Інформація по темі "" | Публікації по тегу
01.07.20
17626 16
Друкувати
Обране

Урядом підвищено державні соціальні стандарти та гарантії

1 липня 2020 року під час онлайн-брифінгу Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що Уряд за дорученням Президента винайшов ресурс для підвищення мінімальної заробітної плати вже з 1 вересня ц.р. та спланував графік такого підвищення.

Передбачається, що підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться вже з 1 вересня – до 5 000 грн, з 1 січня 2021 року – до 6 000 грн, тобто майже на 20%, з 1 липня 2021 року – 6 500 гривень.

Сьогоднішні рішення є важливими тому, що підвищення мінімальної заробітної плати - це: 

- підвищення рівня життя, в першу чергу, працюючих людей, які отримують найменші доходи,
- боротьба з бідністю,
- боротьба з нерівністю за статками у суспільстві,
- детінізація "зарплат у конвертах".

Додаткові надходження до Пенсійного фонду України від підвищення мінімальної заробітної плати лише до кінця цього року можуть скласти майже 1 мільярд гривень.

Марина Лазебна повідомила, що з 1 липня відбулося підвищення прожиткового мінімуму на 4,5%, відповідно збільшились розміри державних соціальних гарантій та допомог згідно з Законом України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

За словами Міністра, відбулося збільшення пенсій: у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, від сьогодні зростають мінімальні пенсії з 1638 до 1712 гривень, а також надбавки та підвищення до пенсій, які залежать від прожиткового мінімуму. Цього року планується ще одне таке підвищення, зокрема, мінімальний розмір пенсії з 1 грудня 2020 року становитиме 1769 гривень. Для непрацюючих пенсіонерів зросли мінімальна пенсія за віком, доплати за понаднормовий стаж.

Міністр зазначила, що незалежно від того, працює особа чи ні, збільшився розмір встановлених до пенсії надбавок, підвищень, пенсій за особливі заслуги перед Україною, інших доплат, які базуються на величині прожиткового мінімуму, зокрема, для таких категорій: шахтарів, осіб з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи, осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій, у тому числі, постраждалих учасників Революції Гідності.

Також з 1 липня 2020 року збільшено рівень забезпечення для дітей, які виховуються у малозабезпечених сім’ях, з 85% до 130% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Наразі опрацьовуються шляхи підвищення розміру прожиткового мінімуму з одночасним реформуванням системи соціальних виплат і допомог та оптимізацією видатків на забезпечення їх виплати.

Мінсоцполітики

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
16
Таня
01.07.2020
Ух ти!!! 14 тарифний як мінімалка. Прибиральниця і директор навчального закладу. Супер. А як премію просиш щоб не було зрівняловки ціж приберальниці на тебе ж скаргу пишуть на гарячі лінії. Бо відетелі вони мають а ми ні. Коли вже перший тарифний підоймуть. Або переглянуть тарифну сітку???????
Марго
02.07.2020
Депутатів на цю мінімалку!
Марина
02.07.2020
А головний бухгалтер відділу освіти взагалі 10 розряд, жах....
Диана
02.07.2020
Бухгалтерів бюджетників взагалі опустили, що більше нема куди. Жодне підприємство не може без нього, стільки роботи на ньому і жодних стажних та премій.
Гол.Бух Диана
03.07.2020
Замість підвищення придумали спрощені процедури.Я так розумію від слова "ДУРИ"
Ірина
02.07.2020
Підвищили на 277 грн, а верещать про подолання злиднів.
Тетяна
02.07.2020
Ё П Р С Т... От каких шишей они поднимают социальные выплаты? Мало того, что минималка у всех поголовно, включая руководителя, так наш район на зарплату кредиты берёт. Можем скоро оказаться по домам "за свой счёт", зато малообеспеченым выплаты гарантированы! Кто не работает, тот ест, учитесь!
Світлана
02.07.2020
Уряд знайшов, а місцевий бюджет розкошелюйся. То на коронавірус уточняли бюджет, а тепер на зарплату. А надходження з-за карантину то зменшились.
***
02.07.2020
ЗРІВНЯЛІВКА ПРОГРЕСУЄtransparent_pxl.png
оксана
02.07.2020
Позорище! На Україні немає сенсу ні навчатися ні працювати! Результат один - який би ти розряд не здобув, буде зрівняловка і мінімалка! А над професією бухгалтера тепер насміхаються всі кому не лінь! Так, таж сама прибиральниця тепер отриму. як головній бухгалтер, вірніше навіть більше, бо в неї ще 10% за шкідливі умови праці! То про яку тут боротьбу з нерівністю та статками йде мова, скажіть будь ласка?!! Ті, що пишуть такі статті, ви де взагалі живете ?!!!!
Галина
02.07.2020
Бухгалтерів бюджетників,головних бухгалтерів зрівняли з прибиральницями, прибиральники отримують доплату за уборку туалетів і ні за шо не несуть відповідальності,а бухгалтера платять штрафи зі своїх карманів.
Юлія
02.07.2020
В тому і печаль, що крім бухгалтера ніхто більше не знає, яка таки важна професія бухгалтер і скільки вона вимагає не тільки знать і навичок...
Юлия
02.07.2020
Бухгалтери хоть 10 розряд мають, а економісти, то лише 9. Хоча роботи не менше.
Ірина
03.07.2020
Як красиво,аж плакать хочеться від умиления-"боротьба з нерівністю у суспільстві за статками",плюс 277грн і ми всі стали заможними і багатими!
Вдим
07.07.2020
В нашей стране неквалифицированный труд оплачивается выше чем квалифицированный -- и это вообще что ??? Такое наверное и при крепостном праве не было . И как эту страну можно называть цивилизованной ???? Банановая республика .
Наталія
15.07.2020
Я вже думала, може з бухгалтера на прибиральницю перейти. Ніякої відповідальності, а зарплата таж сама.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі