Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.03.15
1747 0
Друкувати
Обране

Законодавці пропонують спростити механізм розміщення ВНЗ власних коштів на банківських рахунках

У ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується внести зміни Бюджетного кодексу, щодо забезпечення можливості ВНЗ розміщувати кошти на рахунках установ державних банків.

Проектом передбачається виключити із норм Бюджетного кодексу положення щодо регулювання Кабміном порядку розміщення на поточних рахунках у банках державного сектору власних надходжень державних і комунальних ВНЗ, наукових установ та закладів культури, отриманих як плата за послуги, що надаються ними згідно з основною діяльністю, благодійні внески та гранти.

Законодавці пояснюють такий крок тим, що на сьогодні вищезазначене питання законодавчо врегульовано і не потребує створення додаткових механізмів відкриття рахунків у державних банках для державних і комунальних ВНЗ, але створює перепони для розміщення власних надходжень, отриманих від плати за послуги, на поточних та/або вкладних (депозитних) рахунках установ державних банків.

Крім того, законодавці планують покласти функції із забезпечення такого правового регулювання до компетенції НБУ.

Проект Закону від 05.03.2015 р. № 2327 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо забезпечення можливості вищих навчальних закладів розміщувати кошти на рахунках установ державних банків)»

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі