Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.03.22
3372 0
Друкувати
Обране

Не всі держслужбовці можуть працювати за кордоном - НАДС

Виконувати завдання за посадою дистанційно, зокрема за межами України, можуть виключно ті державні службовці, посадові обов'язки яких це дозволяють, і лише в установленому порядку.

На це звернули увагу у Національному агентстві з питань державної служби, відповідаючи на відкритий лист голови Ради суддів України Богдана Моніча.

Нагадаємо, в РСУ піддали сумнівам коректність наказу та роз'яснення Національного агентства з питань державної служби, якими дозволяється здійснювати виконання функцій Держави з-за її меж. Б.Моніч зауважив, що це фактично нівелюють всі принципи державної служби.

У зв’язку із цим, у НАДС додатково пояснили, що відповідно до пункту 9 розділу ІІІ Типових правил державний службовець може виконувати посадові завдання за межами адміністративної будівлі державного органу за власною ініціативою і за згодою безпосереднього керівника та керівника  самостійного структурного підрозділу (за наявності). Для цього необхідно письмово, зокрема засобами телекомунікаційного зв'язку, погодити перелік завдань та терміни їх виконання.

За межами адміністративної будівлі державного органу допускається виконання лише завдань, що відповідають встановленим вимогам. Зокрема, не потребують:

- використання інформації з обмеженим доступом;

- доступу до комп'ютерного, телекомунікаційного та/або програмного забезпечення, яке функціонує лише у межах приміщення державного органу;

- обов'язкового перебування в приміщенні державного органу.

Правилами внутрішнього службового розпорядку можуть визначатись додаткові умови дистанційного виконання державними службовцями завдань за посадою. Вони залежать від функцій і завдань кожного державного органу. Отже цілком очевидно, що не всі завдання і не на всіх посадах державної служби можуть виконуватися дистанційно.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×