Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.03.15
1531 0
Друкувати
Обране

Вирішено питання фінансового забезпечення діяльності військово-цивільних адміністрацій

Міністерство фінансів повідомляє, що сьогодні, 18 березня, на засіданні Уряду України, було затверджено Порядок фінансового забезпечення діяльності військово-цивільних адміністрацій.

Наразі саме ці тимчасові органи влади, що, до проведення нових місцевих виборів, було призначено на територіях, які звільнено від терористів та повернуто під суверенітет України, мають відповідати за вирішення безпекових та гуманітарних проблем місцевого населення. Однією з запорук ефективної роботи військово-цивільних адміністрацій є їх безперебійне фінансування. Саме це є метою розроблення Порядку, який визначає джерела фінансування військово-цивільних адміністрацій, умови оплати праці їх працівників, порядок їх казначейського обслуговування тощо.

Принагідно повідомляємо, що при  плануванні державного бюджету на 2015 рік Міністерством фінансів передбачено фінансування в повному обсязі всіх зобов’язань держави, в тому числі соціальних виплат та фінансування обласних та районних державних адміністрацій, по всій території України, включно з тимчасово неконтрольованими зонами проведення антитерористичної операції.

Проте наразі фінансування здійснюється лише на територіях, що знаходяться під контролем України. Згідно з постановою 595 від 7 листопада 2014, кошти на фінансування тих територій, що не є підконтрольними Уряду України, зарезервовано в держбюджеті, проте саме фінансування не здійснюється, і буде відновлено після повернення цих територій під суверенітет України. 

Метою такого кроку є забезпечення, аби після повернення всіх тимчасово окупованих територій України під її суверенітет, Уряд України мав змогу оперативно забезпечити фінансування цих територій та виконання всіх зобов’язань перед своїми громадянами та громадами.

За матеріалами Мінфіну 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі