Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.05.20
17618 15
Друкувати
Обране

Зеленський продовжив санкції щодо 1С та російських ІТ-ресурсів

Президент України підписав Указ від 14 травня 2020 року № 184/2020.

Указом затверджено Рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (cанкцій)", яким вирішено  застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до:

  • 1) фізичних осіб згідно з додатком 1;
  • 2) юридичних осіб згідно з додатком 2.

Цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів (санкцій) щодо російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема «Mail.ru», «ВКонтакте», «Одноклассники» та інших.

Крім того, у додатку 2 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 15 травня 2017 року № 133, позиції 302, 306, 310, 443, 444, 447, 448, 450, 454, 462, 465, 468 виключено. Серед підприємств, виведених з під санкцій не значиться Товариство з обмеженою відповідальністю «1С», тобто санкції проти ТОВ «1С» продовжують діяти

(заборона здійснення державних закупівель товарів, послуг, робіт та використання державними підприємствами, установами і організаціями України програмних продуктів ''1C: Бухгалтерія 8 для України'', ''1C: Бухгалтерія 8 для України Базова'', ''1C: Бухгалтерія 8 для України. Учбова версія'', ''1C: Підприємство 8. Торгівля для приватних підприємців України'', ''1C: Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України'', ''1C: Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України Базова'', ''1C: Підприємство 8. Управління торгівлею для України'', ''1C: Підприємство 8. Управління невеликою фірмою для України'', ''1C: Підприємство 8. Зарплата і Управління Персоналом для України'', ''1C: Підприємство 8. Зарплата і Управління Персоналом для України Базова'', ''1С: Підприємство 8. Управління торговим підприємством для України'' (''1С: Управління торговим підприємством 8, 1С: УТП8''), ''1С: Підприємство 8. Бухгалтерія для бюджетних установ України'' (''1Сбухгалтерія 8 для бюджетних установ''), ''1С: Підприємство 8. Зарплата та кадри для бюджетних установ України'' (''1С: Зарплата та кадри для бюджетних установ України''), ''1С: Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України'', ''1С: Підприємство 8. Документообіг КОРП для України'', ''1С: Підприємство 7.7. Бухгалтерський облік для України'' (1С:Бухгалтерія 7.7.), ''1С: Торгівля і Склад 7.7. для України'', ''1С: Зарплата і Кадри 7.7. для України'', ''1С: Підприємство 7.7. Комплексна поставка для України'', ''1С: Підприємство 7.7. Виробництво+Послуги+Бухгалтерія для України'', ''BAS ERP'', ''BAS Управління холдингом'', ''BAS Документообіг КОРП'', ''BAS Управління торгівлею'', ''BAS Роздрібна торгівля'', ''UA-Бюджет'')

 

Редакція порталу buhgalter.com.ua нагадує, що платформа FIT-Бюджет український продукт створений для бюджетних установ України.

 

FIT-Бюджет - це платформа для ведення бухобліку та нарахування заробітної плати в бюджетній установі. Час переходити настав.

 

Спробувати зручність роботи в платформі можна залишивши заявку на сайті fit.com.ua, там же ви зможете ознайомитись з можливостями платформи :)

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
15
Олег
15.05.2020
Мда, незважаючи на санкції 1С залишається найпопулярнішим ПО в сфері бухобліку.Достатньо подивитися на оголошення про роботу , у більшості знання 1С -ключова вимога до кандидата..
Оля Олег
26.05.2020
так то в частных фирмах, а туда санкции касательно ПО есть рекомендательными, хочешь исполняй, хочешь нет. А в бюджете 1с не так ярко представлен, я когда искала работу то разные видела Афина, ис про и еще какая то
Вася
15.05.2020
9) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим цим Законом(заборона здійснення державних закупівель товарів, послуг, робіт та використання державнимипідприємствами, установами і організаціями України програмних продуктів ''1C: 8, 1С 7,7, ''BAS, ''UA-Бюджет''
Васе Вася
15.05.2020
Не нагнетайте обстановку, и так карантин свое сделал.
Васе Вася
15.05.2020
А что у нас Товариство з обмеженою відповідальністю "1С" хоть раз учавствовало в тендерах и продавала описанные вами программы?
Вася Васе
15.05.2020
а що ТОВ "1С" (Москва) продавала BAS і UA-Бюджет? Це робили розробники українські, але програми ці написані на базі 1С російського. Тому усі ці конфігурації "зафігачили" під санкції. Чому це робиться та які матиме наслідки? Подивимося. "Обходні" рішення завджи знаходились:)
Євген Вася
07.06.2020
Про всяк випадок нагадую, что BAS продукти СПЕЦІЙНО розроблялись на окремій платформі - BAF (це НЕ 1С). Тому ваш вислів, що вони "написані на базі 1С російского" м'ягко кажучі помилковий. На мій погляд цей указ - ще одне із свідчень некомпетентності ЗеКоманди. Або ще одна його підстава.
Тетяна Євген
09.06.2020
Працюємо у BАS, зарплата погана що в 1С, що тут. Що там розробляли такого окремого? Тіж вікна, тіж довідники
Васе Вася
15.05.2020
Так под санкциями не программные продукты, а отдельные юридические и физические лица. Причем тут Тому усі ці конфігурації "зафігачили" під санкції.???
Вася Васе
15.05.2020
Тобто, держсектор купував 1С всі ці 3 роки санкцій в укр.компаній? Чи вони перейшли на UA-Бюджет після санкцій 2017 року? Я не нагнітаю обстановку, а лише констатую, що в рішенні РНБО тепер поправили санкцію для 1С, де чомусь прописали цілий ряд конфігурацій програмних продуктів, зокрема UA-Бюджет, які із 2017 року не постачаються від ТОВ "1С" (Москва). Я теж не розумію для чого це зробили...адже з Вашої логіки ніхто не купував російську 1С. Але чому тоді вписувать під санкції всі ці конфігурації?
Вася
15.05.2020
FIT-Бюджет тепер ринок у ваших руках)
Юрій Вася
25.05.2020
Да, особливо зарплата в школах transparent_pxl.png
Дмитро
11.06.2020
ЄІСУБ, яка зроблена на платформі 1С, чомусь у санкційний список не потрапила. Хоча досить широко використовується бюджетними установами. Для тих хто бажає переконатись, що ЄІСУБ використовує платформу 1С, можете на сторінці авторизації, поки ще не увійшли під своїм ім'ям, натиснути кнопку F12 і в консолі побачите помилку, що не відбулась авторизація на сайті http://v8.1c.ru/ Якісь вибіркові санкції :(
Юрій Дмитро
18.06.2020
Ви вірно все пишите, та, мабудь, тут нюанс з правами власності. Права на ЄІСУБ можуть належати іншій фірмі, бо завдання які вирішує ця програма специфічні, і 1С, можливо, була просто як платформа, на якій все реалізовано. А так, як, мабудь, альтернатив наразі дуже то і немає, намає кому загострювати на цьому питанні увагу. От вони і живуть собі
Андрій
24.09.2021
Підкажіть будь-ласка BAS бухгалтерія корп під санкціями???
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×