Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.06.20
9133 3
Друкувати
Обране

Оренда державного і комунального майна буде відбуватися через електронні аукціони

3 червня, на засіданні Уряду затверджено новий Порядок передачі державного та комунального майна в оренду. Відповідну постанову прийнято з доопрацюванням протягом 3-х днів.

Нові механізми передбачають, зокрема, передачу майна виключно через електронну торгову систему, оприлюднення інформації за результатами аукціону, запровадження онлайн-моніторингу. 

Рішення спрямоване на підвищення ефективності орендних відносин, спрощення та осучаснення процедур  оренди, забезпечення рівного доступу усіх зацікавлених потенційних орендарів до майна та конкурентоспроможності, запобігання зловживань і посилення громадського контролю у цій сфері. 

«Проведення ефективних, прозорих аукціонів забезпечить збільшення надходжень до державного та місцевого бюджетів. В свою чергу, це сприятиме розвитку ринкового середовища і, як наслідок, збільшенню кількості робочих місць та самозайнятості населення», - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. 

Новий Порядок поширюється на передачу в оренду державного та комунального майна, що знаходиться на балансі державних та комунальних підприємств, державних та місцевих органів, Національної та галузевих академій наук, тощо.

Довідково

Порядок затверджений відповідно до нового Закону України "Про оренду державного та комунального майна", прийнятий  Верховною Радою 03.10.2019.

КМУ

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Маша
04.06.2020
А якщо державна установа орендує приміщення за 1,00 грн. то теж буде аукціон?
Оксана Маша
04.06.2020
мене це теж цікавить. Якщо кожного року підписуємо договір оренди, тоді щороку аукціони на 1,00 грн.?
Тетяна Оксана
04.06.2020
Та хто з нами за ту гривню голову морочитиме!... Це таке, як страхування комунального майна , яке стоїть з часів не знать яких. Сказали, що папір дорожчий вийде на те, щоб договір напечатать, ніж ми заплатимо за цю страховку
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі