Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.10.16
74041 82
Друкувати
Обране

Уряд відповідає на питання, пов’язані з підвищенням мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року

Уряд ініціює підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної зарплати з 1600 (станом на грудень 2016 р) до 3200 грн. Вперше за роки незалежності розмір мінімальної зарплати зрівняється з прожитковим мінімумом для працездатних осіб.

Приміром, у вересні 2015 року після чергового підвищення соцстандартів мінімальна зарплата складала лише 47,3% прожиткового мінімуму, у травні 2016-го – 47,7%. Якщо у січні 2014 р. співвідношення мінімальної та середньої заробітних плат становило 38,5 %, то у травні 2016 р. – 29,1 % (за рекомендаціями Міжнародної організації праці таке співвідношення має становити не менше 50 %, в країнах ЄС – 60 %).  Мляве зростання соціальних стандартів виштовхувало все більше працюючих українців за межу бідності, звужувало споживчі можливості населення. Тому Уряд запропонував Верховній Раді розглянути три новації. По-перше, одразу вдвічі підвищити мінімальну зарплату. По-друге, встановити тарифний розряд єдиної тарифної сітки у розмірі 1600 грн. По-третє, скасувати прив’язку розрахунку посадових окладів до мінімальної зарплати. Таким чином, прибирається ситуація встановлення невиправдано високих зарплат для деяких груп держслужбовців, відновлюється соціальна справедливість.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України:

«Ми забезпечимо в країні двократне збільшення мінімальної заробітної плати. Це означає єдине, що з 1 січня жоден громадянин України не буде отримувати менше ніж 3200 грн. Ця ініціатива попередньо була обговорена з Президентом України, представниками фракцій коаліції Парламенту, в Уряді і було знайдене спільне рішення, яке дає можливість зробити перші кроки з наведення порядку і оцінки праці українських громадян. Праця українських громадян є недооцінена.  Тому потрібно створити систему, за якої працюючі громадяни почнуть отримувати належну заробітну плату. Уряд оновив споживчий кошик, який у 2017 році має дорівнювати 3200 грн. Таким чином, вперше за 25 років незалежності мінімальна заробітна плата громадян дорівнює реальному, фактичному і юридичному прожитковому мінімуму. Це абсолютно відповідає нашим можливостям і ми можемо це забезпечити з 1 січня 2017 року. Ми не просто виконуємо зобов'язання - ми їх перевиконуємо. Це наш обов'язок – виконувати соціальний контракт».

 

Розпочатий Урядом процес реформування системи оплати праці миттєво викликав чимало запитань. Пропонуємо відповіді на найбільш поширені. 

Кого стосується підвищення мінімальної заробітної плати?

Підвищення мінімальної заробітної плати у разі схвалення урядової ініціативи Верховною Радою стосується всіх без виключення працюючих в Україні громадян.  З 1 січня 2017 року жоден працівник, у тому числі у бюджетній сфері, не буде отримувати заробітну плату менше 3200 грн на місяць. 

Що означає скасування прив’язки розрахунку посадових окладів до мінімальної зарплати?

Зараз оклади окремих категорій службовців розраховуються у мінімальних зарплатах. Приміром, відповідно до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» посадовий оклад судді місцевого суду встановлено у розмірі 10 мінімальних заробітних плат. Отже, якщо мінімальна зарплата зросте на 1600 грн, зарплата судді місцевого суду збільшиться одразу на 16000 грн. Уряд пропонує скасувати таку соціальну несправедливість і підвищувати зарплати всім працюючим рівномірно. 

Чи зменшиться кількість отримувачів субсидії на оплату комунальних послуг після дворазового підвищення мінімальної зарплати?

Зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної в опалювальному сезоні 2016-2017 років.

Коментар Віце-прем'єр-міністра України  Павла Розенка:

«Для розрахунку розміру субсидій у цьому опалювальному сезоні враховуються доходи за минулий 2015 рік. Тому в цьому році для людей, які отримують субсидії, це буде позитивний момент, у них просто з'являться додаткові кошти. Корекція розміру субсидій з урахуванням підвищення заробітних плат буде проводитися вже  в наступному опалювальному сезоні. Очевидно, що вже з наступного опалювального сезону люди будуть отримувати трошки менші субсидії, але їх достаток буде рости. Ми потроху будемо балансувати цю модель за рахунок збільшення доходів громадян. В наступному році не передбачається збільшення ціни ні на газ, ні на житлово-комунальні послуги».

Чи збільшиться податковий тиск на спрощенців після підвищення зарплатної мінімалки до 3200 грн?

Розмір ставки єдиного податку для «спрощенців» 1 і 2 груп прив’язаний до мінімальної зарплати. Тобто при збільшенні у два рази мінімальної зарплати їм доведеться сплачувати більше. Так, але слід зауважити, що, по-перше, зараз середня зарплата по Україні становить 5 тис. грн. Тобто підвищення зарплатної «мінімалки» - перший крок до легалізації реальних зарплат.  По-друге, після виходу на пенсію «спрощенцям» сплачується така ж пенсія, як і громадянам, які працювали найманими працівниками. Відтак, спрощенці мають відраховувати в ПФ стільки ж, скільки громадяни – наймані працівники.

Чи вплине суттєве зростання мінімальної зарплати на макроекономічну стабільність, зокрема, на розкручування інфляції?

Багато років соцстандарти в Україні піднімалися дуже повільно і відставали від реальних темпів інфляції, що провокувало зубожіння населення. Це, у свою чергу, негативно впливало і на економіку через скорочення споживчого попиту. Аби подолати кризові явища в економіці, уряди провідних країн не скорочували, а навпаки, збільшували соціальні видатки, аби відновити внутрішній попит. В українських реаліях підвищення мінімальної зарплати матиме ще один позитивний ефект – виведення зарплат із тіні і як результат – скорочення дефіциту Пенсійного фонду і  обсягів його державної підтримки. Бюджет на наступний рік буде збалансований, тому вмикати друкарський верстат, аби виконати зобов’язання, які випливають з підвищення до 3200 грн мінімальної зарплати, ніхто не буде. 

Коментар Першого віце-прем'єра-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва:

«Підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму не відіб'ється на макростабільності. Мінекономрозвитку і Мінфін дали прогноз зростання економіки на наступний рік - 3%, ми чітко зафіксували курс - 27,2 грн / $ 1 (середній). Ми чітко зафіксували структуру і пріоритети економіки. Я вважаю, що макропоказники, які ми дали на три роки, є прогнозованими і виправданими. Коли ми знизили єдиний соціальний внесок, необхідно витягати заробітні плати з тіні, а не тримати на мінімальних. Чим більше тіньових коштів буде офіційно задекларовано, тим здоровіше стає економіка».  

 

КМУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
82
kvs
27.10.2016
ЄТС 1600?????? 12т.р. - 1600*2,12= 3392 грн.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ffdfds
27.10.2016
А як бути з окладами по держ.службі, які не "дотягують" до мінімалки?
Читач Ffdfds
27.10.2016
В квітні -травні 2017 Вам напишуть, що треба було робити в січні 2017.
Ffdfds Читач
27.10.2016
Аха.) точно точно.) за 22 роки в держслужбі такого бардаку не бачила! Омг
Зоя
27.10.2016
Який збіг, підняли народним депутатам оклади в двічі, до речі прив'язані до мінімальної заробітної плати. І зразу зрозуміли, що "Праця українських громадян є недооцінена" Піднімемо мінімалку у два рази, але вирішили "скасувати прив’язку розрахунку посадових окладів до мінімальної зарплати". І що таке 3200 грн. із нинішніми цінами, та ще з цієї суми утримають податок і на руки люди отримуватимуть 2576 грн.. ЗАЖИВИМО!!!!!!!!!!!!!!!!
Василий Зоя
28.10.2016
Якщо ще не переглянуть та НЕ ПОМІНЯЮТЬ СТАВКИ ОПОДАТКУВАННЯ (чи не придумають новий податок)
Світлана
27.10.2016
щодо привязки окладів та мабудь жеж тарифної сітки до мінімальної заробітної плати ОКЛАД САНІТАРКИ = ОКЛАДУ ЛІКАРЯ-ХІРУРГА ВИЩОЇ КАТЕГОРІЇ супер 6ти річне навчання у виші (можна було не навчатись). ПРОСТО ВСЕ СУПЕР. Нецензурної лайки вже не вистачає.
Игорь Світлана
31.10.2016
А в нас тепер інша тенденція. Чим довше навчаєшся і є більш совіченю людиною - тим менше отримуєш зарплатні.
Лариса
27.10.2016
Все таки повертаємось в 2002 рік, коли робили доплати до мінімальної, (якщо брати до уваги коментар про 1 тарифний розряд - 1600 грн.) 5-9 тарифні розряди знову постраждають від "уравніловки". На рахунок "гідної оплати праці" напевне знову погарячкували.
Катерина Лариса
27.10.2016
до 11 розряду
Карл
27.10.2016
Сторожа та всякі охоронці стають самими популярними професіями УРА Товарищи
Віктор
27.10.2016
А що ж з окладами по групах держслужбовців?
Дмитро Віктор
27.10.2016
саме це питання цікавить нас, державних службовців, найбільше
Дмитрий
27.10.2016
Ну что сказать если действительно примут таоке "Чудо" то держ.служба сново будет страдать получим зп до марта-травня а там сново в отпуск без отпускных и всего остального и ждать когда уж добавят на зп. Сначало надо подогнать все законодательственные акты по з.п всех установ ы .тд а потом уже принимать повышение что бы все ишло так как и должно быть в 1 день.
Сергій
27.10.2016
"Ви не хвилюйтеся, субсидії в цьому році не зміняться, а наступному" - Вам їх не дадуть і заплатите за комунальні по обух, і зарплати не вистачить. Збирати на комуналку на наступний рік треба вже з січня 2017! Найцікавіше буде подивитися на ціни з 1 січня 2017 (або вже раніше!), які стрибнуть вгору разів у чотири, торгівля ж не буде чекати, поки Ви отримаєте "великі" зарплати. От буде цікаво прийти в магазин після Нового року, очі подумають, що ти ще не протверезів!
Р-29 Сергій
31.10.2016
Та ще й відмінили держ регулювання цін на соціальні продуктові товари, яке й без того ніякого ефекту не давало, підприємці навмисно виставляли по одному дешевому товару, який у них роками ніхто не купував! Фраза "Риба гниє з голови" - була і буде актуальною для України на довгі і довгі роки!!!!!!!!
=) Сергій
31.10.2016
минулого сезону субсидія на опалення на мене була 100 грн моя зп 2500 сильно страшно мені втрати субсидію
Дмитро Сергій
27.10.2016
Ну добре, вмовили. Бумемо протестувати проти підвищення зарплати.
Р-29 Дмитро
31.10.2016
Потрібно не протестувати проти зарплати, а - стримувати ріст цін на все, щоб з того підвищення толк був!
Павло
27.10.2016
Я інженер вищої категорії. Працюю у обласній лікарні. Я правильно зрозумів, що з січня 2017 року я буду отримувати таку саму зарплату, як і наш сторож та прибиральниця???
Игорь Павло
31.10.2016
Працюю економістом в держустанові, освіта вища. Схоже з такими ініціативами буду отримувати з водієм однакову зарплатню. В мене одне питання нафига я навчався 6 років у виші ?
Світлана Павло
28.10.2016
Так і не тільки Ви а ще багато лікарів з вашої лікарні які відповідають за життя людей
Дмитро Павло
28.10.2016
Ні, неправильно. насправді ще нічого не зрозуміло.
Танюша
27.10.2016
Мені більше за все ця фраза сподобалась:Жоден не отримає зарплату меньше 3200 грн.,так і хочеться продовжити - але і більше теж не отримають:)
Роман Танюша
03.01.2017
Ніхто й 3200 не отримає. "На руки" вийде 2600.
харитя
27.10.2016
зараз заборгованість є по з/платі . а з нового року ??????????
Татьяна
27.10.2016
Я здійснюю догляд за інвалідом другої групи псхрозлад буде мені добавка з нового року 3200 грн. Дайте мені відповідь?
Валентина
28.10.2016
Це що буде "уравніловка"?
Марія
28.10.2016
Відв"язати оклади "чиновників" від мін. зарплати!!!??? У такому випадку більшість звичайних держрабів у районах матимуть оклади, мінші за мінімалку. ЧИНОВНИКИ - у Києві. МИ - не чиновники. Ми державні раби. Не рівняйте усіх держслужбовців під один гребінець. Чим ми гірші за лікарів та вчителів. Чому наші оклади завжди на рівні мінімалки??? обо ще менші. Де справедливість... Прибиральниця і начальник відділу РДА з однаковими зарплатами. ЖАХ
Богдан Марія
30.01.2017
не партесь. начальники рда собі ставочки за рахунок звичайних службовців підрутять до десятки
Юлія
28.10.2016
А 3200 це буде тільуки оклад чи це уся зарплатня?
ksena
28.10.2016
Любі мооооої,ще два місяці до Нового року,не печіться раніше терміну.То ще все проекти.... Привикли жити нище плінтуса то і будемо.Дітись то нікуди. "Попав в вовчу зграю....вий по вовчи"
Р-29 ksena
31.10.2016
УУУУУУ-УУУУУУУ-УУУУУУУУУУУУУУ
Світлана
28.10.2016
Приймуть у січні 2017 року а розяснення будуть що робити у червні 2017 року
Коля
28.10.2016
Ну і кого тепер можна здивувати новим потужним витком знецінення гривні?
Коля Коля
28.10.2016
Трохи з історії нашої незалежної. В Україні у 1992-1996 роках зарплати і пенсії зростали майже кожен місяць удвічи. Уявіть, що середня зарплата на початку 1992 року була 200 крб.,, а наприкінці цього ж року -- 10000 крб ! А у 1995 році середня зарплата вже досягала 8-9 млн. крб.(!) Тоді ми всі були мільйонерами! Правда, квартплата також була 4-5 млн. крб. щомісяця, а хлібина коштувала близько 50000 крб. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла . -------------------------------------------------Тому треба дивитися в корінь: не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Інфляція - це тихий грабунок людей владою, оскільки тих грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно. А ціна грошей вимірюється не кількістю нулів на купюрах, а їх купівельною спроможністю.
Аня
29.10.2016
А я рада, т.к. сравняется зарплата с теми, кто занимает такую же должность как и я, а имеют выслугу меньше и индексацию выше, и получается у др. зарплата выше на 500гр.
вчителька
31.10.2016
Ідіотизм!!! Техробітниця одержить стільки як учитель з 37-річним стажем. По тарифній сітці мають підніматись зарплати,а не з чарівної палочки Гройсмана!!!
Vasya
01.11.2016
Як так можна зухвало брехати???!!!! З якого року мзп дорівнює прожитковому мінімуму працездатних? Як й пенсія мінімальна-рівню для непрацездатних? От, тварюки брешуть!!! Це було ще 10 років тому назад!!!! Краще за грати разом з фсбешною "Свободою", ригами та жулькою з термінатором відправити разом з усіма родичами!!! ТА ВСЕ МАЙНО ТУПО КОНФІСКУВАТИ!!! УСІХ КОМУНЯК (не плутати зі справжніми нормальними комуністами) від влади остаточно та назавжди! Позбавити права голосу усіх за 70 років(!!!) !!! Тимчасово на 5 років!!!! Встановити диктатуру на 5 років СКАЖЕНОГО МІШИКО!!!!! Тільки він не зможе домовитися з уперем-карликом! СКАЖЕНОГО МІШИКО У ПРЕЗИДЕНТИ!!!!!!!
Oksana
01.11.2016
О, невже вони думають, що люди такі ж безграмотні як нинішній склад верховної ради та кабмін, і хто робить такі безграмотні маніпуляції крім соціального збурення нічого не отримають, "реформа" держслужби про яку півроку кричали "коту під хвіст" Уже всі забули, що шкалу окладів потрібно підвищити з 1 січня на 25% і що Закон передбачає з 01 .01.2019. найнижчий оклад державного службовця= 2 мін. зарплатам (того службовця, який працює з навантаженням - 2500 справ у місяць по призначенню та перерахунку субсидії і немає ні часу на обід бо розлючений натовп людей виливає на нього весь негатив і т.д. Хтось про це думає? То нарешті відмежуйте держслужбовця від політиків і судової влади, бо вони є такими ж низькооплачуваними як і всі працівники соціально-культурної сфери.
123
01.11.2016
страшно стає... куди ж ми катимось...з такими новинами, як тепер того Нового року чекати...
Раїса
01.11.2016
Якщо підвищать заробітну плату прибиральникам, двірникам, охороннцям, кухарям, а бухгалтерам залишать на рівні 2016 року то це взагалі буде дуже цікаво так, як зараз наповнення бюджету складається із штрафів складених на бухгалтерів за будь які порушення бо скільки змін та програм з обліку нових добавилося що працівники бухгалтерії зовсім нічого не встигають та й ще оплата праці така що .........
Антоніна Раїса
01.11.2016
А в нашій країні хіба бухгалтери люди???
Тетяна
01.11.2016
А мені все цікаво, за який власне рахунок це підвищення? Може наші олигархі скинуться? або як завжди з власних резервів?
123 Тетяна
01.11.2016
ЩА батон допилят и скинутся!)))))
Наталія
01.11.2016
Державні службовці - це слуги народу тому і зарплата повинна бути як у народу. Інакше якому народу вони служать ?
Макс Наталія
10.11.2016
Якщо державні службовці слуги, то для чого їм це треба, краще бути народом. Зарплата більша, обмежень немає, декларацій немає...
Валентина
01.11.2016
Все це тільки проект, тобто Уряд запропонував Верховній раді і крапка. Треба ж відволікти увагу народу від декларацій наших депутатів! А потім Верховна рада не підтримає та й по тому.
Андрей
01.11.2016
Насколько понял я, поднимут минимулку, зрп бюджетников привяжут ни к минималке, а к прожиточному минимуму...
Ірина
02.11.2016
сказок не буває в житті.Підняти мінімалку це означає відразу ріст інфляції і як би вони не запевняли, зменшення субсидій.Як все расчитано-народ узнає про міліарди чиновників, і людям зразу затикають рот "3200".За лохів нас держутьПоки люди отвліклись в шоке на нову мінімалку,думають, і про міліони готівкою депутатів забувається,,,,, Все продумано....Вони ж РОЗУМНІ.
Maiia
02.11.2016
Зараз Гройсман сказав, що з 1 січня 1 т. р. буде 1600 )))
Ирина
02.11.2016
Я так поняла, что получается и 1 тарифный и 8, 9 и 10 будут получать одинаково. Так выходит?
Татьяна Ирина
02.11.2016
И 11 тарифный тоже!
Лариса
10.11.2016
Вперше за роки незалежності розмір мінімальної зарплати зрівняється з прожитковим мінімумом для працездатних осіб??????Як таке можна написати в статті?????
Юрій
28.11.2016
Що жаба задавила нехай людям добпвлять сторож що не людина повинен вмерти зголоду а ви будете рила нпідать диввться бо репне
Вікто Юрій
30.11.2016
Тобто людина з вищою освіто повинна отримувати таку ж заробітну плату як і неук, який не хотів навчатись а тепер йому на хліб на вистача. Я не перестаю дивуватись такій пролетарській логіці...
ЗЛАТА Вікто
17.01.2017
ВИ МАЛИ НА УВАЗІ ТОГО "НЕУКА" ЯКИЙ ВАС ГОДУЄ??? ПРОСТИЙ РОБІТНИК МАЄ ЗОЛОТІ РУКИ - УКЛІН РОБІТНИКАМ!!!!!
Олена
30.11.2016
Скорочення в бюджетній сфері набуде великого масштабу.Якщо вже надходять документи прораховувати проекти штатних розписів при умові, що ФОП на 2017 рік планують збільшення на 16 % у порівнянні до поточного року. А при таких розкладах треба збільшувати на всі 70 %.
Олена
07.12.2016
А всі ці коментарі хтось читає крім нас?
Олена
07.12.2016
Я так розумію, що підвищення заробітної плати тільки для бюджетників. А що робити будівельникам? Чи у нашій країні нікого не існує крім тих, хто їсть з бюджетного корита?
ксеня
13.12.2016
розрахували бюджет на 2017р: з-та бух на 250грн менша з-ти сторожа.я розумію,що ми всі люди ,але потрібно проводити якусь паралель за виконання робіт ,відповідальність і т.д
вася
13.12.2016
тобто виходить, що автоматично ми платимо єсв у два рази більше, за найманих у два рази більше, при цему нам піпу в попу??
Світлана
16.12.2016
Пенсіонерка з 2002 р. отримувала пенсію 2700 грн.= 500 долларів, а тепер в 2016 році отримую пенсію 2700 грн= 100 долларів. В чиєму кармані різниця 400 долларів моєї честно заробленої пенсії не легкою процею за 40 років стажу?
Віктор
02.01.2017
Як буде проводись індексація у січні 2017р. Чи вважати підвищення мінімалки підщенням зарплати
Ольга
04.01.2017
Ну що ж це таке і в секретаря школи і прибиральниці і в двірника буде 3200 грн., але ж в секретаря школи навантаження велике і відповідальність за кожний документ не аби який і мало того ні матеріальної допомоги не дають, ні премій нічого. Потрібно якось же це враховувати, а то всіх під один щабель поставили.
Ольга Ольга
04.01.2017
Всі мовчать, всіх все влаштовує, молодці пани українці, так Вам і треба, що Ви такі, скільки на Вас грузять, а Ви все мовчки тягнете, будете мовчати і дальші будете везти.
Анисия
12.01.2017
Це не зарплата, а насмішка на людьми...
Анисия
12.01.2017
...Разом з тим підвищилися Ціни та комунальні послуги. Що будемо отримувати те й віддавати... Тварюки депутати зате ж себе не обідили заробітною платою, скоти... Правильно Зеленський казав треба їх вчих перестріляли!!!
Анисия
12.01.2017
В нас індексацію на роботі не платили за рік взагалі і не виплатили навіть в кінці року... І не можна нікому пожалітися...
Тетяна
17.01.2017
підскажіть ,а працюючим пенсіонерам також потрібно нараховувати доплату до 3200
Денис
23.01.2017
Кажуть що у техпрацівників які працюють в освіті зарлатане підніметься , це правда ?
Тетяна
24.01.2017
Якщо відійти від тарифної сітки і зарплату встановлювати від мінімальної зарплати -10 мінімальних , п ять мінімальних, 2 мінімальних, то це ж інший простий розрахунок. Освіта, та стаж роботи повинно суттєво впливати на розмір зарплати і не буде ніякої зріванялівки. Тільки чомусь фінансові органи дурника валяють зараз. Розповідають , що немає вказівок. Які ще вказівки потрібні, коли вже давно виставлена розрахункова сітка. Чи не можуть "слимаки" собі нащипати на зарплату їз вчителів... Видумують хто його знає що, аби запаморочити очі. Пора включатися в роботу контролюючим інспекціям праці та перевірити виконання закону про оплату праці взвязку з підвищенням заробітної плати з 1 січня 2017 року.Тоді все швидко буде владнано...
Маша
25.01.2017
От мені цікаво, я працюю не офіційно, по цивільно-трудовому договору, а акті виконаних робіт пише винагорода більше2500, із суми виплачуються податки і я отримую менше 2100, із 1 січня зп має бути 3200, так от прибиральниця оформленна офіційно вона отримувала раніше 1500 - мінімалку, зараз їй виплатять 3200, питання, я людина з освітою отримуватиму далі 2100 на руки а вона 2600???
4@9р п Маша
30.01.2017
То йдіть на прибиральницю що слабо диплом за гроші
М ф
30.01.2017
Багато прибиральниця працюють звишою освітою хіба вони вині що для всіх немає по спеціальності роботи бо робочі місця позаймали пінсіонери
4р д
30.01.2017
Вчителям лікарям не варто і цю зарплату давати яку вони зараз мають
Ірина
31.01.2017
Добого вечора. От прийшла зарплата і всі в шоці як так може - я працюю лаборантом з вищою категорією + 15% шкідливість+ 20% вислуга отримала 3224,94 грн, а лаборант з першою категорією + всі ті самі доплати отримала більше ??? Як це так???
ната Ірина
08.02.2017
а спитайте вашої прибиральниці, скільки вона отримала на руки (((
Тетяна
01.02.2017
Дякуємо за підвищення зарплати і таку рекламу вчителям.... Ще нічого не дали по "підвищеній" зарплаті а яка ж реклама!!!!!! Чому не рекламували підвищення зарплати держслужбовцям...таке враження, що лише вчителі отримують зарплату в цій державі...складається враження, що на рекламу цієї кампанії витрачено більше чим на саме підвищення!!!!!!!!!! Чому не підвищують зарплату викладачам?????? ми раби???? "негри"?????? нелюди?????? Пане Гройсман, хто ми для ВАС???????????
Діана
05.02.2017
05.02.2017 Скажіть будь-ласка чи правильно мені розрахували заробітню плату. Я працюю медичною сестрою у школі, маю 8 розряд ( I категорія),отримала на руки 2503грн., як мені пояснили в бухгалтеріЇ- 2624грн. I категорія+ 524грн. за 20літній стаж і того разом 3148, 80грн. А це вийшло менше 3200грн. Чи це вірно?? Адже технічному персоналу відрахування йшло від 3200грн. Тому в мене вийшла заробітня плата менша чим у них. В бухгалтерії почснюють що це вірно? Я вже нічого не розумію.
Світлана
06.03.2017
Працюю бібліотекарем. У зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати забирають 45% від 50% надбавки за особливі умови праці. Тепер заробітна плата буде меньшою, ніж у листопаді 2016 р. Так кому потрібне таке підвищення?
Христина
13.07.2017
Я мала 1,5 ставки + надбавка, це близько 3000 тисяч, зараз у декреті, збираюсь в 2 декрет, мені будуть виплачуватись декетні гроші в ставках чи тільки 3200 чи все ж таки 3200 + 1600+надбавка????????????
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі