Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.06.17
12879 5
Друкувати
Обране

Роз'яснення стосовно атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою

З метою забезпечення реалізації вимог Закону України «Про державну службу» та на виконання абзацу другого підпункту 4 пункту 15 Розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 301 затверджено Порядок атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою (далі – Порядок).

Даний Порядок визначає механізм організації і проведення атестації осіб, які претендують на зайняття посади державної служби, та видачі відповідного посвідчення. Поряд з цим, відповідно до пункту 56 Порядку вільне володіння державною мовою також підтверджується для осіб, які мають такі документи:

  1. документи державного зразка про загальну середню освіту, видані до 2000 року, з оцінкою «5» за вивчення української мови;
  2. документи державного зразка про загальну середню освіту, видані після 2000 року, з балом про підсумкову державну атестацію з української мови не менше 10;
  3. диплом молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, магістра (спеціаліста) з відповідним додатком з оцінкою «відмінно» за вивчення української мови;
  4. диплом бакалавра, магістра (спеціаліста) за спеціальностями українська мова та література; українська мова та література і іноземна мова; філологія.

Також до дисциплін, що підтверджують вивчення української мови, прирівнюється «Ділова українська мова» та вивчення української мови за професійним спрямуванням. Особа, яка має один із зазначених у цьому пункті документів, може звернутися до уповноваженого вищого навчального закладу із заявою про видачу посвідчення на безоплатній основі. До заяви повинні бути додані копії документа про відповідний рівень освіти та усіх необхідних до нього додатків. З метою уникнення випадків видачі посвідчення на основі недостовірних відомостей, на думку НАДС, уповноважений вищий навчальний заклад повинен забезпечити перевірку достовірності поданих особою документів, що визначені пунктом 56 Порядку, для отримання відповідного посвідчення.

З цією метою рекомендуємо прийняття таких документів проводити шляхом особистого подання особою, яка претендує на зайняття посади державної служби, забезпечивши при цьому звірку копій наданих документів з їх оригіналами, про що робити відповідні відмітки на копіях або у інший спосіб.

Національне агентство України з питань державної служби Роз'яснення  від 18 травня 2017 року № 26-р/з

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
5
Марина
29.06.2017
Цікаво за яки кошти видавати ВНЗ на безоплатній основі посвідчення?????
оксана
29.06.2017
ВНЗ будут " За оформлення освытных документыв " деньги принимать.
Марина оксана
29.06.2017
Це не є документом про освіту
Jafa
30.06.2017
На сайті Нац агентства є перелік вузів, які проводять атестацію. За поситланнями переходите , і все вузи розписують. Мінімальна ціна атестації - 320 грн, максимальна - 960 грн. Без атестації( за результатами атестатів дипломів) видаача посвідчень від 0 гривень до 30 грн.
Юлія
07.08.2017
Де можна знайти роз'яснення щодо конкурсної основи теперішнього держслужбовця на вищу посаду???? Я так розумію не потрібно робити посвідчення ???
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі