Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.08.14
2272 0
Друкувати
Обране

Внесені зміни до деяких постанов КМУ щодо діяльності Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики

05.08.14 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 17.07.14 р. № 295 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо діяльності Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики". Документ прийнято з метою забезпечення виконання на належному рівні покладених на Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики завдань.

Зокрема, зазанченою постановою п. 2 Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого постановою КМУ від 13.06.2000 р. № 950 був доповнений новим абзацем. Відтепер службове розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави, може бути ініційовано Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, який для цього звертається з відповідною пропозицією до Прем’єр-міністра України. У разі коли розслідування стосується питань, що належать до компетенції Урядового уповноваженого, в ньому мають право брати участь Урядовий уповноважений або його представники.

Крім того внесені зміни до Типового положення про уповноважений підрозділ (особу) з питань запобігання та виявлення корупції, затвердженого постановою КМУ від 04.09.2013 р. № 706 “Питання запобігання та виявлення корупції”. Так, в оновленому п. 3 Типового положення передбачається, що керівник уповноваженого підрозділу територіального органу, підприємства, установи, організації підзвітний керівникові такого територіального органу, підприємства, установи, організації та підзвітний і підконтрольний керівникові уповноваженого підрозділу органу виконавчої влади.

Також був викладений в новій редакції п. 10 Типового положення, яка визначила, що уповноважений підрозділ органу виконавчої влади очолює керівник, який призначається на посаду та звільняється з посади керівником органу виконавчої влади за погодженням з Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, якщо інше не встановлено законом. Тоді як керівник уповноваженого підрозділу територіального органу, підприємства, установи, організації призначається керівником такого територіального органу, підприємства, установи, організації за погодженням з керівником уповноваженого підрозділу органу виконавчої влади.

Доповнилося Типове положення і новим п. 12, згідно з яким координація, затвердження планів роботи та методичне забезпечення діяльності уповноважених підрозділів здійснюється Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики.

Зазнала змін і постанова КМУ від 04.12.2013 р. № 949 “Про затвердження Положення про Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики”. Відповідно до зазанчениїх змін міністрам, керівникам центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій необхідно визначити з числа своїх заступників особу, відповідальну за співпрацю з Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, та у тижневий строк поінформувати Урядового уповноваженого.

Крім іншого Положення про Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, затверджене зазначеною постановою, було викладене в новій редакції.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі