Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.01.23
17686 0
Друкувати
Обране

До Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань внесли зміни

Мінфін підготував зміни до Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом від 02.03.2012 № 309. Відповідний Наказ №439 від 16.12.2022 р. оприлюднено на сайті Мінфіну.

Наказ підготовлено з метою узгодження положень Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань із законодавством в частині особливостей здійснення публічних закупівель.

Зокрема, п. 2.2 Порядку доповнили положенням щодо процедури реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань за договорами, укладеними без застосування процедур закупівель / спрощених закупівель / електронних каталогів.

Так, у зазначеному пункті з’явився новий абзац, яким  передбачено таке: за умови взяття бюджетного зобов’язання, за яким здійснюється закупівля товарів, робіт і послуг з урахуванням особливостей, визначених законодавством, без застосування процедур закупівель / спрощених закупівель / електронних каталогів для закупівлі товарів розпорядник бюджетних коштів подає до органу Казначейства Реєстр бюджетних зобов'язань на паперових (у двох примірниках) та електронних носіях і оригінали документів або їх копії, засвідчені в установленому порядку, що підтверджують факт узяття бюджетного зобов'язання, протягом 7 робочих днів з дати взяття бюджетного зобов’язання або протягом 7 робочих днів з дати взяття на облік органом Казначейства кошторису (плану використання бюджетних коштів).

Також окремі положення Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань узгодили із Законом України «Про публічні закупівлі» в частині виключення звіту про результати проведення процедури закупівлі.

Передбачається, що зміни наберуть чинності з дня офіційного опублікування наказу.

Джерело:
Наказ МФУ № 439 від 16.12.2022 р.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×