Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.03.18
10061 6
Друкувати
Обране

Уряд відмовився скасовувати повідомлення ДФС про прийняття на роботу?! (оновлено)

14 березня, Уряд схвалив законопроект Мінекономрозвитку “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційного клімату в Україні”. Цей проект Закону України вже зареєстровано у Верховній Раді (№ 6540від 06.06.2017). Комітет з питань економічної політики та експерти висловили деякі зауваження до законопроекту, тому Мінекономрозвитку доопрацювало його, а Кабмін ухвалив відповідні зміни.

Як результат законопроект № 6540 було відкликано,а натомість було зареєстровано урядовий законопроект № 8124 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні.

Відмітимо, що в початковій версії законопроекту, який розробляв Мінекономрозвитку, містилась норма, за якою якщо інформація про прийнятого працівника не була відображена у податковому розрахунку за формою № 1ДФ, то роботодавець зобов’язаний протягом 1 робочого дня після спливу граничного строку подання такого податкового розрахунку повідомити ДФС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому КМУ. Тобто, достатньо буде подати форму № 1ДФ. Проте у версії законопроекту № 8124, який розміщений на сайті ВРУ, ця норма уже відсутня. Чи не означає це що Уряд відмовився скасовувати обов’язковість подання до ДФС повідомленням про прийняття на роботу працівників?

Також законопроект пропонує скасувати пайовий внесок у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Запропоновано підсилити захист прав міноритарних акціонерів шляхом встановлення обмежень та відповідальності мажоритарного акціонера за зловживання своїми правами.

Окрім того, Мінекономрозвитку пропонує запровадити новий механізм забезпечення виконання договірних зобов’язань – право довірчої власності.

Нарешті, Мінекономрозвитку ініціювало впорядкування порядку присвоєння будівельної адреси об’єкту будівництва та адреси закінченому будівництвом об'єкту. З аналізу практики присвоєння об’єктам адрес вбачається, що для присвоєння будівельної адреси об’єкту будівництва органи місцевого самоврядування та місцеві державні адміністрації вимагають в середньому 5-6 документів, а для присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна – 6-7 документів. Строк присвоєння будівельної адреси складає в середньому 10 робочих днів, а адреси об’єкту нерухомого майна – 10-18 робочих днів. Проект закону пропонуєдозволити інвестору не чекати присвоєння поштової адреси місцю, на якому буде розташований майбутній завод, а вказувати в документах кадастровий номер і координати GPS.

www.interbuh.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
Сусанна
19.03.2018
Повідомлення дійсно не потрібне бо воно щомісяця дублюється у звіті про з/п та ЄСВ в таблиці 5.... !!! ;-)
Вадим
19.03.2018
Як це відмінити, такий потужний інструмент у боротьбі з тіньовою зайнятістю . Останавітєсь
Олександр
19.03.2018
Хоть хтось може змістовно розяснити для чого на даний час взагалі 1 ДФ? Крім працівників показую тільки аліменти і ФОПів.
Igor Олександр
19.03.2018
На даний час це основне джерело даних ДФС для збору інфи про доходи фізичних осіб. ДФС знає все про офіційно зареєстрованих працівників хто де працював, скільки отримав зарплатні, сплачував податків і використовує дані для тотального контролю: хтось незаконно користувався ПСП, хтось отримував доходи з різних джерел і не задекларував, ФОПи занижують обороти. Та найголовніше, саме дані 1ДФ використовуються для нарахування субсидій та інших соціальних допомог.
Тетяна Олександр
19.03.2018
Ви супер бухгалтер, якщо не розумієте для чого потрібен звіт 1ДФ.
бухгалтерія - це любов
20.03.2018
своя рука- владика. спробували - не підходить їм такий закон - відмінили. все у своїх руках. забрехалися - далі нікуди
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі