Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.12.23
12280 0
Друкувати
Обране

Робота над розробкою Схеми посадових окладів державних службовців завершена – НАДС

У найближчий час Схема посадових окладів з урахуванням типів, сімей та рівнів державної служби буде направлена на затвердження Кабінетом Міністрів.

У Національному агентстві з питань державної служби (НАДС) 30 листопада повідомили про завершення розробки Схеми посадових окладів, з урахуванням типів та юрисдикції державних органів, сімей та рівнів посад державної служби.

Також у НАДС повідомили, що вже скоро Схема посадових окладів державної служби буде направлена на затвердження Кабінетом Міністрів з урахуванням проведеної класифікації посад.

Що ж до самої класифікації посад, то, нажаль, при її проведенні у листопаді, не вдалося уникнути помилок.

На думку голови НАДС Наталі Алюшиної, процес класифікації посад в державних органах та узагальнення отриманих даних все ж необхідно автоматизувати.  

Нагадаємо, що класифікація посад державної служби та Схема посадових окладів необхідні для розрахунку заробітної плати для держслужбовців за новим принципом (законопроєкт № 8222), який передбачає, що заробітна плата державних службовців буде на 70% складатися з окладу та на 30% зі стимулюючих виплат.

Втім, вже відомо, що вимоги про необхідність проведення класифікації посад державної служби не будуть розповсюджуватися на Апарат Верховної Ради України, НАЗК, НАБУ, ДБР, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), АМКУ, Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку.

В той же час суди та органи судової влади вже провели або завершують процедуру класифікації посад.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Джерело:
Судово-юридична газета
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×