Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.11.22
5976 0
Друкувати
Обране

Закупівля комунальних послуг (електроенергії, газу, води тощо). Як зараз проводити?

Ці питання очевидно виникають, бо в постанові 1178 ви не побачили переговорної процедури. Тому звертаю увагу на те, що всі підстави, за наявності яких ви могли використовувати переговорну процедуру закупівель на сьогодні відображені в переліку виключень. І якщо ви мали підстави застосувати переговорну процедуру відповідно до закону то і на сьогодні можете скористатись ними і укласти одразу прямий договір.

Зокрема це питання стосувалося проведення відкритих торгів по закону, наприклад, якщо замовник провів двічі відкриті торги і до нього на ці торги не прийшла достатня кількість учасників, що робити зараз? Зараз ви можете скористатися постановою про особливості і укласти в такому випадку прямий договір. Чому така позиція озвучується?

Механізми, які містить постанова про особливості пов’язані з тим, що у країні війна і очевидно вони м'якші і гнучкіші ніж ті, які регулюються на законодавчому рівні. Об’єктивно під час війни є необхідність, щоб закупівлі здійснювалися трохи спрощено, гнучкіше, тому якщо ви використовували закон і оголошували процедури відкритих торгів і у вас на сьогодні ці процедури не відбулися через недостатню кількість учасників, то ви можете скористатися тим положенням особливостей, які розроблені на виконання умов закону і дозволяють в такому випадку укласти прямий контракт.

В постанові про особливості передбачено, що навіть, якщо один раз у вас не відбудуться відкриті торги, через недостатню кількість учасників, то в такому разі ви можете одразу укладати прямий контракт.

ІРИНА ЛИТВИНЧУК

Джерело:
infobox.prozorro.org
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі