Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.02.18
14849 23
Друкувати
Обране

В казначействі пройшла відеоконференція з питань подання річної фінансової звітності розпорядниками бюджетних коштів

1 лютого 2018 року у Центральному апараті Казначейства пройшла відеоконференція за участю представників Міністерства фінансів України, територіальних органів Казначейства України та бухгалтерських служб розпорядників коштів бюджетів з питань складання фінансової звітності за 2017 рік та запровадження системи подання електронної звітності АС «Є-Звітність».

Захід проходив за ініціативи та участі Голови Казначейства Тетяни Слюз з метою налагодження комунікацій та надання роз'яснень усім учасникам бюджетного процесу на поставлені питання. Саме Казначейство стало дискусійним майданчиком та місцем живих обговорень актуальних питань.

Відкриваючи відеоконференцію очільниця Казначейства, відзначила важливість та перспективність удосконалення автоматизованих процесів формування та виконання бюджетів різних рівнів, що передбачає електронне звітування суб'єктів державного сектору з використанням інформаційних технологій та електронного цифрового підпису.

Проте, за словами Тетяни Слюз, при спілкуванні з клієнтами Казначейства виникає низка питань, як загальних, так і точкових, які потребують детального роз’яснення, і саме це спонукало Казначейство взяти на себе організацію відеоконференції, до роботи якої долучилось понад 19 тисяч учасників.

Під час заходу, з роз'ясненнями проблемних питань, що виникли при складанні річної звітності, виступила заступник директора Департаменту - начальник Управління методології бухгалтерського обліку Департаменту прогнозування доходів та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України Людмила Гапоненко.

Зокрема, було детально роз'яснено особливості заповнення форм 2-дс, 3-дс та 5-дс. Крім того, відповідаючи на запитання, було приділено увагу питанням дебіторської та кредиторської заборгованостей розпорядників та відображення їх погашення у звітності, правильність заповнення капітальних інвестицій та дооцінках основних засобів та низка інших, важливих для розпорядників питань.

Роз’яснення щодо запровадження системи подання електронної звітності АС «Є – Звітність» надавав Директор Департаменту інформаційних технологій Олександр Стоєв, який зупинився на технічних та функціональних перевагах нової системи.

Загалом, як зауважила Голова Казначейства, використання АС «Є – Звітність» суттєво полегшить роботу, адже до 80% всіх показників узвітахбудуть формуватись автоматично. Крім того, Тетяна Слюз закликала усіх розпорядників бюджетних коштів потренуватися у роботі системи на звітах за 2017 рік, що дозволить не лише випробувати програму, а й далі використовувати занесені показники у роботі.

Через систему відеоконференцзв’язку очільниця відомства поспілкувалась з клієнтами Казначейства, що були присутні в Головних управліннях Казначейств усіх регіонів України та спільно з фахівцями дала роз’яснення на питання, що мали регіональну специфіку.

Чимало питань потребували доопрацювання, тож завершуючи конференцію Тетяна Слюз, запевнила розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, що Казначейство і надалі буде відкрите для обговорень та підтримки своїх клієнтів.

Звертаючись до колег, Голова Казначейства, зауважила, що це не перший складний проект, за впровадження якого беруться казначеї, та висловила впевненість у готовності відомства до нових викликів.

ДКСУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
23
Лена
05.02.2018
Дуже цікаво, коли всі здали звіти, тепер тільки розяснення, і понеться наша пісня гарна нова, начинаєм її знову
Оксана
05.02.2018
Цю відеоконференцію треба було проводити десь 2-3 тижні тому, а то всім добре прийшлось попотіти, щоб розібратися в "примудростях" цієї звітності.
****
05.02.2018
По-перше не вчасно, по-друге дуже багато хотять від бухгалтера
злая зая
05.02.2018
За дурною головою і ногам нема спокою... А потім ще Мінфін чимось таким "розродиться" і будуть бідні бухгалтери ще тричі все переробляти!
Ирина злая зая
05.02.2018
а чому "потім"? На відеоконференції пролунало будемо "надавати звіти в електронному вигляді"
Карл
05.02.2018
Головне і не написали, хочуть внести пропозицію, що у 2017-2018 роках при ревізіях у бухгалтерському обліці та звітності помилки не брати до уваги.
Олена Карл
06.02.2018
А пусть ревизоры сами смогут разобраться в новой системе, там тоже не слишком звезд с неба хватают. Разобраться не разберуться, а вот на "результаты" будут тупо тянуть. Здесь главное - суметь отбиться от них и доказать свою правоту, а вот это не всегда можно. Человеческий фактор - прежде всего((((((
Татьяна Олена
07.02.2018
И не только человеческий фактор. Доказательной базы не хватает, нормативка пишется через ж... И имеем на руках в лучшем случае "листи, що мають рекомендаційний характер". Ну или "усні роз"яснення". Чем доказывать?
ОВ Олена
06.02.2018
А ревізори люблять приходить і задавать питання по тіпу "научите меня как вас проверить"
злая зая Карл
05.02.2018
Було б добре! Бо маю підозру, що більшість із нас могли щось вчудити з таким "покращеним" бухобліком, хай йому грець.
Оксана
05.02.2018
Виправте прізвище Слюз, опечатка
Олена
05.02.2018
А подивитись, чи прочитати, що там грозжовували по фінзвітності, десь можна?
Оксана Олена
05.02.2018
Спитайте у своєму казначействі , чи немає протокола відеоконференції.
Юлія
06.02.2018
Мені більше всього сподобалось те коли сказали що треба потренуватися на звіті за 2017 рік і що при заповненні в є-звітності можливі розбіжності з паперовим варіантом. тО ЩО ТЕПЕР ДОВЕДЕТЬСЯ ПЕРЕРОБЛЯТИ те що вже здали? Мені одній здається що працювати бухгалтером с кожним роком стає все складніше???
Ольга
06.02.2018
Підкажіть будь-ласка у якому рядку розділу 1 ф 2-дс відображати суму зносу безоплатно отриманого ОЗ, що проходить по дебету рах 8014 та відображаеться у гр.10 звіту 5-дс?
Віка
06.02.2018
Наше ДКСУ не приймає паперову заявку на є-звітність. Запевняють, що буде в СДО електронна версія заявки- не бачимо. Як нас усіх угараздило бухгалтерами бути?!?!
Олена Віка
06.02.2018
В ДКСУ сказали тільки через паперову заявку, незнаю що там у вас за казначейство, але щось вони напутали
Любов
07.02.2018
Не ту страну назвали Гондурасом. Задрали всі зміни. Коли дадуть спокіно працювати.
Татьяна Любов
07.02.2018
Не ображайте Гондурас.
tatyana19
07.02.2018
Слушна думка про протокол засідання. А то побалакали - і в більшості областей немає запитань- НЄ ВЕРЮ !!!!!! Мене особисто хвилює облік ПДВ в бюджетних організаціях. Бо при здаванні річної звітності цей ПДВ куди хотіли,туди ховали !!!!! Надайте в кінці кінців достойну консультацію про відображення ПДВ в звітності !!!!!!
Оксана tatyana19
08.02.2018
Я тоже с НДС намучилась. Кроме того проводки по Виробництву - совсем не в ту степь.
tatyana19
08.02.2018
Цікаво чи наші коментарі беруть до уваги при вирішенні того чи іншого питання
Irina
13.02.2018
Доброго дня, підкажіть сайт на якому можно переглянути видео канференції
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі