Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.10.19
10434 27
Друкувати
Обране

Міністерство фінансів запустило проєкт «Е-контракт»

Міністерка фінансів Оксана Маркарова дала старт проєкту «Е-контракт», який продовжить інформаційну революцію у сфері публічних фінансів.

Невдовзі в системі єдиної «екосистеми» публічних фінансів з’явиться новий інструмент «Е-контракт», який інтегрує і автоматизує процеси трьох державних систем: Державної казначейської служби, Міністерства фінансів України (E-data – Spending – витрати бюджетних коштів), Міністерства економічного розвитку та торгівлі (Prozorro).

«Ми починаємо рухатись від прозорості до підзвітності. У 2015 ми запустили перший портал – spending. Він дозволив бачити фактично в реальному часі інформацію про те, куди і скільки коштів за контрактом перерахувала Державна казначейська служба. Потім ми відкрили дані державного та місцевих бюджетів, інформацію про проекти, які фінансуються міжнародними фінансовими організаціями», - сказала міністерка фінансів.

«Е-контракт» допоможе впорядкувати процедуру укладання договорів на всіх її етапах – від ініціації до звітування, а також стане новим інструментом для аналізу даних та контролю за використанням публічних коштів. Аналіз даних, в свою чергу,  є необхідною передумовою для прийняття ефективних рішень.

В системі державних закупівель Prozorro величезний масив даних щодо договорів, які укладаються між учасниками процесу, поки що залишається у форматі, непридатному для аналізу. «Сьогодні ми даємо старт проекту, який покладе цьому край. І у нас з’явиться Е-контракт, який повністю переведе всі договори, що укладаються на  Prozorro  і, які ми бачимо в Казначействі, в повноцінну електронну форму», - зазначила Оксана Маркарова.

Присутній на презентації міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет  додав, що документи у форматі, який можуть інтерпретувати машини, - це суттєвий крок уперед для того, щоб різко нарощувати продуктивність людей.

Міністерка фінансів також наголосила на оптимізації використання наявного ресурсу. За її словами економічне зростання в Україні в значній мірі залежить від того, чи зможемо ми суттєво збільшити продуктивність праці.

Цифрова трансформація відбувається не лише в Міністерстві фінансів. Вона є складовою комплексної програми, що має на меті зміну взаємовідносин громадянина і держави. «Зараз ми активно працюємо над повноцінним запуском технології SmartID, що передбачає отримання кваліфікованого електронного підпису менше, ніж за хвилину. Скористатися підписом можна буде з будь-якого пристрою, підключеного до інтернету. Це дозволить суттєво прискорити процес та розширити зону дії цифрових послуг для громадян і бізнесу,»-  додав віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Запровадження проекту скоротить час, який витрачається на паперовий документообіг. «Те, що робить зараз Міністерство фінансів в межах проекту Е-контракт, фактично дасть нам можливість  перевести в електронну форму всі контракти, автоматично дозволить скороти витрати часу персоналу, уникнути помилок, і позбутися певних махінацій,» - підсумував заступник міністра економіки Павло Кухта.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
27
EVGENIY
22.10.2019
Хтось щось зрозумів? transparent_pxl.png
Олег EVGENIY
22.10.2019
Розумні вже давно все зрозуміли і звалили з цього дов**го бюджету. А з тих хто залишиться "дебілєти " будуть робити Е-б****в , які будуть працювати не за зарплату , а на штрафи.
Інесса EVGENIY
22.10.2019
transparent_pxl.png
Виктория
22.10.2019
Зрозуміло одне - готуватись до того що що всі договора будемо укладати онлайн з накладанням електронного підпису, в прозорро.... Питання - чи скасують е-дату?
Ikar Виктория
22.10.2019
скоріше всього що не скасують, поки уніфіковують процедуру оприлюднення лише договорів
Інна
22.10.2019
Бухгалтери...готуйтесь....
Наталія
22.10.2019
Працюю і плачу, плачу, але поки що працюю
EVGENIY Наталія
23.10.2019
transparent_pxl.png
nps-licey
22.10.2019
"Это будет большой подарок для бухгалтеров всей страны"
Юлія
22.10.2019
Вони взагалі довбонулись чи обкурились , що щє придумають на голови бухгалтерівtransparent_pxl.png
Ikar Юлія
22.10.2019
взагалі то Вам намагаються спростити роботу, але знову незодовлені
Вадим Ikar
23.10.2019
В тім і річ, що тільки намагаються, а виходить як завжди, якесь недорозуміння із сумнівною ефективністю. Бо перед тим як впроваджувати щось нове і прогресивне потрібно прорахувати чи є на це ресурси на реалізацію чергової придумки, особливо на нижньому рівні.
Ikar Вадим
23.10.2019
так, до цього при впровадженні ІТ кожен намагався тягнути ковдру на себе намагаючись підзаробити і ще й виходив зоопарк несумісних систем … цікаво як Мінцифри з цим справиться
бух. Ikar
23.10.2019
Поясніть, будь ласка, чим саме намагаються спростити нам роботу, бо після прочитання статті нічого не зрозумілоtransparent_pxl.png)
Ikar бух.
23.10.2019
"Дозволить поєднати інформацію з баз даних Державної казначейської служби, Міністерства фінансів України (E-data – Spending – витрати бюджетних коштів), Міністерства економічного розвитку та торгівлі (Prozorro), а також спростити надання різноманітної звітності через автоматизацію частини процесів. Реалізація проекту дасть можливість скоротити час на документообіг, значно знизити його паперову частку та запобігти виникненню помилок, спричинених «людським фактором»."
злая зая Ikar
23.10.2019
А ці бази даних, що самі будуть наповнюватись інформацією? Чи всеж таки бухгалтерам доведеться?
Ikar злая зая
23.10.2019
легче заповнити одну базу чи три?
злая зая Ikar
23.10.2019
А хто сказав що це буде ОДНА база?
josh_ua Ikar
23.10.2019
гаразд. що б заповнити інформацію її десь потрібно взяти. хто має надавати інформацію з прозоро бухгалтеру?
Люда Ikar
23.10.2019
Для кого спростити?
hrystik27
23.10.2019
"...різко нарощувати продуктивність людей..." ржунемогу
злая зая
23.10.2019
дЭбилеты-тЭоретики были так далеки от народа...
oksana
23.10.2019
Значить гряде чергове скорочення. Змушують людей, хто може, виїжджати за кордон, бо на районному рівні знайти роботу майже нереально. А куди тим, що за 50-т подітися?
Аня
23.10.2019
Це буде великий подарунок для бухгалтерів всієї країни, тому що після укладання і виграшу тендеру через ProZоrro можна буде відразу підписати ці договори (з допомогою електронного цифрового підпису - УНІАН)», - додала міністр фінансів.ПРАВДА??? А ми й незнали що у нас останнім часом стільки подарунківtransparent_pxl.png
Сергій
23.10.2019
скажіть будь-ласка, які рішення за результатом аналізу всіх цих даних мають прийматися та КИМ? та кто буде здійснювати цей аналіз?
злая зая Сергій
23.10.2019
Мабуть скорочувана у вісім разів Держаудитслужба transparent_pxl.png
Ксенія
03.12.2019
Колеги, хто працює з договорами по забезпеченню ТЗР (КПКВК 2507030) ?? у мене питання по звітуванню у ПроЗорро.: іх теж будемо втягувати ?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі