Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.11.23
3928 0
Друкувати
Обране

Яким місцевим держадміністраціям збільшать фонд оплати праці: постанова КМУ

Кабмін постановою від 21.11.2023 № 1223 (набрала чинності 24.11.2023) доповнив новою нормою власну постанову«Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» від 09.11.2016 № 787.

Так, встановлено, що місцеві держадміністрації можуть отримувати додаткові кошти з місцевих бюджетів на оплату праці працівників для здійснення ними делегованих відповідно до закону повноважень ОМС до 100 % затвердженого у Держбюджеті на відповідний рік фонду оплати праці працівників місцевих держадміністрацій.

Але стосується це нововведення не усіх працівників місцевих держадміністрацій, а лише тих, які безпосередньо виконують обов’язки та завдання на територіях територіальних громад і мікрорегіонів, які належать:

  • до територій відновлення відповідно до Порядку визначення територій відновлення, затвердженого постановою КМУ «Про затвердження порядків з питань відновлення та розвитку регіонів і територіальних громад» від 18.07.2023  № 731,
  • та/або які належать до територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, інформація про які міститься в переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, що навесні цього року Кабмін постановою від 25.04.2023  № 392 вже вносив зміни до постанови № 787. Тоді він передбачив можливість отримання додаткових коштів з місцевих бюджетів на оплату праці працівників для здійснення ними делегованих відповідно до закону повноважень ОМС до 100 % затвердженого у Держбюджеті на відповідний рік фонду оплати праці працівників місцевих держадміністрацій. Але така можливість в умовах воєнного стану була передбачена лише для працівників місцевих держадміністрації, які безпосередньо виконують обов’язки та завдання на територіях, де ведуться активні бойові дії, згідно з переліком, затвердженим Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×