Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.04.15
6463 1
Друкувати
Обране

Мінсоцполітики: про надання матеріальних допомог держслужбовцю

Мінсоцполітики розглянуло питання щодо виплати державному службовцю двох і більше допомог для вирішення соціально-побутових питань та допомог для оздоровлення впродовж одного календарного року, як таких, що не були використані разом з щорічними основними відпустками за попередні роки.

В Міністерстві нагадали, що згідно з пп. 3 п. 2 постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268 «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», керівникам органів виконавчої влади надано право у межах установленого фонду оплати праці надавати працівникам допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Отже, ця допомога надається лише у разі надання щорічної відпустки.

Також відповідно до пп. 3 п. 2 вищезазначеної постанови право надавати працівникам матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника, надано керівникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів у межах установленого фонду оплати праці.

Умови виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, обставини, за яких вона виплачується, а також кому саме вона може бути виплачена першочергово, рекомендується визначати у відповідному Положенні, затвердженому в даному органі.

Зазначена матеріальна допомога виплачується за заявою працівника, наприклад, у разі скрутного матеріального становища, у зв'язку з тривалою хворобою тощо.     Рішення про надання такої матеріальної допомоги приймається керівником відповідного органу, виходячи з обставин, викладених у заяві працівника, за наявності коштів на цю мету.

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не є обов'язковою виплатою і якщо коштів на її виплату недостатньо, виплачувати її немає можливості.

Також в Міністерстві зазначили, що такі виплати, як грошова компенсація за невикористану відпустку, матеріальна допомога на оздоровлення та матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань, мають разовий характер і, згідно із Порядком проведення індексації грошових доходів населення, індексації не підлягають.

Такі роз’яснення надало Мінсоцполітики в листі від 19.01.2015 р. № 39/13/84-15

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Ольга
01.06.2016
Я працюю на держ службі після тривалої хвороби мені ненадають відпустку з виплатою мат допомоги після цього я написала заяву на звільнення чи виплатять мені допомогу при звільненні
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі