Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.09.17
102061 147
Друкувати
Обране

Якою буде зарплата педпрацівників із 2018 року

Новий Закон України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII опубліковано в газеті «Голос України» за 27.09.2017 і набирає чинності 28.09.2017 за винятком окремих його положень, які запрацюють упродовж 2018–2019 рр.

Щодо оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників, то вона визначатиметься за ст. 61 цього Закону:

1. Посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі 3-х мінімальних заробітних плат.

Посадовий оклад педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії підвищується не менш ніж на 10%.

Найменший посадовий оклад науково-педагогічного працівника встановлюється на 25% вище від посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії.

Кожен наступний посадовий оклад науково-педагогічного працівника підвищується не менш ніж на 10% від попереднього.

Схеми посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних і науково-педагогічних працівників державних і комунальних закладів освіти затверджуються КМУ з урахуванням норм згаданого вище Закону.

Зверніть увагу

Вимоги до мінімального посадового окладу запрацюють із 2018 року. Водночас Уряду доручено забезпечити до 2023 року поетапну реалізацію положення ч. 2 ст. 61 цього Закону, передбачивши при цьому щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до 4-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб пропорційно розміру збільшення доходів Держбюджету порівняно з попереднім роком, і затвердити відповідні схеми посадових окладів (ставок заробітної плати).

2. Науково-педагогічним, науковим та педагогічним працівникам закладів освіти встановлюються доплати за наукові ступені та вчені звання.

3. Педагогічним і науково-педагогічним працівникам установлюються щомісячні надбавки за вислугу років у розмірах:

  • понад 3 роки — 10%;
  • понад 10 років — 20%;
  • понад 20 років — 30% посадового окладу.

4. Педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, отримує щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. Норма запрацює з 01.01.2019.

5. Заклад освіти має право за рахунок власних надходжень й інших джерел, не заборонених законодавством, установлювати педагогічним і науково-педагогічним працівникам доплати, надбавки, премії та інші види заохочень.

6. Керівник закладу освіти відповідно до законодавства, установчих документів і колективного договору має право встановлювати педагогічним і науково-педагогічним працівникам доплати, надбавки, премії за використання в освітньому процесі іноземних мов, сучасних технологій, реалізацію інноваційних проектів тощо.

7. Педагогічним і науково-педагогічним працівникам за рахунок власних надходжень закладів освіти може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань. Умови надання такої допомоги визначаються установчими документами закладів освіти чи колективним договором.

8. Також гарантовано:

  • виплату педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов’язків;
  • виплату педагогічним і науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення в розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) під час надання щорічної відпустки.

Після набрання чинності вказаним Законом розмір заробітної плати педагогічних і науково-педагогічних працівників не може зменшитися, якщо ці працівники продовжують обіймати відповідні посади, виконувати відповідні обов’язки та зберігають відповідну кваліфікаційну категорію.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
147
оксана
27.09.2017
а почему нигде не написанно какая зарплата будет у воспитателей дет домов 2 профиля.
катя
27.09.2017
а где деньги брать на все это?????????
Олег
27.09.2017
Накрився спецфонд мідним тазом
Юля
27.09.2017
Я балдею. В нашей стране только педагоги работают? А бухгалтера которые это всё расчитывают-просчитывают?? опять в пролёте? Для сравнения: у бухгалтера рабочий день - 8 часов, у учителя - полдня максимум, у бухгалтера отпуск - 24 дня, у учителя - 56! У учителя и педстаж, и 20% за престижность, и доплаты за проверку тетрадей, за классное руководство и т.д. У бухгалтера - одни мечты, проверки, отчеты, ответственность.
Елена Юля
14.09.2018
У учителя рабочее время это не только проведение уроков но и подготовка, которая в занимает времени больше чем сам урок, если учитель хороший, то постоянно ищет новые и новые возможности как эффективнее проводить свои уроки + экскурсии, родительские собрания, педсоветы, курсы и т.п.
Марина Юля
04.05.2018
Ви, Юля покиньте ту бухгалтерію і йдіть працювати вчителем, тоді ваша думка була би доречна! З повагою до Вашої праці, ви вимагайте поваги до себе від Держави, а не від людей, які позбавлені особистого життя за ті копійки, якими міряють нашу відданість вашим дітям... Учитель не раб, і немає чого заглядати в наш карман. У вас є свій, тому "хто на що вчився..."
Марія Юля
22.01.2018
А ви б попробували виховати цих малих діточок, а особливо порозумітися з батьками Тоді б так не писали!!!
Олександр Юля
14.01.2018
Полдня максимум? А подготовка к урокам дома, конспекты и т.д. Оно все само делается наверное, Ответственность, в учителя ее нет. А кто отвечает за здоровье и жизнь детей в учебном заведении? В одной школе во время запланированной экскурсии упало на девочку дерево-сухостой в лесу и сделало ее инвалидом. Отвечал учитель, е не лесник, который не убрал сухостой. Три года уже длится суд учителя. Если завидуете, то идите и переучитесь на педагога и будете 56 дней в отпуске и получать кучу денег.
Просто вчитель Юля
05.01.2018
Ну то вступайте в пед вуз.
Юлия Юля
02.01.2018
Перед тем как писать , разберитесь в ситуации до конца, во-первых работа педагога очень сложная, потому что постоянно приходится учиться, даже если учитель работает пол дня, это не значит , что он дома не делает работу(подготовка к урокам, проверки контрольных, написание планов.....), во-вторых есть множество бухгалтеров, которые получают зарплату в разы больше учителей, если у Вас меньше, то повышайте свой профессиональный уровень и найдете достойное место работы. А вообще зависть это очень плохое чувство, которое ничего хорошего Вам в жизни не принесет.
Антоніна Юлия
03.01.2018
А чому, Юліє, Ви спілкуєтесь російською? Українську не вивчали? І з дітьми в школі Російською?
Валентина Юля
26.12.2017
А нічого що вчитель має не пів дня роботи, а цілодобово працює перевіряючи зошити по 50 шт вдень, як мінімум...готуючись до уроків по 2-3 год., відповідає на дзвінки і в 23:00 і в 6:00 батькам, які по різним причинам турбують...та кожного дня несе відповідальність за життя та здоров'я 25 учнів....а то і більше! Не треба чюжі гроші рахувати...рахуйте їх правильно в цифрах на папері!
Наталія Юля
11.12.2017
Зверніть увагу Вимоги до мінімального посадового окладу запрацюють із 2018 року. Водночас Уряду доручено забезпечити до 2023 року поетапну реалізацію положення ч. 2 ст. 61 цього Закону, передбачивши при цьому щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до 4-х ПРОЖИТКОВИХ МІНІМУМІВ ( 1700 гривень із січня 2018 року ) для працездатних осіб пропорційно розміру збільшення доходів Держбюджету порівняно з попереднім роком, і затвердити відповідні схеми посадових окладів (ставок заробітної плати). Подробиці: https://buhgalter.com.ua/news/oplata-praczi/yakoyu-bude-zarplata-pedpratsivnikiv-iz-2018-roku/ ВідповістиОцінити: + 0- 0 Подробиці: https://buhgalter.com.ua/news/oplata-praczi/yakoyu-bude-zarplata-pedpratsivnikiv-iz-2018-roku/
Саша Наталія
16.12.2017
Я не розумію 3 мінімальні зарплати чи прожиткового мінімуми
Наталія Саша
16.12.2017
Саме прожитковий мінімум!!! Хто з бухгалтерів обізнаний , не буде писати такої дурні, а знайде в інтернет і введе слова ( тарифна сітка для бюджетників ) . Хто дуже заздрить - нехай знає , що молодий спеціаліст , за умови повної ставки , отримує гривень на 200-300 більше ніж техпрацівник.Щасливо!!!!
Олена Наталія
01.01.2018
Повністю погоджуючись!
Алла Юля
07.12.2017
Підготуйте до тих півдня годин з вісім, тоді побачиш за що вчитель відпустку має!
ххх Юля
29.11.2017
бугалтер прийшов додому і займається своїми справами, а вчитель конспекти готує, зошити перевіряє. а потім ще й батьки прийдуть і будуть вчити як правильно дітей навчати. та й відповідальність значно вища за бугалтерську.
Оксана ххх
17.08.2018
А вихователі дошкільних закладів,яка відповідальність на них,та якщо ще це ясельна група.Прийняти дітей,погодувати,навчити,поміняти памперси,витерти носилки,вивести на прогулянку,і так цілий день...... Багато вихователів працюють з ранку до вечора,щоб заробити якусь заробітну платню ,і які тут можуть бути порівняння в праці бухгалтерів і вихователів садочків,там цифри - а там дитяче життя.Вибачте,якщо когось образила.Ідіть працювати в дитячі садочки,тоді таких питань і порівнянь не буде.
Наталья ххх
28.12.2017
Бухгалтер просто приходит домой после 12 , а бывает и после 2-х ночи и начинает заниматься своими делами!!!! А насчет ответственности каждый день ходит по лезвию ножа!!! Выходные заняты изучением школьных предметов с детьми, потому что ну очень хорошо выполняют свою работу педагоги!!!!
Олена Наталья
29.12.2017
Якщо діти не дуже розумні, то мабуть мати не хотіли, а батько не дуже старався у свій час. Зі мною батьки жодного дня не сиділи і не вчили нічого, все сама, аж до закінчення інституту. І я зі своїми не сиджу! А стосовно заробітку, так скажу, що якщо у бухгалтера голова є, то заробити можна. Я і на основній роботі встигаю і ще 2 малих підприємства веду. Не скажу, що дуже багато, але чистими на місяць менше 25 тис. не заробляю.
Олена Олена
11.01.2018
Повірте, вчителям така зарплата і не снилася
Ольга Юля
28.11.2017
Так идите работать в школу и не нойте
Таня Юля
26.11.2017
Ну хто на що вчився
Инна Юля
02.11.2017
Не завидуйте
Вера Юля
07.10.2017
Юлия, так идите в педагоги: и "отдохнёт" и заработаете!
Ганна Юля
06.10.2017
Якщо я працюю 600 годин на рік у відповідності до навантаження, - це зовсім не означає, що викладач приходить додому і кладе ноги на диван. Вдома ми "вкалуємо" до 2-х годин ночі. А 56 днів відпустки - це дні роботи без студентів.
ирина Юля
04.10.2017
точно сказано!!!!!!
Сергій Юля
03.10.2017
Терміново переходьте на посаду викладача
ольга Юля
03.10.2017
Бедные бухгалтера...Нужно было учиться на учителя.
Наталья Юля
02.10.2017
Позвольте немного уточнить. Не у всех учителей "полдня максимум". Лично у меня-8 часов. За престижность давно сняли-мы не получаем. Ни тетрадей, ни классного руководства у меня нет. И т. д. тоже нет. Так что не обобщайте. А вообще эти изменения вгоняют в уныние и учителей, поверьте. Требования выше в разы, программы меняются каждый год, налоги сумасшедшие. На руки получаю 4 тысячи. Остальное-налоги.
Ольга Наталья
03.10.2017
Таких как вы единицы по школам, остальные не бедствуют. С января добавят, не волнуйтесь..не буду рассказывать как меняется законодательство и требования для бухгалтера, но у меня на руки 3300.
Валентина Ольга
26.12.2017
То в школу йдіть...як там задарма гроші платять...та й побачите за що нам платять...
Юлія Валентина
27.12.2017
Так аби ще навчали дітей як потрібно, а то після уроків до того самого вчителя на репетительство водять. коли я до школи ходила вчителька сама після уроків залишала і безоплатно все досконало роз'яснювала. так за що піднімати вчителям зп???????????якщо свою роботу вони навіть на 50 відсотків не виконують!!!!!!
Александр Юлія
04.05.2018
Так а почему же вы не нанимаете своему ребенку нормального учитиля на дом, а ходите к нам??? Я скажу так, бухгалтера могут получить все, а учителем стать....!!!??? Так что не завидуйте, а идите учитесь!
любов Юлія
12.02.2018
А ви запропонуйте людині іншої професії залишитися після робочого дня і безоплатно попрацювати.
Ольга Юлія
01.01.2018
А за що поліція 10000отримує?Чому ви нe заздритe?Ідіть туди!
наталья Наталья
03.10.2017
Я знаю сколько помимо зарплаты учетеля получают как благодарность ...
Василина наталья
14.10.2017
Погано ви знаєте, або у Вас не вірна інформація, якщо так думаєте про вчителів...
наталья Наталья
03.10.2017
налоги у всех одинаковые
Людмила Самара Юля
01.10.2017
Сколько зависти и злости в вашей речи! Исходя из вашей логики, можно завидовать шахтёрам,космонавтам, артистам-список очень длинный! Если хочется зарабатывать такие вожделенные, забойные учительские деньги, станьте сами перед детками и проведите хотя бы восемь уроков! Тогда и 56 дней отпуска вам покажутся мелочью! Если не знаете сути вещей, не говорите глупостей! Да и судя по разговору вы и свою работу или не любите, или плохо выполняете - раз мало зарабатываете! Те бухгалтеры,которых я знаю, не жалуются на заработки.
Людмила Людмила Самара
02.11.2017
Якщо вам так тяжко працювати, то чому ви не йдете на вислугу, або хоч на пенсію за віком! Педагоги при своїй важкій роботі після пенсії працюють ще як мінімум 10-15 і більше років! А молоді спеціалісти сидять вдома або працюють касирами в супермаркетах за мінімалку!
Дарья Людмила
18.01.2018
А яка ж заробітня плата у молодого спeціаліста?!Копійки!Добрe якщо є своє житло,а якщо винаймаєш-то тільки і залишається платити за нього.
Маріанна Терещенко Людмила
24.11.2017
А де ж та вислуга? А пенсія яка? При достойній пенсії не працювали б вчителі ще 10-15 років!!!
Ольга Людмила Самара
02.10.2017
Хорошо любить свою работу, когда зарплата достойная.
АННА Юля
28.09.2017
Юля, за штрафы еще забыла. Бухгалтер отдает в государство, а педагог - берет в свой карман.
Валентина АННА
02.01.2018
І з скільки вчитель взяв у карман? З моєі зарплати вирахувано майже 2 тисячі в місяць, а з вашоі? Для того щоб бухгалтер не віддавав у господарство штрафи, хай пряцює ТАК , щоб не штрафували. Ви йдете додому і спати лягаєте, а ми ніч сидимо над зошитами, конспектами і наочністю, щоб ВАШІ діти були б зайняті і навчені. А з другоі сторони - перевчіться , будь ласка.
Катя Юля
28.09.2017
Это вы еще о зарплате прокуроров не знаете. Там тоже "трудяги"
Юля
27.09.2017
Посадовий оклад педагогічного працівника НАЙНИЖЧОЇ кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі 3-х мінімальних заробітних плат. А бухгалтер найвищої категорії про такі оклади і мріяти не може.
ОЛЯ
27.09.2017
Шановні бухгалтері, переучуйтесь на вчителів .Якраз до 23 року встигнете.
ОЛЯ
02.06.2018
Работала в НИИ до 2015 года. Бухгалтер по зарплате приходила на 11.30, потому что у нее ребенок. И в 15.00 уже ее не было. Зарплата была в три раза выше, чем у кандидата наук. "А КТО ЖЕ будет работать на такую зарплату, как Вы работаете?" - сказала мне бухгалтер. Наверно, она не только закончила ВУЗ, а не Бух. курсы, но еще и защитила диссертацию. Зарплата бухгалтера даже в бюджетной организации всегда была выше, чем зарплата научного, научно-педагогического и педагогического работника.
Наталья ОЛЯ
28.12.2017
Милые педагоги у Вас такая тяжелая, ответственная, напряженная работа что вакансий даже с огнем не сыщешь!!!!
Головбух. Наталья
05.01.2018
Про сільські школи можу сказати. В класі 3-5, максимум 8-10 учнів. Всі вчителі пенсійного і передпенсійного віку, і їх з роботи вигнати не можна. А молоді що закінчили інститути влаштуватись на роботу не можуть, бо нема місць,Знаю пятьох таких особисто Я живу в смт. і працюю в районному відділі освіти. Маю багато знайомих вчителів, які не соромлячись слів кажуть, що "мені все рівно що ті діти роблять на уроках. Хто хоче знати той навчиться, а я прийшла, відчитала урок і пішла" Знаючи яку заробітну плату отримує вчитель моєї дочки, і те як вона читає урок, хочеться кричати "Гвалт!!!! Рятуйте наших дітей!!" На мою думку, до всіх надбавок треба ввести ще надбавку за знання, по результатах оцінок, +чи -... І обовязково звільнити пенсіонерів, які вже не можуть виконувати свої обовязки так як потрібно. З них діти просто насміхаються, і ні про який авторитет тут не зкажеж.
бухгалтерія -це любов ОЛЯ
29.09.2017
Шановна я не вчитель а бухгалтер, але знаю що бухгалтери пишеться з буквою и а не і. а ви - ми люди темні, нам треба гроші.....
**** ОЛЯ
28.09.2017
Та такі як зараз вчителі, що діти не знають де Україна на карті, можна і не переучуватись.
Катерина ****
04.10.2017
Не міняйте усіх по собі.
просто ОЛЯ
28.09.2017
я маю першу освіту педагогічну, але навіть за втричі більшу зарплату не піду до кодла невгамовних дітлахів
валентина ОЛЯ
28.09.2017
А це вже зовсім не смішно. Вчителі зараз тільки чекають щоб їм заплатили ще додатково. А вони некваліфіковані. Швидше ведмедя в цирку навчать рахувати ніж деякий вчитель навчить дитину рахувати. Але в них є гарна відмовка , начебто діти дебільні. А бухгалтера теж люди просто іх не скільки як вчителів, а вибори то скоро. От шановні вчителі і думайте кого обирати , щоб дітям жилось краще, а не вам зараз. А професії всякіє нужни, і всякіє важни. Ви повинні цьому вчити дітей, а не самі глузувати з людей інших професій.
Валентина валентина
26.12.2017
Оце і від таких батьків як ви голова болить то в 23:00...то в 6:00! Спихнули дитину в школу і чекають чуда... А елементарно прослідкувати за виконанням завдань не можуть...часу немає...
Юлія ОЛЯ
28.09.2017
От народ... якщо мені погано хай буде всім так... Робота вчителів, саме справжніх, які реально вчать чомусь дітей, зовсім нелегка....Поважайте друг друга!!!!
Євген Юлія
28.09.2017
Я також вважаю що зарплата для вчителя достойна, але хотілось би також отримувати достойну заробітну плату.
***** Євген
28.09.2017
Ще б хотілось щоб у дітей знання були, за таку зарплату як отримує той "нещасний, постійно бідний вчитель".
катерина ОЛЯ
28.09.2017
Олю якби вчителі ще вчили так, та отримували заробітну плату за знання дітей.Отодіб ми подивилися можливо б і вам довелось перевчатися на бухгалтера.
Євген
28.09.2017
Шановні, хтось розібрався який все-таки, буде посадовий оклад з 1 січня, з огляду на оте доручення про 4 прожиткових?
LEXXX Євген
28.09.2017
Дуже правильне запитання. Бо, окрім того, що оклади(чи зарплата) педпрацівників у 2018 році зросте в середньому (!!!) на 25%. І жоден раз не звучало в якому місяці таке щастя відбудеться. Маю підозру, що це не з проста і підвищення буде з 1 вересня 2018.
Викладач LEXXX
01.10.2017
Чому з 1 вересня? Може, з 1 грудня. Якраз "під ялинку"
Вадим
28.09.2017
Все правильно, із всіх професій найбільший вплив на "лохторат" мають вчителі, по селах вони становлять більшість у виборчих комісій. тому їх і так ублажають,От і виходить одним 3 МЗП і іншим 300 грн до МЗП .
просто Вадим
28.09.2017
за 3 мзп у них не буде субсидії, у вас за 300 до мзп субсидія буде, тож зп вчителя та буха майже зрівняються. минулого сезону, наче за січень мені платіжка на опалення прийшла лише на 2500 грн, по субсидії сплатила 400, а людина без субсидії має всі 2500 віддати. Тому, із оплатою праці кинули нас всіх. Профіт тільки у технічок, 2017 їх рік ;) А наша сказала, що вона піде з цієї роботи тільки якщо помре, бо за годину прибирання вдень має більше всіх з обслуговуючого персоналу.
Сергій
28.09.2017
Майте совість, скільки можна лити бруд на інші професії окрім бухгалтера? Коли вийшла постанова про підняття 20% окладу за кіберзахист, всі гріхи лили на адміністраторів (не факт, що хоча б один отримав цю надбавку). Тепер на вчителів. Поважайте один одного!
Вадим Сергій
28.09.2017
А хто лиє бруд на вчителів, нехай трудяться на здоровья. Просто не те що дивує, а реально вбиває відношення нашої правлячої еліти до інших спеціалістів, де деференціація заробітної плати про яку так верещав Гнойсман ?. Робота бухгалтера не легша від вчительської, також маєш вищу освіту, спілкуєшся з людьми, шолопаєш купу паперів, на шиї висить купа різномастних перевіряючих і контролюючих органів, за кожну помилку шраф і за все це щастя платять МЗП як і технічці без освіти .
Вальдемр Вадим
10.12.2017
Кожна професія, якщо до неї відповідально ставитися і належно виконувати потребує відповідних зусиль. Але, вибачте, ще в житті не зустрічав бухгалтера, який би зі своєї кишені платив якийсь штраф. До нас як перевірка приїжджала, то відраховували за помилки бухгалтерів гроші з вчителів. І чому ніхто не говорить про помилки при нарахуванні зарплати? В бухгалтерів завжди відповідь одна - ой, то комп'ютер помилився.
Олександр Вальдемр
31.08.2018
Вальдемар, почему же, я если и ошибся то говорю: "Извините пожалуйста, это моя ошибка, я придумаю как ее исправить" (например было установлено доплата, а я в круговороте отчетов и проверок, в общем замотался, и не насчитал ее, то доплачиваю в следующем месяце, или если лишнее насчитал, то договариваемся какк лучше лишнее снять за 2-3 раза или за 1)
Лінк Вадим
29.09.2017
"де деференціація заробітної плати про яку так верещав Гнойсман ?." А з цим до керівників вони повинні забезпечити диференціацію.
Юлия Лінк
29.09.2017
Даже если очень захотят, не смогут...
Лінк Юлия
01.10.2017
Вони не дуже і хочуть
Олена
28.09.2017
Шановні , скажіть будь ласка, а школи естетиного воховання дітей,які при відділах культури тепер потрбно передати в освіту?
Ірина Олена
02.10.2017
Наші заклади естетичного виховання ще у липні 2016 передали до департаменту з гуманітарних питань. Об'єднали освіту, позакласні та спорт у одне. Скажу вам, дуже не зручно. У всіх різні вимоги. І різні види контролів та ін. В квітні 2017 - звільнилася. Можна розум втратити від тих вимог.
Євген Олена
28.09.2017
Таке ж питання, я вважаю, що школи естетичного виховання повинні залишитись в культурі.
Ганна Євген
06.10.2017
У школі музики особисто знаю вчителя, яка наполягає на тому, що читати книжки непотрібно. І за що їй піднімати оклад?
Міла- ЦСССДМ
28.09.2017
Сергію, невже Ви аж так щасливий отримувати 3200, що захищаєте "всі інші професії" ? Чи Вам хліба не треба- роботу давай !?
марина
28.09.2017
Ну звичайно працють лише вчителі і вихователі,вони ж такі нещасні,а та сама няня в садочку намахається шваброю цілий день,а ще кожну дитину накорми,підмий і т.д. а дяки ниякої,та ще й зарплата 2400, а пед. Працівник повишають,де справедливість?
галина марина
11.01.2018
Не дуже няні то і відрізняється по зарплаті і не вельми переробились у мене вих з вищою освітою зарплата 2700 і це як називається???
Викладач марина
01.10.2017
Нехай няня з дитсадочка вивчиться на вчителя, то й буде їй добре. І робота неважка, і грошей купа.
Олена Викладач
03.10.2017
Наша НЯНЯ З ДИТСАДОЧКА , що працює на 1,3 ст має "грязними" 4160 і теж плаче, що їй грошей не вистачає...
Гаврило
28.09.2017
До виборів готуються, в кишені 100 грн, а вони на 1000 піднімають зарплати. Це уже було з вислугою закон, суди, перерахунки, коротше готовтесь бухгалтери до дурки.
АННА
28.09.2017
Правильно, ведь учитель - преподаватель играет не последнюю роль в формировании следующего поколения, а в нашей стране с новой системой "освити" и с политикой "нашего правительства" нужны рабы и дебилы, успехов Вам в вашем не легком труде.
віра АННА
03.11.2017
потрібність і важливість праці бухгалтера. оцінять тільки в тому випадку. коли бухгалтери об єднаються. та не виплатять заробітну плату. всій. державі _
віра АННА
03.11.2017
повністю з вами згодна
олег
29.09.2017
У нас уряд краще подумав про розвиток держави а не про свій електорат бідних і знедолених вчителів. Бо скоро окрім вчителів і нічого в державі не буде.
Инна
29.09.2017
Не вижу смысла считать проект бюджета на 2018 год
Дана
30.09.2017
Скільки злості, скільки обливання брудом вчителів!Рахувати не навчили, де Україна на карті - діти не знають.! Шановні батьки, бухгалтери і всі інші! Та подивитись на ваші коментарі - Ви самі не виховані, напевно і дітей своїх не навчили цьому. Подумайте спершу про це. А хороші і погані працівники є в будь - якій професії. Знаю толкових бухгалтерів, які мають дуже високі зарплати. Не звалюйте власну некомпетентність на когось. А щось не подобається - йдіть викладати. Ніхто не забороняє.
Сергій Дана
02.10.2017
Та всі ми прекрасно знаємо, як навчають дітей більшість вчителів - коли батьки вдома по вечорам вчать дитину самі і займаються самоосвітою, бо вчитель працює класично по "методичці" і дитина нічого за урок не може нормально освоїти! Звісно ж є нормальні вчителя, але таких одиниці, а більшість залишається на рівні "читайте підручник дітки самі" і все!
АЛЯ
01.10.2017
Видатьскоро выборы - подлизываются к педагогам скоро начнут к библиотекарям.
Ольга
02.10.2017
Так поясніть будь ласка три мінімальних заробітних плати чи прожиткових мінімума.Прочитайте уважно статтю там де написано синім шрифтом зверніть увагу. Де правда в першому абзаці чи далі.
Оксана
02.10.2017
Погоджуюся з приводу бухгалтерів - ми взагалі з такою відповідальністю нізер отримуємо!!! А вчителям, які відправляють дітей до репетиторів - бо самі не взмозі навчити такі ЗП!!!
Лінк
02.10.2017
Зростання тарифів на комунальні послуги, на базі яких розраховується індекс споживчих цін, може у 2018 році сягнути 19-20%. Про це йдеться у консенсус-прогнозі Міністерства економічного розвитку і торгівлі за вересень 2017 року. Відповідно до даних Мінекономрозвитку, тарифи на газ зростуть на 19%, а на опалення, гарячу воду та електроенергію - на 20% порівняно з теперішнім рівнем. А ви ой боже підняли зарплату вчителям, вони дадуть потім доженуть і ще додадуть :)
Ольга Лінк
02.10.2017
Тарифы для всех растут, а зарплаты - нет.
Тамила
03.10.2017
Вызывает УЧИТЕЛЬ( возраст 50 лет) первоклассницы ( 6,5 лет) родителей в школу, после двух недель обучения и заявляет: « Я предприняла все попытки наладить с ней контакт… Занимайтесь своим ребенком сами. Я умываю руки.» Несомненно, такие усердия требуют максимального повышения заработной платы
Ольга Тамила
03.10.2017
И такое отношение на каждом шагу. Согласна с вами.....это раньше были учителя по призванию. Когда за копеешную зп вдалбливали тебе знания, хоть ты и упирался....
тіна
04.10.2017
за вчителів- щиро рада. Бухгалтерів шкода. Проте, ми (бухгалтери бюджетної сфери) самі винні в тому, що погоджуємося працювати на таких умовах. Складається враження. що бухгалтер найбільш переляканий працівник на якого можна і роботу додаткову " звалити" і зарплату меншу призначити. Керівник при обмеженому фінансуванні мало що може зробити. Для компетентних, досвідчених бухгалтерів багато вакансій на ринку праці.
Тетяна
05.10.2017
Рада за учителей! Но почему медработники получают КОПЕЙКИ за свой тяжелый труд. Так, как сейчас работают учителя и их никакое отношение к детям, то им можно оставить и минималку.
Аркадій
05.10.2017
Ну да, а если им оставить минималку, то учителя МГНОВЕННО будут учить детей как БОГИ и относится к нашим детям как к своим)))
Катерина
05.10.2017
Мені,як вчителю, дуже боляче читати такі слова про нас. Я працюю 18 рік і не розбагатіла зі своєї зарплатні. Те, що пишуть про подарунки ,взагалі смішно. Учні мої вже мають власні сім'ї, але по сьогоднішній день телефонують, пишуть, не забули. Якщо люди,які тут пишуть, настільки зневажливо ставляться до вчителя, то напевно або не любили ходити до школи, або не поталанило з учителями.
Лідія Катерина
06.10.2017
Справа не взневазі.Мова йде про те що в розумній країні працівник якмй працює в бюджетній установі повинен мати достойну заробітну плату .Яка різниця в матеріальній допомозі на оздоровлення яку отримує наприклад вихователь і чому таку допомогу не отримує помічник вихователя чи завгосп чи прибиральниця чи бухгалтер .Вони що не хочуть оздоровитися?Чи їм не потрібно їсти .одягатисяі вони можуть прожити з мінімальною заробітною платою ,яку на руки отримують 2500?Їхні діти мають жебракувати?Тіж юристи,бухгалтера ,вони мають так само вищу освіту.Вони живуть в іншій країні?Чи нову успішну країну побудують тільки вчителі з медпрацівниками ?Підняття заробітної плати вчителям ,гарна справа ,В школах не секрет багато працівників пенсіного віку ,які після підняття , на пенсію, не підуть ніколи.Вся молодь закордоном,а нову країну не будують пенсіонери. Всі, без вийнятку ,хто працює в бюджеті, мають бути потрібні державі.Зрозуміло що прибиральниця не може отримувати зарплатню вчителя.Але поважати потрібно всі професії
Юлия Лідія
06.10.2017
БРАВО!!!!! Лучше и не скажешь. Думаю Вашим комментом можно смело прекратить дискуссию.
Галина
10.10.2017
Я педагог і бухгалтер . Так зарплата бухгалтера мінімальна і робота не з легких, але повірте що робота вчителя ще важча, якщо людина на своєму місці. Тому будьмо людьми і робімо свою справу так, як належить. Можливо тоді все буде так,як ми того прагнемо...
віра Галина
03.11.2017
важка вона для тих вчителів які. мають низький інтелект не підвищують свій. рівень невзмозі зробити цікавим урок
Іванна
13.10.2017
Щоб краще жилося всім, змініть своє ставлення до себе і до оточуючих і все буде прекрасно і життя здаватиметься кращим і оклади більші.....
Олена
22.10.2017
Я держслужбовець отримую зп 3400, а вчитель отримує 15000тисяч. Я почуваю себе лайном коли бачу їх зарплати. Де справедливість???
Володимир Олена
10.12.2017
Справді, скажіть, де вчитель отримує такі гроші, поїду на заробітки? Навіть вчитель з 30-річним стажем і повною ставкою не має такої зарплати. А молодий спеціаліст отримує менше мінімальної. Щодо держслужби))))) відверто не повірю, можливо, колись би й повірив, але маю певне відношення до тих держслужбовців, серед який велика частина вчителі і жоден з них не хоче ні за які гроші вертатись до школи. Ви кажете про 3400, а про доплати, преміювання щомісяця мовчите? Колись би ще повірив, поки не побачив довідку про доходи держслужбовця середньої ланки, яка, до речі, також постійно плаче, що на мінімалці виживає, а отримала за рік на 20000 грн більше від вчителя з 25 годинами. Так погано в держслужбі і так добре у школі - так вперед, ніколи не пізно поміняти місце роботи і професію, але майте на увазі, часу на каву у вас точно не буде.
ОЛЯ Олена
23.10.2017
Скажіть ,в якій області така зарплата? А то мені іноді здається , що кожна область має свої ставки.
Галина ОЛЯ
25.11.2017
Впервые слышу о такой зп!!!! 15тыс?!!! 5,7,может8!Пусть бухгалтер или кто иной проведёт хоть один урок, через 15'- следующий и тд, 30-35детей! Вот тогда и будете рассуждать о зп!
ОЛЯ Галина
25.11.2017
Ще ніхто ту зарплату не підняв. Закон прийняли один , а до нього кучу інструкцій , а скільки обурень , злості .
Наталія
11.12.2017
Зверніть увагу Вимоги до мінімального посадового окладу запрацюють із 2018 року. Водночас Уряду доручено забезпечити до 2023 року поетапну реалізацію положення ч. 2 ст. 61 цього Закону, передбачивши при цьому щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до 4-х ПРОЖИТКОВИХ МІНІМУМІВ ( 1700 гривень із січня 2018 року ) для працездатних осіб пропорційно розміру збільшення доходів Держбюджету порівняно з попереднім роком, і затвердити відповідні схеми посадових окладів (ставок заробітної плати). Подробиці: https://buhgalter.com.ua/news/oplata-praczi/yakoyu-bude-zarplata-pedpratsivnikiv-iz-2018-roku/
Ігор
14.12.2017
На пенсію!!!!!! Дожили до пенсії , будь ласка щастя,здоров'я, хочте на Італію, Чехію на заробітки, хочте віддихайте вдома... І нехай молодь ,яка закінчила вузи тепер працює і заробляє стаж !!! А то попривикали і пенсію і зарплату отримувати, а молодь шукає притулку ,по пів ставки працює, або взагалі без роботи сидить, бо позаймали місця пенсіонери !!!!
Людмила.
21.12.2017
Скоро в школі одні пенсіонери тільки і залишаться. Молодь навіть за таку, як ви кажете"райську" зарплату не хоче працювати. У нас міська школа. З 1 вересня ніяк не можемо знайти вчителя математики 2 ставки "гуляє". Одна молода вчителька пропрацювала 2 дні і втекла. Молодий хлопець, випускник цього року, доробляє до Нового року і тікає також. Каже, що платять мало, а нерви страшні. У гімназії міста 3 місяці шукали вчителя англійської мови. Так і не знайшли. Ніхто не хоче. Змушені були поділити години між собою. Може ви, бухгалтери та ті, що критикують вчителів допоможете?Приходьте! Дуже чекаємо. Так це ще нові вимоги до освіти не вступили в дію.
Галина
22.12.2017
Маю педстажу 30 рокiв. Але iду зi школи на пенсiю. Молода жiнка лише51 рiк. А здоров'я уже нема. Тут до пенсii не можем доробити, а ви про 10 рокiв пiсля неi. Хто дiйсно з дiтками працював, то ледь ноги волочить. Все через стреси. Ще по поводу 5 урокiв на день. А 80 зошитiв перевiрки вдень. А розробити 4_5 урокiв на наступлений день. Аще коли лягаеш спати, то в головi розмова з кожним батьком. I так з дня в день. А то як свiчка танеш
Вчитель
27.12.2017
Это вважає вчителя дармоідом, приходьте працювати у школу. Тоді й скажете, як вам живеться
Директор
01.01.2018
Всі дебіли хто не поважає копієчну роботу вчиля
Правдоруб Директор
01.01.2018
Дійсно робота вчителів дуже тяжка. Не розуміють це тількі дебіли та бурсаки бухгалтери.
Тетяна
01.01.2018
Мій тато працює в училищі майстром виробничого навчання більше тридцяти років, зараз отримує заробітні плату близько 4,5 тисяч гривень. Я дуже сильно сумніваюсь що в нашій країні він зможе отримувати хоча б 10 тисяч в місяць!!!!
Юлия
02.01.2018
Читаю комментарии и понимаю, что тут батл бухгалтеров и педагогов. Давайте будем благоразумными, каждая профессия очень нужная, и каждая профессия должна быть достойно оплачиваться, но к сожалению наше правительство слишком занято собой чтоб видеть наши проблемы. У меня в семье есть и бухгалтер и педагог, то из личного опыта скажу бухгалтер получает 11500 грн на частной фирме, а педагог (канд.наук, доцент) получает 10000 грн, работая в двух ВУЗах, но все относительно, кому то повезло с местом работы, кому то нет, давайте не будем искать недочетов друг у друга (у все они есть) , а будем развиваться и стремиться к лучшему. Есть классные специалисты и среди педагогов и среди бухгалтеров и их труд должен достойно оплачиваться.
женя
03.01.2018
Я не против таких зарплат пенсий. Я за то чтоб каждый человек жил достойно и безбедно, но ребята как могут быть такие зарплаты в учителей,полиции,гос служащих тому подобных,если на производстве средняя зарплата 4000 тыс. Ведь все это идет из налогообложений производств,предприниматилей,которых и так почти не осталось ,а те кто остались душат.Вывод прост экономики просто нет. Да я сам производственник, но я не могу платить своим людям минималку так как просто не хватает средств ,а до повышения люди имели средний доход
Сергій_1 женя
04.01.2018
В підтримку. ЗП 10000 грн. ЄСВ - 22% = 2200 - платить роботодавець і включає в собівартість продукції, товарів, робіт, послуг (за які платять споживачі - ми з вами). ПДФО -18% - платиться із зп - 1800 грн. Військовий збір 1,5% - платиться із зп - 150 грн. Працівник отримає на руки - 8050 грн. Бюджети різних рівнів отримують - 2200+1800+150 = 4050 грн. А тепер увага! Яке ж співвідношення? Держава стягує більше ніж 50% відносно того, що працівник і роботодавець ЗАРОБИЛИ. Логічне питання - на що ж ці гроші використовують (дороги відсутні, поліція, прокуратура, суди, лікарні, освіта - все "в трубі")?
Світлана
03.01.2018
Вибачте, читала, читала основну інформацію,коментарі... Так і не зрозуміла чи буде конкретно підвищена заробітна плата вихователів дитсадків? Адже в цьому році ми самі собі платили різницю між тарифною ставкою і мінімальною своєю ж вислугою. В той час як помічникам доплата була конкретно з бюджету місцевих рад. Тим більше,що престижність в цьому році знизили до 2%. Навіщо було викладатися на навчання в інституті. Напевне нам дипломи про вищу освіту теж відмінили? Заробітна плата помічника вихователя в цьому році становила 3200. А вихователя з вищою освітою та стажем роботи близько 10 років-- 32012. І це ,зауважу,без вирахування.
Ольга Вчитель
04.01.2018
Шановні учасники дискусії! Таке враження, що дехто зі звіринця вирвався. Звідки стільки злості?! В нашій країні ніколи не буде добробуту, якщо ми тільки цькуватимемо один одного. Вчителі не винні у піднятті ЗП. Пенсіонери теж якщо працюють, то вимушено. Зрештою і ми колись зустрінемося старість. Робота бухгалтера взагалі неоціненна! Кожен заслуговує на достойну винагороду. І це не ми повинні гризтися, це не проблеми рядових! Це претензії до верхів влади. Будьмо мудрими і справедливими, чесними з собою! Не лиймо цього бруду, не плюндруймо себе самих. І тоді, можливо, Бог зглянеться над нашим народом, і нарешті стане краще всім.
Сергій_1
04.01.2018
Ото бруду виливають... І бухгалтери і вчителі - безперечно праві (до речі, я викладаю бухгалтерський облік). ЗП - це болюча тема. Якось з колегами порахували достойну зп для нормального життя - купити квартиру, авто 1 раз на 5 років, відпочинок - літній і зимовий, нормальне харчування, ліки, нормальний одяг, телефони в сім'ю і ще багато всіляких необхідних речей. Нарахували - !!! 3000$ !!! місячного доходу в сім'ю з 4 осіб (2 дорослих, 2 дітей). Багато це чи мало - думайте самі. А тепер щодо дискусії про підняття ЗП - вона буде поетапною до 2023 р. Тому заспокойтеся, жити будемо по старому. І, до речі, в кожного своя робота і вона важлива та цінна тому, що її виконують люди.
Артем
07.01.2018
Фонда зарпат і пенсій не збільшать доки всі не усвідомлять і не бідуть писати .лайкати.бить в бубен...Подивіться скільки на десятинах виросло молитвених домів...не працюють даби.мами в дикретах чоловікина шабашках або зачіплюються на роботи для отримання малозабезпечення...доки не за працюють служби які запитують десяти ну платив а держфонд ні а чому доцільнісь виплат не контролюють бо на виборах просвітери скажуть за кого голосувати..як не прикро але це просліджується американська тактика перевірити скільки майна .транспорту в таких..частину конфіскувати.і оштрафувать за скривання доходів..от і фонди поповнять
Тетяна
07.01.2018
Шановні бухгалтери, а ви попробуйте набрати у 1клас 30 учнів. Навчити їх читати,писати,рахувати, сидіти на уроці 35 хв тихо, слухати вчителя, не кричати, не ходити, не їсти, не битися під час уроку, не плакати за мамою і т. д.Кожному носа витерти, переодіти на фізкультуру. Урок у 1 класі 35 хв.За цей час учитель повинен до кожного по кілька разів підійти, навчаючи писати ті палички та літери.За 35 хв набігаєшся по класі.,шо тече з тебе і кожен шарпає поможіть і плаче, що в них не виходить і так цілий день, тому що по 4 -5 уроків у 1 класі.А тоді будете говорити, чому учителю підіймають зарплату.А бухгалтер висидиться цілий день на одному місці. Так не легко рахувати, але вас ніхто за день не чіпає, ви собі мовчки працюєте.А вчитель відповідає за кожну дитину.і залишити самих дітей навіть на перерві не можна.Поїсти і в туалет буває нема коли піти.А ви чайок розпиваєте, по базару ходите, по магазинах під час роботи. І ніхто вас не питає де ви ходите .Якщо завідуєте вчителю , будь ласка, поміняйте роботу. І ви будете отримувати подарунки, зарплату.
Надія
11.01.2018
Від цієї брехні нудить....максимальне підвищення ставок на 350- 400 грн.
Вероніка, ст.викладач ВНЗ Надія
01.02.2018
Цілком погоджусь... Сьогодні отримали "підвищені" зарплати. До нового року отримувала 4600 чистими, стало 5040 грн. Стаж 19 років. Вищу освіту цілеспрямовано знищують, це просто геноцид...А народ тримають за бидло. Зарплати потрібно не підвищувати, кидаючи кістку з барського плеча, а індексувати! Як цього вимагає закон. Усе ж залежить від курсу долара! То при курсі 8 грн.за 1 $, я мала у перерахунку 350 $. А зараз? ... Хазяї хазяйнують, а народ вимирає та емігрує. Таке враження, що йде навмисне знищення УКРАЇНИ....
Ольга Вчитель
11.01.2018
Точно нудить! Я як почула про підняття, подумала вийти з декрету, але ні. Доїтиму корови Люську і Зорьку, робитиму бринзу, сир, сметану. А тоді може й вийду на роботу, коли декрет закінчиться.
Ольга
11.01.2018
Гройсман оголосив, що вчитель отримував 5-7тис грн, а після підвищення отримуватиме ще більше. Мабуть я НЕ ВЧИТЕЛЬ, оскільки, маючи першу категорію і 15 років стажу, на руки отримую 3800 (і це при повній ставці)!!!
Ольга Вчитель Ольга
11.01.2018
Ото й хватить з Вас! Диви-но, бабла хочете! На траві пасіться, а то все ковбаси та ковбаси;)
вчитель
12.01.2018
КОЛИ Ж ВИ ДОЧИТАЄТЕ ЗАКОН ДО ОСТАННЬОЇ БУКВИ!!! ВСЕ, ЩО НАПИСАНО В СТАТТІ, НАСТАНЕ АЖ У 2023 РОЦІ
Оксана
12.01.2018
чому в нас е одні педагоги??чому знову ні слова про вихователів??чому нас,викладачів муз шкіл знову відтягли аж до вересня??да до вересня буханка хліба буде 50грн,і ваше підвищенні в 100-2000грн буде ,вибачте до задниці!!!!!(вибачаюсь,але емоціі просто зашкалюють і в усіх)доки ви над народом знущатись будете ????ваше пАкращення вже поперек горла!!!
Оксана
12.01.2018
чому йдучи в Европу ви зробили европейські тарифи,взяли народ за горло,обіклали всіх налогами,підвищили пенсіі аж на 142 грн моій бабусі,яка все життя пропрацювала в колгоспі)(і то не всім)ви б спочатку дали нам европейську зарплатню,а тоді б реформували-крали далі.а медицина??вам то пани,однаково -ви ж за кордонами поправляете здоровьячко за наші кровні...таке відчуття що просто ці жиди нас винищують і планомірно і по сценарію...(((як на війні(бо АТО вже 4 роки,,,)так і в середині краіни.
Олена
14.01.2018
Вчителям підвищення. Знову. Я нічого не маю проти. Тільки за!!! А вихователі ДНЗ тоді хто??? Чому вихователі не педагоги? Чому до нас таке відношення? Після минулорічного підвищення нічого не змінилося. Тільки от Няня отримує на руки 3200, вихователь 2ї категорії стаж 4 роки отримує 3100. Я люблю свою роботу, але хочу щоб мою працю поважали і відповідно оцінювали матеріально.
Надія
14.01.2018
Я довго читала переписку. Скільки злості, агресії. Люди, що з вами. Що у вчителів, що у бухгалтерів, що у їнших спеціалістів важкі роботи. Немає легких професій, всім важко. І замість того, щоб підтримати один одного, ви - ображаєте. Хотілося б поговорити про дітей. Так дійсно є діти яким тяжко дається навчання, але їх дуже мало. З 30 учнів це приблизно 1, 2 учні. Решта можуть, але не хочуть. А вже чому не хочуть, з цим потрібно розібратися і батькам і вчителям і краще буде, якщо вони будуть розбиратися разом. Можливо уроки не цікаві, чи не доступні, а можливо учневі не хочеться вчитися бо педагоги, на думку батьків, погані. Ну хто купить скажімо той шампунь від якого на думку двох твоїх найважливіших у житті людей голова чешиться, ніхто. Так чому дитина чуючи всяку гидоту про школу, повинна йти туди, гарно навчатися і відчувати себе від того всього задоволеною. Можливо саме це і є основна причина того, що з репетитером легше. Тому, що репетитор це не школа. Шановні батьки не налаштовують дітей проти школи тоді ходити до неї їм буде набагато легше і радісніше.
Андрій
17.01.2018
Боже , як ви всі задрали, не голосуйте за дибілів, не давайте хабарів , слідкуйте , щоб інші не давали , живіть за законом , сортуйте сміття, не бухайте , говоріть з близькими і в кожного буде нормальна зарплата, он виливайте бруд , на політиків , які вас обїли і вам кинули кістки за які ви гризитесь
Анна
22.01.2018
Пропоную помінятися вчителям і бухгалтерам місцями, тоді все стане на свої місця і ніхто не буде скаржитись ні на роботу ні на зарплату, а якщо все так погано і в одних і в других, то є вихід - звільнитися і дати дорогу іншим. Бажаючих думаю найдеться. А взагалі за все треба сказати дякуємо нашій владі, яку ми самі ж і обирали.
Андрій
31.01.2018
Все вірно кожен хоче їсти ковбасу і то щодня. Звісно уряд підняв учителям зарплатню бо там толком нікому ставало вчити дітей з а ті копійкі і не скажу що і то велікі зарплати. Де наболіло - там і прорвало, начезі може буде і у бухгалтерів теж,, потім і в лікарів і шоферів ітд ітп. Але поки це настане - напевне ми всі підем на пенсію - або її назву. Багато хто їде на заробітки а хто ж тоді дітей вчити буде - головне якість а не кількість. Ще коли була перша революція один старий мені скзав що наше покоління нормально самодостатньо навряд чи буде жити аби наші діти та внукі тежиття побачили. Кожен президент буде хуйовий - бо наш менталітет такий що не робиться то все через дупу . . . ... . . .. . Анекдот на ту тему ... . . . . У ПЕКЛІ НАД У КАЗАНАХ ВАРЯТЬСЯ ПОЛЯКИ НІМЦІ НУ І УКРАЇНЦІ ТЕЖ ТІЛЬКИ ОТ НАД КАЗАНОМ ДЕ ВАРЯТЬСЯ УКРАЇНЦІ ЧОРТА НМАЄ ПОЛЯКИ НІМЦІ І ІНШІ ОБУРЕНО ПИТАЮТЬ ЧОМУ НЕМА НАД НАМИ СТОЯТЬ ЧОРТИ З ВИЛАМИ А НАД УКРАЇНЦІЯМИ НЕМА - ЧОРТИ ВІДПОВІДАЮТЬ А НАВІЩО - ЯК ТІЛЬКИ ОДИН УКРАЇНЕЦЬ ВИЛАЗИТЬ - ІНШИЙ ЙОГО НАЗАД У КАЗАН СТЯГУЄ . ....отак і ми
Марія
01.02.2018
Скільки суперечок через те, що вчитель отримає на пару сотень більше. Весь бруд на них, на вчителів! І про корумповану владу забули, і про те, що війна в Україні, і про те, що люди на дорогах гинуть і хто в тому винен... Для всіх сьогодні один ворог - вчитель. Шановні! Всі, хто незадоволений сьогоднішніми вчителями! Дайте своїм дітям педагогічну освіту, поясніть їм, як багато заробляє вчитель, як добре бути вчителем, які бідні сьогодні діти в школі, тому що вчителі, маючи по 2-3 вищих педагогічних освіти, "не можуть нічого навчити". І тоді буде така школа, про яку ви мрієте. Давайте міняти суспільство, а не обливати брудом один одного.
Алина
07.02.2018
Бедные воспитатели... За пол дня получают зарплату больше, чем няня за целый день.Няня не получает - не материальную помощь,не оздоровительные, а работает целый день.Только няня целый день за всех как пчелка.Зарплата у няни 2700.У воспитателя эта сумма в два раза.Так что воспитатели - не брешите на счет няни.Уважайте свою няню, она и так за вас все делает.
Анна
08.02.2018
А в наших депутатів яка зарплата з нового 2018 року. Вчителям надбавка лише на словах якщо розгянути постанови № 22та № 23 то можливе підвищення лише директорам та вчителям які 2018 року будуть набирати 1 клас нової української школи
Sherry
16.08.2018
я працюю вчителем. Кваліфікаційна категорія - спеціаліст. У мене майже була ставка, не вистачило 3 годин. Колеги зрозуміють. Стуж у мене 8 років, тому маю надбавку 10 % за це. Перевірка зошитів усього за 5 годин..., і так як класи малокомплектні, лише 7,5 %. престижність всього 5 % (а повинно бути 20%).... і за це все 3100 гривень моя зарплата.
прочитавши коментарії, у мене виникло питання: "А де ж мої три мінімальних оклада???? Про які ви говорите".
так що, якщо ви хочите отримувати казкову зарплатню... ласкаво просимо в наші ряди!!!! з фіз-матом як раз проблеми, все нас не вистачає..
Ірина
21.12.2018
Шукаєте соціальну справедливість? Тоді Вам у Європу дорога! У нас немає правди...і не скоро вона, така омрієна, наступить. А якщо без лірики, то і вчителям не позаздриш, і бухгалтерів нещасних дуже шкода...
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×