Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.03.24
1785 0
Друкувати
Обране

Оренда приміщення під банкомат

Селищна рада хоче поставити в старостинському окрузі банкомат. Чи правомірно буде здати частину приміщення старостату в оренду під банкомат?

Перш за все потрібно сказати, що правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з передачею в оренду майна, що перебуває в комунальній власності, а також передачею права на експлуатацію такого майна регулюються Законом України «Про оренду державного та комунального майна» № 157-IX (далі – Закон № 157), Порядком передачі в оренду державного та комунального майна № 483 та місцевими локальними нормативно-правовими актами.

Загалом, оренда – це речове право на майно, відповідно до якого орендодавець передає або зобов’язується передати орендарю майно у користування за плату на певний строк.

 Згідно з ст. 3 Закону № 157 об’єктом оренди можуть бути окремі частини будівель, споруд, приміщень.

 Тож, для того, щоб здати частину приміщення в оренду під банкомат необхідно дотриматися стандартної процедури передачі в оренду об’єкта комунального майна, визначеної ч. 1 ст. 5 Закону № 157, а саме:

  • прийняття рішення щодо наміру передачі майна в оренду;
  • внесення інформації про потенційний об’єкт оренди до ЕТС. При цьому доцільно зазначити площу частини приміщення, його заплановане цільове призначення – розміщення банкомату, інші значущі відомості про об’єкт;
  • прийняття рішення про включення потенційного об’єкта оренди до одного із Переліків;
  • опублікування інформації про потенційний об’єкт оренди, щодо якого прийнято рішення про включення до одного з Переліків, в ЕТС;
  • розміщення в ЕТС оголошення про передачу майна в оренду;
  • проведення аукціону на право оренди майна або передача об’єкта в оренду без проведення аукціону, укладення та публікація в ЕТС договору оренди. В договорі оренди варто зазначити точну площу частини приміщення, особливості його використання. 

За метеріалами програми U-LEAD

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі