Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.03.20
5346 6
Друкувати
Обране

Другий компонент проекту LOGICA проходить випробування в чотирьох областях

На чотирьох областях України проходить випробування та пілотування новітнього підходу до автоматизації бюджетного процесу – проектна назва «Логіка» (англійською «LOGICA»). Випробування відбувається у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Черкаській областях.

Суть реалізації другого компоненту LOGICA, проєкту міжнародної технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів», полягає в застосуванні сучасних моделей взаємодії учасників бюджетного процесу, графічне відображення реальних автоматизованих бізнес процесів у вигляді діаграм та різних моделей, використання бюджетного календарю та багатьох інших інструментів.

Реалізація проєкту LOGICA дозволить громадянам та організаціям отримувати інформацію, що публікуватиметься у відкритому доступі в зручному форматі та забезпечить можливість проводити порівняльний аналіз показників відповідного місцевого бюджету з аналогічними показниками інших місцевих бюджетів. Завдяки проєкту буде побудована дворівнева модель міжбюджетних відносин та встановлено обмін інформацією з усіма місцевими бюджетами (на сьогодні 8 243), посилиться бюджетна дисципліна головних розпорядників коштів та спроститься процес формування бюджетних документів.

Місія проєкту LOGICA полягає у створенні спроможної, ефективної, прозорої та підконтрольної системи управління місцевими фінансами, яка зосереджена на досягненні стійких цілей в економіці та розвитку, відповідно до урядових зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, та відповідно до Стратегії управління державними фінансами України на 2017-2020 рр.

Станом на 28 лютого 2020 року виконано наступні завдання:

  • розроблені реєстраційні форми для учасників бюджетного процесу місцевих бюджетів;
  • організовано та проведено реєстрацію учасників бюджетного процесу, які приймають участь у пілоті;
  • затверджено довідник місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в проєктах рішень про місцеві бюджети на 2020 рік, схвалених місцевими державними адміністраціями та виконавчими органами відповідних місцевих рад;
  • забезпечено інформування щодо затвердження органом місцевого самоврядування рішення про місцевий бюджет на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в затверджених органами місцевого самоврядування рішеннях про місцеві бюджети на 2020 рік;
  • забезпечено подання інформації, що міститься в затверджених річних розписах місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • розроблено та впроваджено аналітичні форми щодо затверджених показників місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в паспортах бюджетних програм місцевих бюджетів на 2020 рік.

МІНФІН

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
Олег
03.03.2020
Поскільки держава у нас феодальна, то усі ці нововведення реалізуються у вигляді каргокульту. Чоткі пацани рішают як розпиляти бюджет, а бугалери і економісти переписують купу нікому не потрібних паперів.
Аня
03.03.2020
Сира програма. Дуже важко працювати!
Юлія
03.03.2020
Скільки ще нововведень впаде на голову бідних бухгалтерів? Кому ще прийдеться звітувати? Вже все настільки прозоро, що аж тошнить. Де тільки час на всі ці програми брати?
Олена
04.03.2020
Від кількості програм вже голова йде кругом: логіка, е звітність,медок, є- дата,фіндокументи...І в кожній треба знати, як працювати, все потребує часу на вивчення, бух обліком ніколи займатись
Оля Олена
05.03.2020
Нагружати нагружають , а коли це все робити і хто за це заплатить нікого не цікавить.Вгорі штати роздуті і одна людина виконує одну операцію , внизу потрібно бути всезнайком і всевмійком.
ППП
15.12.2020
А ще виявляється ця програма платна 2735,0 грн. з бюджету треба заплатити. Ось і помножте кількість державних установ в Україні на суму. І де тут економія ?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×