Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.12.23
6510 0
Друкувати
Обране

Зміни до Порядку подання об'єднаного звіту: є проєкт наказу Мінфіну

Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу «Про затвердження Змін до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску». Про це повідомлено на сайті ДПС.

 Зміни до Порядку обумовлені набуттям чинності законів:

  • № 2823-ІХ від 01.12.2022 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України»,
  • № 3157-ІХ від 10.06.2023 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування сум, на які зменшено (прощено) борг фізичної особи в результаті реструктуризації зобов’язання за споживчим кредитом під час воєнного стану»,
  • № 3219-ІХ від 30.06.2023 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Проєкт наказу передбачає внесення змін до:

1) Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також нарахованого єдиного внеску.

Зміни редакційні. Зокрема, уточнено, що юридична особа під час подання Розрахунку за відокремлений підрозділ зазначає дані про відокремлений підрозділ в рядку 033 (а не 032 як зараз) заголовної частини Розрахунку.

Також підкориговано розділ 4 Порядку щодо заповнення додатків до Розрахунку.

2) додатку 1 до Порядку «Таблиця відповідності кодів категорій застрахованих осіб та кодів бази нарахування і розмірів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Його доповнено новим рядком 81 «Особи, які мають спеціальне звання Бюро економічної безпеки України».

3) розділу 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до Порядку.

А саме вводяться нові ознаки доходів фізичних осіб 210 (допомога по частковому безробіттю), 211 (компенсація за пошкоджену нерухомість під час війни).

Крім цього вносяться редакційні правки щодо ознак доходів фізичних осіб 111 (виграші та призи, крім виграшів та призів у державну грошову лотерею), 112 (інвестиційний прибуток (дохід) від операцій з інвестиційними активами), 156 (вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування на території України, які надаються платнику податку професійною спілкою та/або роботодавцем), 189 (дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням), 193 (сума, на яку зменшено борг) відповідно до чинних норм податкового законодавства.

У проєктізазначено, що наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×