також пiвночi працювати з документами та звiтами, а другу половину - готуватися до урокiв. I, повiрте, вимоги керiвництва та батькiв до роботи вчителя не меншi, нiж у вiдповiдних органiв до бухгалтера. Я не зменшую важкiсть вашоi працi. Я за те, щоб кожен займався своэю професiэю та отримував гiдну оплату працi i не шукав заробiткiв на сторонi. Тодi i робота буде виконуватись сумлiннiше, i якicть знань наших дiтей буде вищою.
яна Марiя
05.09.2019
то Ви бухгалтер чи вчитель це різні речі у тому наша біта що кожен не займається своєю справою добре ,чому в союзі не було репетиторів були педагоги які робили свою роботу навчали дітей і оцінка дітей це була в першу чергу оцінка вчителю, а зараз тільки плати, за що ви отримуєте зарплату? Беріть ліцензію платіть податки і займайтесь репетиторством!!!!!!!!
Оксана
04.09.2019
Когда увольняться начинаем может вообще после третьего квартала! Достали!!!
bh Оксана
04.09.2019
поздновато после... надо так, чтоб на самый смак попасть, можно с 15го уже, как раз с сюрпризом на День работников образования (1я неделя октября)
Елена
04.09.2019
Маріє, то коли ж Ви тоді готуєтесь до уроків???
Марiя
04.09.2019
Елена, у вас виникаэ слушне питання! Я навчаю iнших дiтей, при цьому майже не бачу своiх. Щоб заробляти достатньо я маю працювати на 2х роботах. Так, а пiздно ввечерi придiляти час родинi (якщо вони звiсно не сплять) та готуватися до наступних занять... I я не эдиний викладач, який змушений жити i працювати в такому режимi. I сплять по 4-5 годин на добу в кращому випадку, i о 8.00 вже на робочому мiсцi, i ведуть уроки...а ми кажемо про 'високий рiвень викладання матерiалу' ! Це нашi реалii. Тому хочеться, щоб щось змiнювалось!
Анастасія
04.09.2019
Хто знає, яка мінімалка в Бюджеті 2020?
Тетяна Анастасія
05.09.2019
4723 грн.
Марія
05.11.2019
Чи підпадає директор школи естетичного виховання та закоаду позашкільної освіти під дію постанови №822?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі