Інформація по темі "" | Публікації по тегу
01.11.23
10718 0
Друкувати
Обране

Спочатку класифікація посад, а потім нова схема посадових окладів – НАДС

У НАДС розповіли про стратегічну помилку в підходах до класифікації посад державної служби та визначення схеми посадових окладів.

У Національному агентстві з питань державної служби (НАДС) 27 жовтня 2023 року розповіли про суттєву помилку, яку допустили органи влади при плануванні класифікації посад державної служби і визначення нової системи оплати труда державних службовців.

Як розповіла державним службовцям голова НАДС Наталія Алюшина під час online – консультації, НАДС отримує численну кількість повідомлень про те, що ситуація в державній службі погіршується, однак держслужбовцям необхідно подолати наявні виклики та все ж провести класифікацію посад.

«Ми усвідомлюємо, що мав бути спочатку закон, класифікація посад і лише потім необхідно було закладати кошти в бюджет. Але відбулося все абсолютно навпаки.  Фонди і бюджет вже визначені і тепер вже навздогін ми маємо провести класифікацію посад», - розповіла Наталія Алюшина.

Втім, як повідомила голова НАДС, схему посадових окладів на серйозному рівні державної служби почали обговорювати лише днями, відтак, точно вказати, яка у підсумку схема посадових окладів буде затверджена поки що складно.

Нагадаємо, що як повідомляла «Судово-юридична газета», державним органам необхідно провести класифікацію посад державної служби із штатною чисельністю:

  • до 100 посад — протягом 10 робочих днів з дня набрання чинності;
  • до 500 посад — протягом 15 робочих днів з дня набрання чинності;
  • до 1000 посад — протягом 20 робочих днів з дня набрання чинності;
  • понад 1000 посад — не пізніше ніж через місяць з дня набрання чинності;
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×