Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.08.22
7134 0
Друкувати
Обране

Дозволені видатки: огляд актуальних запитань

Види видатків, які можна проводити під час дії воєнного стану, визначено Порядком № 590*. Нещодавно до цього Порядку було внесено зміни і розширено коло дозволених видатків. Докладніше про це — у матеріалі «Увага! Перелік пріоритетних видатків розширено» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 30**.

Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

** https://buhgalter.com.ua/news/byudzhetniy-proces/uryad-rozshiriv-perelik-prioritetnih-vidatkiv-v-umovah-voyennogo-stanu/

А тепер ми підготували для вас нову порцію актуальних запитань-відповідей щодо можливості здійснення тих чи інших видатків. Гайда розглядати разом!

Видатки на таблички-покажчики

Чи можливо провести видатки на придбання світлових табличок-покажчиків «укриття», «вхід-вихід»?

Війна вносить свої корективи у вибір першочергових видатків. Облаштування та ремонт укриттів на сьогодні є завданням майже номер один. Адже йдеться про безпеку та життя людей. Цій темі ми приділили увагу в матеріалах «Укриття в закладах освіти: як облаштувати?» та «Видатки на облаштування та ремонт укриттів: чи можливо?» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 26.

Внесеними постановою № 831*** змінами було додано до числа дозволених і видатки на облаштування укриттів. Раніше Порядком № 590 було передбачено лише видатки на їх ремонт.

*** Постанова «Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 22.07.2022 № 831.

Вимоги до облаштування, утримання та експлуатації укриттів визначено Вимогами № 579****. Так, біля вхідних дверей до захисної споруди вивішується табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням номера споруди, її балансоутримувача, місць зберігання ключів, особи, відповідальної за утримання та експлуатацію сховища в мирний час, її місцезнаходження і номера телефону.

**** Вимоги щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджені наказом МВС від 09.07.2018 № 579.

Причому у нічний час таблички позначення захисної споруди і входи мають бути освітлені або дубльовані світловими покажчиками. Це передбачено п. 4 розд. ІІ Вимог № 579.

Щодо споруди подвійного призначенні (найпростішого укриття), то біля вхідних дверей до такої споруди має бути табличка розміром 50 х 60 см із написом «Місце для УКРИТТЯ». На ній також повинно бути зазначено місцезнаходження споруди, її балансоутримувача, номер телефону особи, відповідальної за утримання та експлуатацію споруди в мирний час, адреса і місце зберігання ключів.

Зразки табличок позначення захисних споруд, споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів та покажчиків маршруту до них наведено в додатку 1 до Вимог № 579. 

Ексклюзивний матеріал для передплатників сайту
    Платне користування сайту передбачає:
  • доступ до новин, статтей, довідників
  • безлімітні завантаження всіх бланків
  • відсутність реклами
60
грн/
місяць
Вже сплатили? Увійти
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплати праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×