Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.03.18
11798 12
Друкувати
Обране

Договори бюджетних розпорядників стали відкритими для громадського контролю

Уперше громадськості відкривається інформація щодо фактичного стану виконання домовленостей між розпорядниками публічних коштів та їх контрагентами. Відкритий доступ до договорів, додаткових угод, специфікацій та актів надає можливість дізнатися про предмет публічних контрактів, його вартість, а також і проаналізувати патерни попиту серед бюджетних установ.

Команда розробників ДУ «ВПФ» зробила портал використання публічних коштів Spending.gov.ua першою та єдиною платформою в Україні з повністю структурованими даними у сфері публічних фінансів. Це означає, що за допомогою автоматизованого доступу з використанням API користувачі зможуть експортувати дані та створювати сервіси для громадського контролю за виконанням угод, аналізу доброчесності транзакцій та податкової політики розпорядників.

«Відкриття бази договорів розпорядників – це великий крок для аналізу використання бюджетних коштів, який стане ефективним інструментом контролю громадськості за фінансовою діяльністю публічних розпорядників. Упевнені, що в перспективі така відкритість даних оптимізує виконання посадових обов’язків розпорядників», – наголосила Оксана Маркарова, Перший заступник Міністра фінансів.

«Сьогодні ми відкрили тестову експлуатацію доступу до договорів публічних розпорядників на модулі Spending порталу Є-дата. Команда ДУ «ВПФ» планує також запустити параметричне API, що зробить використання даних ще зручнішим. Зокрема, це також надасть можливість розпорядникам розмістити систематизовану інформацію щодо транзакцій та документів вже на власних порталах, це зробить організації ще більш відкритими та зрозумілими для загалу. Більш того, сподіваємось на співпрацю з ProZorro та ДКСУ задля створення унікального id-договору», – говорить Олександр Комареус, СЕО ДУ «Відкриті публічні фінанси».

Як адміністратор платформи ДУ «ВПФ» також надає консультаційні послуги розпорядникам публічних коштів щодо підвищення якості наданої інформації, адже відповідальність за неї, насамперед, стосується керівників та одержувачів публічних коштів.

Міністерство фінансів України

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
12
Z1
20.03.2018
Где купить открытку с пожеланиями:"Чтоб вы, с#ки, сдо♫ли!", но чтоб красиво было, в стихах... Я б с удовольствием отправила вышеуказанным адресатам
Наталья Z1
27.03.2018
И нам нужна такая открытка!!!! Две!!! Для е-даты и е-звитности
N2 Z1
21.03.2018
+100500!
JOSH:UA
20.03.2018
Spending.gov.ua - це ж едата. спочатку подумав знов шось нове придумали.
ганьба!
20.03.2018
Оксана маркарова хоч би раз подякувала за безплатну роботу бухгалтерам, а то ходить піариться типу це вона сама в ручну ті всі документи розносила!
Наталія
21.03.2018
Навіщо потрібна ця є-дата, як що ми всі договори викидаємо на прозорро? Подвійну а то і потрійну роботу робимо :((((((((((
Вадим Наталія
21.03.2018
Що ви таке кажете. Без Єдати гідра курупції уже давно б поглинула бюджетну сферу.
Тетяна
21.03.2018
В мене таке відчуття що їм там нема є що робити... Ось і придумають всяку х,,,ю .Просто відмивають гроші.
Сис. админ Тетяна
21.03.2018
Вам не кажется, уважаемая Татьяна. Так оно на самом деле и есть. Это отмыв денег и имитация работы.
!!!!!
22.03.2018
Радісно за людей порталу, що в них така цікава робота, мабуть і зарплата непогана, ОТАКЕ ДЄТІЩЕ РОЗРОБИЛИ.Низький уклін від бухгалтерів!!!!
888 !!!!!
23.03.2018
зарплата у них там ринкова, вони писали у фейсбук - в сфері айті це від 500 баксів у місяць тестрам, і від 1000 баксів програмістам, а от якби це був приватний замовник, а не держава, то він би судився з розробниками за таке г**о в якому не зручно, а місцями неможливо працювати! але бюджетнки все стерплять!
Татьяна
28.03.2018
А договора Кабмина, Минобороны и прочих министерств тоже в общем доступе или засекречены?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі