Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.02.15
2023 0
Друкувати
Обране

Законодавці планують скасувати обмеження на зарплату працівників ВНЗ за рахунок коштів спецфонду

Законодавці пропонують застосовувати обмеження максимального місячного розміру зарплати, що дорівнює 7 розмірам МЗП, а при скороченні чисельності працівників — 10 розмірам МЗП, до максимального місячного розміру зарплати державних ВНЗ, якщо зарплата фінансується виключно за рахунок загального фонду бюджету.

Нагадаємо, що п. 10 р. ІІІ Закону від 28.12.2014 p. № 76-VIII встановлено максимальний місячний розмір заробітної плати працівників бюджетних установ, який обмежується 7 розмірами МЗП.

Автори законопроекту зазначають, що оскільки основу забезпечення життєдіяльності в переважної більшості державних університетів складають саме власні надходження, які лише входять до складової державного бюджету, але не розподіляються державою, обмеження на заробітну плату за рахунок коштів спеціального фонду не повинні застосовуватись до ВНЗ.

Такі зміни передбачені законопроектом від 02.02.2015 р. № 1914 «Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо врегулювання оплати працівників державних вищих навчальних закладів»

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі