Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.10.23
4729 0
Друкувати
Обране

Квитанція на об'єднаний звіт з попередженням: чи потраплять відомості до реєстру застрахованих осіб

Пенсійний фонд у листі від 13.09.2023 р. № 34422-38830/У-05/8-2800/23 нагадує, що відповідно до Порядку*, для відображення у Додатку 1 до Податкового розрахунку інформації про суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України “Про оплату праці” для працюючих осіб з інвалідністю на підприємствах, в установах і організаціях, передбачено використання коду категорії застрахованих осіб 2.

Зазначений код необхідно вказати у графі 08 “Код категорії ЗО”.

Опрацювання Пенсійним фондом України Податкового розрахунку здійснюється у відповідності до вимог Закону № 2464 та Порядку*.

Під час опрацювання Додатка 1 до Податкового розрахунку, який у графі 08 “Код категорії ЗО” містить значення 2 та при цьому розмір нарахованого єдиного соціального внеску становить 22 %, для страхувальника в квитанції № 2 формується попередження.

Звітні відомості, які за результатами опрацювання містять попередження з різних причин, завантажуються до реєстру застрахованих осіб.

Звітні відомості, які за результатами опрацювання містять помилки з різних причин, не завантажуються до реєстру застрахованих осіб.


* Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773)

Листі ПФУ від 13.09.2023 р. № 34422-38830/У-05/8-2800/23

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×