Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.08.18
5351 6
Друкувати
Обране

Системи логічного та арифметичного контролю декларацій запрацює в вересні 2018 року

У Національному агентстві відбулась урочиста передача програмного забезпечення системи логічного та арифметичного контролю декларацій Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Система).

Програмне забезпечення Системи розроблене на замовлення Програми розвитку ООН в Україні за підтримки Уряду Данії та схвалене групою контролю якості. До відповідної групи увійшли представники Національного агентства, Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні, ПРООН,  Кабінету Міністрів України, адміністратора Реєстру, Державного агентства з питань електронного урядування та Приватного акціонерного товариства «Інститут інформаційних технологій».

Після прийняття програмного забезпечення Системи Національне агентство здійснюватиме подальші кроки з її впровадження. Так, наразі завершується побудова комплексної системи захисту інформації Системи  (далі – КСЗІ). Надалі буде проведено дослідну експлуатацію Системи, попередні випробування, експертизу КСЗІ та передано матеріали до Держспецзв’язку для отримання атестата відповідності КСЗІ Системи.

Введення Системи в промислову експлуатацію очікується наприкінці вересня 2018 року.

В результаті запровадження Системи Національне агентство отримає інструмент для проведення логічного та арифметичного контролю декларацій, а також автоматизованого обміну інформацією з іншими державними реєстрами та інформаційними базами даних.

Логічний та арифметичний контроль проводитиметься згідно із затвердженими Національним агентством правилами такого контролю та їх ваговими коефіцієнтами, відповідно до яких кожній декларації буде присвоєно показник рейтингу ризику.

Такий показник відображатиме ступінь невідповідності відомостей в декларації, залежно від якого Система визначатиме доцільність та обґрунтованість проведення повної перевірки всіх відомостей, що відображені в конкретній декларації.

Нагадаємо, впровадження Системи логічного та арифметичного контролю декларацій передбачено Планом заходів з впровадження системи проведення логічного та арифметичного контролю декларацій та модернізації програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 р. № 787-р.

НАЗК

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
люда
22.08.2018
От як в паспорті ми робимо-мета яка? От і прочешіть своєю програмою нашу владу і покажіть як можна мати такі статки, коли народ валить з країни на заробітки, а то логічний і арифметичний контроль лише для народу!!!!
Bac люда
22.08.2018
МЕТА проста - знайти не точності в заповненні декларації.
Наприклад: рядовий працівник за браком часу (через велике навантаження додатковими обов'язками) не має часу ознайомитися з інструктивними матеріалами (чи розпитати в колег, знайомих, почитати на форумах і т.д.) як заповнювати той чи інший пункт розділу; а то ще гірше - закінчуються терміни декларування, а не вся інформація зібрана (довідки про доходи, права власності на спільне майно, вартість майна, інше) то пропускають або вносят недостовірну інформацію. Адвокатської консультації не має....
для прикладу: в декларації зазначено частка власності 1/5 (1.5) - а потрібно 20%;
сукупний дохід сім'ї складає ХХтис. грн. - а тут придбано майно (чи на депозиті) ХХХХтис. грн. -- де арифметика?

злая зая Bac
22.08.2018
Біда в тому, що нечисті на руку чинуші мають і час на заповнення декларацій, і купу адвокатів/юристів, і таке інше щоб зазделегідь придумати як сховати свої супердоходи. А до відповідальності будуть притягати нещасних, затурканих рядових держслужбовців, яким не вистачає ані часу на заповнення декларацій, ані грошей на платні консультації
Дмитрий злая зая
23.08.2018
чинуші не мають час на заповнення декларацій, исходя из опыта, за чинуш заполняют декларации секретари/помошники и т.д.

5 копійок Дмитрий
23.08.2018
Я, мабуть, Вас розчарую - на декілька десятків "чинуш" тільки в одного є помічник/секретар, та варто пам'ятати, що й ті помічники швидше за все повинні здавати декларації... Я взагалі мало розумію такий негатив в відношенні до державних службовців, воно ж бо як в приказці, що назви декілька раз людину свинею, то вона захрюкає, так само і тут - негатив породжує негатив((
Дмитрий 5 копійок
23.08.2018
Никакого негатива, только суровая реальность. Нет помощника или секретаря, есть отдел кадров/операторыПК/другой подчинённый, найдут на кого спихнуть это ответственное занятие.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі