Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.03.15
4198 0
Друкувати
Обране

Актуально з форуму: обліковуємо службові посвідчення

На якому рахунку бюджетній організації оприбуткувати службові посвідчення: на 234 або 331, як бланки суворої звітності?

Службові посвідчення, окрім посвідчень інкасаторів, не є бланками документів суворої звітності. Відтак їх слід обліковувати на субрахнку 234 «Господарські матеріали і канцелярське приладдя», але краще окремо від інших матеріалів (на окремому аналітичному рахунку). Позабалансовий облік таких посвідчень відповідно вести не потрібно.

Однак бланки службових посвідчень та інші подібні документи (проїзні документи, документи, що засвідчують особу, подію, право, освіту, трудовий стаж тощо) вимагають до себе особливого ставлення. Ви можете застосовувати для їх обліку документи подібні до типових форм первинного обліку бланків суворої звітності. Головне, щоб такий порядок обліку бланків був закріплений у наказі про облікову політику установи.

Докладніше про облік бланків суворої звітності (у тому числі й про облік колишніх «суворих» бланків) читайте у статті «Бланки документів суворої звітності як вимираючий вид» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2014, № 22) та «Позабалансовий облік без проблем» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2014, № 38).

Відповідь з Форуму для працівників бюджетної сфери

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі