Інформація по темі "" | Публікації по тегу
08.12.22
3629 1
Друкувати
Обране

Чи необхідно тепер інформацію про всі закупівлі оприлюднювати у річному плані закупівель? У яких випадках потрібно оприлюднювати звіти про договори про закупівлю?

Дійсно, на відміну від закупівель, які замовники раніше здійснювали згідно з умовами постанови КМУ №169, станом на сьогодні інформацію про всі заплановані закупівлі необхідно оприлюднювати у річному плані закупівель. Нагадуємо, що відповідно до частини 10 статті 11 Закону України «Про публічні закупівлі», планування закупівель та формування річного плану закупівель в електронній системі закупівель є виключною функцією уповноваженої особи.

Щодо оприлюднення звітів про договори про закупівлю: пунктом 11 постанови КМУ  №1178, яка встановлює особливості застосування норм Закону України «Про публічні закупівлі», визначено наступне: «У разі здійснення таких закупівель без використання електронної системи закупівель замовник обов’язково дотримується принципів здійснення публічних закупівель, визначених Законом, вносить інформацію про таку закупівлю до річного плану та оприлюднює відповідно до пункту 3-8 розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель». А в пункті 3-8 прикінцевих положень Закону України «Про публічні закупівлі» визначено вимогу лише щодо оприлюднення звітів про договори про закупівлю у випадках, коли вартість закупівлі дорівнює або перевищує 50 тис.грн. При чому термін оприлюднення встановлено новий – не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення договору.

Таким чином, оприлюднювати звіти про договори про закупівлю замовники зобов’язані лише у випадках укладення договорів без використання електронної системи вартістю, що дорівнює або перевищує 50 тис. грн. Натомість оприлюднювати інформацію у річному плані закупівель необхідно по всіх запланованих закупівлях.

Джерело:
decentralization.gov.ua
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Марина
12.12.2022
Не згодна з експертами щодо того, що звіт про закупівлю до 50 тис.грн. не потрібно оприлюднювати. Адже в в пункті 3-8 прикінцевих положень Закону України «Про публічні закупівлі» визначено вимогу ЛИШЕ щодо оприлюднення звітів про договори про закупівлю у випадках, коли вартість закупівлі дорівнює або перевищує 50 тис.грн. Про закупівлі до 50 тис. грн. нічого не сказано. Але це не підстава вважати, що такі закупівлі можна не оприлюднювати. Натомість, згідно з частиною 1 п.13 статті 10 Закону звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель необхідно оприлюднити протягом трьох робочих днів з дня укладення договору про закупівлю.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі