Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.02.21
16948 1
Друкувати
Обране

До уваги ОТГ: якщо у вашій Реєстраційній картці у рядку «Вид бюджету*» стоїть позначка «9», поспішайте до Казначейства!

Мінфін наказом від 17.12.2020 р. № 780 вніс зміни до Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів.

Зокрема, зміни торкнулися порядку заповнення Реєстраційної картки розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів).

З 16.02.2021 р. (дата набуття чинності наказом № 780) у рядку «Вид бюджету*» слід зазначати:

1 – для Державного бюджету;

2 – для бюджету АР Крим;

3 – для обласного бюджету;

4 – для районного бюджету;

5 – для бюджету міської територіальної громади (було – для міського бюджету);

6 – для бюджету селищної територіальної громади (було – для селищного бюджету);

7 – для бюджету сільської територіальної громади (було – для сільського бюджету);

8 – для бюджету району у місті.

Як бачимо, після внесення змін зникла позначка «9». Її проставляли розпорядники коштів бюджету об'єднаної територіальної громади.

І що тепер? Чи слід подавати нову картку розпорядникам коштів ОТГ, в яких вже була зазначена позначка «9»? Чи сидіти та не перейматися?

Точно не сидіти. Вам треба якомога швидше звернутися до органу Казначейства, в якому ви обслуговуєтеся, для внесення змін до Реєстраційної картки.

Зникнення позначки «9» пов’язано з тим, що такого виду бюджету як бюджет об'єднаної територіальної громади, більше не існує.

Адже наразі у п. 2 ч. 1 ст. 2 БКУ визначено, що бюджети місцевого самоврядування – це бюджети сільських, селищних, міських територіальних громад, а також бюджети районів у містах (у разі утворення районних у місті рад). Таке визначення з’явилося у БКУ завдяки змінам, унесеним до цього Кодексу Законом від 15.12.2020 р. № 1081-IX, який набрав чинності з 01.01.2021 р.

Тобто по-факту виникли зміни у складі інформації, що міститься у Реєстраційній картці розпорядника бюджетних коштів.

А згідно з п. 4.1 Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів у разі виникнення змін у складі інформації, що міститься у Реєстраційній картці, розпорядник бюджетних коштів протягом трьох робочих днів повинен подати зазначені зміни разом із супровідним листом до відповідного органу Казначейства, в якому він обслуговується, для внесення цих змін до Реєстраційної картки та до Єдиного реєстру.

Зміни слід подати за формою Реєстраційної картки у двох примірниках.

При цьому у верхній частині картки слід вказати найменування розпорядника коштів бюджет ОТГ. У нижній частині – заповнити лише те поле, що змінюється. Також слід вказати код розпорядника, який вже було присвоєно.

А поле, що змінюється, це «Вид бюджету*».

У ньому слід обрати власну позначку з наявних на цей час. Тобто у рядку «Вид бюджету*»:

міські ОТГ зазначають 5;

селищні – 6;

сільські – 7.

Орган Казначейства перевірить правильність заповнення Реєстраційної картки, внесе зміни до бази даних Єдиного реєстру та зробить відмітку про їх введення на паперовому носії Реєстраційної картки (заповнюється дата перереєстрації та засвідчується підписом керівника органу Казначейства).

Один примірник змін до Реєстраційної картки (оригінал) з відповідною відміткою про введення до бази даних Єдиного реєстру розпорядник отримає назад, а другий залишиться у Казначейства в справі з юридичного оформлення рахунків розпорядника бюджетних коштів.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Ikar
22.02.2021
Нам сказали можна не поспішати, можливо 3 березня будуть роз'яснення ДКСУ
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі