Інформація по темі "" | Публікації по тегу
06.09.18
11575 6
Друкувати
Обране

За яким КЕКВ здійснюють поточні видатки реформовані заклади охорони здоров'я

Тимчасово, протягом 2018 - 2019 років, за рішенням Уряду допускається фінансування надання первинної медичної допомоги комунальними закладами охорони здоров'я, що не уклали договори про медичне обслуговування населення з Уповноваженим органом, шляхом надання субвенцій з державного бюджету відповідним місцевим бюджетам (п. 2 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" від 19.10.2017 р. № 2168-VIII).

Після перетворення закладів охорони здоров'я на комунальні некомерційні підприємства змінюється їх статус із розпорядників бюджетних коштів на одержувачів бюджетних коштів за відповідною програмою місцевого бюджету, яка буде складатись, у тому числі, і з коштів медичної субвенції з державного бюджету.

Таким чином, поточні видатки закладів охорони здоров'я, які будуть включені у мережу як одержувачі бюджетних коштів місцевих бюджетів, мають здійснюватись за КЕКВ 2610 "Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)".

Видатки на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань закладам охорони здоров'я як одержувачам бюджетних коштів повинні здійснюватись за КЕКВ 2610.

Лист Державної казначейської служби України від 23.07.2018 р. № 16-10/99-11892.

www.interbuh.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
Тетяна
06.09.2018
ТО, ЯК ЖЕ БУТИ З ДОСТУПНИМИ ЛІКАМИ????
Ирина Тетяна
06.09.2018
Хороший вопрос на который никто не знает ответ! Потому что кроме бухгалтера это вообще никого не волнует, и никто нам не поможет, как сами придумаем так и будет, и где-то через пол года нам "нададуть раз*яснення".
Ольга
07.09.2018
У нас доступні ліки забрала РДА. Тепер вони будуть відшкодовувати, як розпорядники. А договір заключатиметься трьохсторонній - РДА, КНП і аптека.
Надія Ольга
11.09.2018
А нам казна довела до відома, що "Укладення трьохсторонніх договорів суперечить ч.2 ст.1 Цивільного кодексу України"
Тетяна Надія
11.09.2018
"...2. До майнових відносин, заснованих на адміністративному або іншому владному підпорядкуванні однієї сторони другій стороні, а також до податкових, бюджетних відносин цивільне законодавство не застосовується, якщо інше не встановлено законом...." і чому тут суперечить трьохсторонній договір?
Тетяна Ольга
10.09.2018
Підтримую Ваше рішення на всі 100%. В умовах сьогодення це єдине рішення!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×