Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.07.20
8647 11
Друкувати
Обране

«Мінфін якнайшвидше повинен мати прогноз на 2021 рік щодо необхідного ресурсу для заробітних плат учителів та працівників РДА», ‒ Роман Єрмоличев

У звʼязку з прогнозованою зміною адміністративно-територіального устрою країни, виникла необхідність у терміновому узгодженні Мінфіном позицій з профільними міністерствами щодо обсягів освітньої субвенції та обсягів видатків на заробітні плати працівників райдержадміністрацій на 2021 рік.

Про це йшлось під час робочої наради, що відбулась у Мінфіні 27 липня 2020 року під головуванням заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева. На порядку денному ‒ формування проекту Державного бюджету України на 2021 рік.

«Питання вкрай актуальне, оскільки відповідно до Бюджетного кодексу 15 вересня вже має бути готовий проект Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» до першого читання. Це знаходиться на контролі у Президента України та Прем’єр-міністра України, а тому зволікати з прогнозними показниками не варто», ‒ наголосив Роман Єрмоличев представникам Мінрегіону та Міністерства освіти і науки України.

У відповідь керівник експертної групи з питань бюджетування директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН Анастасія Софієнко зауважила, що міністерство працює з підготовки належної аналітики та над внесенням змін до відповідної нормативно-правової бази, однак процес ускладнюється необхідністю після виборів проведення реорганізації закладів освіти під час навчального року та встановленими законодавством термінами щодо подання статистичної звітності.

Керівник експертної групи з територіальної організації влади Мінрегіону Микола Рубчак зі свого боку сказав, що попередні обрахунки щодо обсягів видатків на заробітні плати працівників райдержадміністрацій на 2021 рік здійснюються та будуть надані Мінфіну найближчим часом.

«Мінфін повинен отримати повну картину бачення Мінрегіону обсягів видатків по РДА, щоб усі встановлені законодавством виплати працівникам були здійснені вчасно і в повному обсязі», ‒ зауважив Роман Єрмоличев.

Віра Козіна, керівник експертної групи з юридичних питань Офісу реформ при Мінрегіоні, повідомила, що Мінрегіон уже має таку дорожню карту реформи райдержадміністрацій, водночас окремі питання ще узгоджуються у форматі консультацій.

За результатами наради ухвалено рішення про наступну робочу зустріч, яка має відбутися за тиждень.

Мінфін

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
Людмила
28.07.2020
Ну це все добре! А до кінця цього року думають РДА додати кошти на заробітну плату? Потребу беруть кожного місяця, а віз і нині там... Страшенна заборгованість на сьогоднішній день по заробітній платі!!!
Лада)) Людмила
28.07.2020
Людмила-аналогічно, нам трохи додали бо з початку року кредиторка по зарплаті була щомісяця, але на грудень зплата не прораховується))
Тетяна Лада))
28.07.2020
На грудень? Та ми вже в 4 кварталі як ведметики будемо лапку смоктати.
Карл
28.07.2020
Стаття 50. Оплата праці державних службовців1. Держава забезпечує достатній рівень оплати праці державних службовців для професійного виконання посадових обов’язків, заохочує їх до результативної, ефективної, доброчесної та ініціативної роботи.
Карл
28.07.2020
3. За результатами роботи та щорічного оцінювання службової діяльності державним службовцям можуть встановлюватися премії. До премій державного службовця належать:1) премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;2) місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи державного органу;3) місячна або квартальна премія за належне виконання умов контракту про проходження державної служби (у разі укладення).
Карл
28.07.2020
При цьому загальний розмір премій, передбачених пунктом 2 цієї частини, які може отримати державний службовець за рік, не може перевищувати 30 відсотків фонду його посадового окладу за рік.
Карл
28.07.2020
4. Джерелом формування фонду оплати праці державних службовців є державний бюджет.Фонд оплати праці державних службовців формується за рахунок коштів державного бюджету, а також коштів, які надходять до державного бюджету в рамках програм допомоги Європейського Союзу, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ. Порядок використання таких коштів, які надходять до державного бюджету, затверджується Кабінетом Міністрів України.5. Скорочення бюджетних асигнувань не може бути підставою для зменшення посадових окладів та надбавок до них.
Іван Карл
28.07.2020
Це все цитати із закону, а в реальності по іншому
Карл
29.07.2020
Тож отож, що ви хочете отримати якщо в нас Закони ніколи не виконувались і не виконуються і ніхто за це не відповідає
Карл
29.07.2020
І державні службовці як представники влади отримують заробітну плату з затримкою без всяких заохочень, в них теж напевно сімї, кредити та якісь плани на життя
Держслужбовець
30.07.2020
Держслужбовці в нашій країні це державні люди про яких держава "забуває". Українці про розмір заробітної плати держслужбовців знають по "вищих ешелонах", а яка вона на рівні районів - ніхто не знає. А там серпень-вересень 50 відсотків від місячного " фонду(без стимулюючих виплат), а 4-й квартал завсім нульовий, бо з нього забрали на скорочення в березні 2020 року. Мені здається, що мало в якій країні посада держслужбовця така "престижна і добре оплачувана"
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі