Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.08.17
41891 9
Друкувати
Обране

ПІБ фізичної особи-підприємця як найменування виконавця за договором підлягає оприлюдненню

На цьому наголошується у роз’ясненні Представника Уповноваженого у сфері доступу до інформації Ірини Кушнір адміністратору Єдиного веб-порталу використання публічних коштів щодо обсягу інформації, що може бути оприлюднена про фізичних осіб-підприємців, які є виконавцями за договорами відповідно до положень Закону України «Про відкритість використання публічних коштів».

Так, у роз’ясненні, що надане з метою формування єдиного підходу до застосування окремих положень згаданого закону, йдеться про відсутність правових підстав щодо обмеження в доступі до інформації про прізвище, ім’я та по батькові та місцезнаходження фізичної особи-підприємця, який є виконавцем за договором.

Зокрема, у роз’ясненні зазначено, що з аналізу положень статті 3 Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» вбачається, що оприлюдненню підлягає інформація, зокрема, про найменування виконавця. При цьому, виконавцем за договором може бути будь-який суб’єкт господарювання, в тому числі й фізична особа-підприємець. Відтак, прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи-підприємця як найменування виконавця за договором підлягає оприлюдненню відповідно до закону.

Згідно із законом, має бути оприлюднена також інформація щодо місцезнаходження виконавця. Відповідно, адреса реєстрації фізичної особи-підприємця, який є виконавцем за договором, також підлягає оприлюдненню відповідно до закону.

Ірина Кушнір зазначила також, що законом передбачено оприлюднення ідентифікаційного коду виконавця, що є юридичною особою. Відтак, закон не передбачає обов’язку оприлюднювати реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної-особи підприємця, який є виконавцем за договором.

Також Представник Уповноваженого наголосила, що інформація про використання коштів, визначених законом підприємств, що отримані ними від їхньої господарської діяльності, становить суспільний інтерес. Тож інформація про фізичну особу-підприємця, яка отримала такі кошти по договору, не може бути обмежена в доступі.

Повний текст роз’яснення Представника Уповноваженого – за посиланням.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
9
Украинец
17.08.2017
"Ірина Кушнір зазначила також, що законом передбачено оприлюднення ідентифікаційного коду виконавця, що є юридичною особою. Відтак, закон не передбачає обов’язку оприлюднювати реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної-особи підприємця, який є виконавцем за договором" Первое предложение противоречит другому... Сначала, пишете, что ИНН надо вносить, а дальше уже его вносить не надо. В законе НЕТ ИНН в списке информации, которая опубликовывается! В реестре данная информация закрыта! Потому ИНН ФОП-а опубликовывать - противозаконно!
josh_ua
17.08.2017
гаразд. потрібно на е-дату вносити код ЄДПРОУ ФОПів чи ні?
сс josh_ua
17.08.2017
Не можна! Бо ЄДРПОУ ФОПа - це його ІПН! Верніше можна, проте лише за його згоди, скоріше, письмової, бо потім не докажеш, що він на словах дозволив опублікувати його ІПН. ІПН - це персональні дані, навіть податкова може назвати ІПН людини фізичної особи тільки особисто цій людині або тільки за рішенням суду. Але на мою думку ніхто це контролювати строго не буде тому самі рішайте, брати на себе відповідальність по оприлюдненню персональних даних фіз особи чи ні
josh_ua сс
17.08.2017
дякую за відповідь. цікаво, що сама є-дата там де трансакції відсвітлюються платіжними дорученнями то коди з 10-м числом (а це коди фіз.осіб) відображаються так - хххххххххх.
Вадим josh_ua
17.08.2017
А хто його знає, вони самі не можуть розібратися,ще
Олег
18.08.2017
Просто маразм і кретинизм! В чому тоді публічність використання коштів, навіщо цей геморой з Єдатою якщо неможливо встановити особу отримувача бюджетних коштів. Як дізнатися чи дійсно дана особа є офіційно зареєстрованим ФОП і має право здійснювати підприємницьку діяльність.
Украинец Олег
18.08.2017
Для этого достаточно ввести Ф.И.О. при запросе в соответствующем открытом реестре. ИНН ФЛП в данных реестра НЕТ! Смотрите те данные, которые открыты в реестре и читайте закон! В законе нет нормы, что ИНН ФЛП должен быть опубликован!
гость
21.08.2017
ПІБ та місцезнаходження ФО-П повинні оприлюднюватись на порталі Є-дата, я правильно зрозуміла?
meri
21.08.2017
так код є обов'язковим реквізитом будь-яких документів і печатки. Тож я вважаю, якщо людина зареєстрована як ФОП, то вона вже підписана на те, що її код буде фігурувати як в документах офіційних так і на стовпах.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×