Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.01.23
3135 0
Друкувати
Обране

Уряд схвалив законопроект щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад

На черговому засіданні Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад».

Основними новелами законопроекту є:

- запровадження прозорої системи оплати праці на основі класифікації посад. Так, оплата праці державного службовця має враховувати кваліфікацію та досвід, важливість і складність роботи на посаді, ступінь відповідальності, а також результативність, ефективність та якість виконання посадових обов’язків.

- чітке розмежування заробітної плати на основну та додаткову.

Згідно з положеннями законопроекту запровадження нової системи оплати праці державних службовців передбачається з 1 січня 2024 року, крім державних службовців державних органів, діяльність яких регулюється спеціальними законами, для яких передбачається запровадження нової системи оплати праці з 1 січня 2025 року, а до того часу вони повинні будуть привести положення спеціальних законів у відповідність до положень Закону України «Про державну службу» в частині, що стосується оплати праці державних службовців.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі