Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.12.20
13330 7
Друкувати
Обране

Уряд прийняв рішення про зміни до Порядку проведення перевірок закупівель

На засіданні Урядом прийнято рішення щодо внесення змін до Порядку проведення перевірок закупівель*, підготовлених Мінфіном та Державною аудиторською службою.

Постановою унормовуються підстави для здійснення перевірки закупівель органами державного фінансового контролю, а також забезпечується приведення їх у відповідність до норм Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель».

Прийнятим рішенням врегульовано питання отримання інформації органами державного фінансового контролю для складання протоколів про адміністративні правопорушення у разі встановлення під час перевірок закупівель порушень законодавства, що передбачають адміністративну відповідальність.

Окрім того, постановою прийнято норму, яка забезпечить прозорість та обґрунтованість формування очікуваної вартості предмету закупівель/розміру бюджетного призначення. Мета прийняття такої норми – підвищення достовірності бюджетного планування, його зв’язку з плануванням публічних закупівель, обґрунтованості під час визначення технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, а також потреби у бюджетних ресурсах на закупівлю.

 

Джерело:
КМУ
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
7
Лера
17.12.2020
Есть ли единый ответ на следующий вопрос? Закупівля без використання ел.системи. На Прозорого опубліковано, звіт отримано. Чи потрібно в юридичних зобов'язаннях вказувати код закупівлі?
Ikar Лера
17.12.2020
код зазначається у разі проведення спрощеної та процедури закупівлі...читайте 309 наказ МФУ (булі зміни)
Наташа Лера
17.12.2020
Нормативно це не прописано. Наша казна каже, що в ЮЗ зазначається код закупівлі для торгів більше 200 тис.
Юлія
17.12.2020
Хто відмивав гроші, той і надалі їх відмиває - хоч з Прозоро, хоч без нього. Навантаження збільшили тільки на простих працівників бюджетної сфери, які відповідають за копійки.
NeProzorro Юлія
17.12.2020
Систему Прозорро потрібно перейменувати в МУТНО.
Володя Парасюк
17.12.2020
Всі на анти-закупівельний майдан! Не дозволимо грантоїдам і "соросятам" в уряді та "ДП Прозорро" вигадувати ускладнення для простих бюджетних бухгалтерів, а собі на цьому заробляти бонуси та премії.Нехай самі за мінімалку пооприлюднюють і відзвітують на майданчиках.
Радикал
17.12.2020
Всіх скотиняк, які вигадують складнощі по закупівлях на вила!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі