Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.12.17
7737 10
Друкувати
Обране

Прем'єр-міністр пропонує ліквідувати дублювання функцій місцевих рад та адміністрацій і оновити нормативну базу із адмінтериторіального устрою

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує в рамках реформи децентралізації ліквідувати практику дублювання функцій місцевих рад та адміністрацій та оновити нормативну базу з питань адміністративно-територіального устрою України. Про це Глава Уряду сказав під час Другого форуму об’єднаних територіальних громад. Форум пройшов за підтримки Уряду України та за участі Президента Петра Порошенка і Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

«Нам треба ухвалити закон про адміністративно-територіальний устрій. Потрібно ліквідувати дублювання функцій районних рад та адміністрацій, - сказав Володимир Гройсман. - Там, де в межах одного району створені одна-дві-три і більше об’єднаних громад, там має бути повсюдне, повноцінне самоврядування на базі ОТГ».

Глава Уряду впевнений, що саме місцеві керівники, яких обирають люди, краще за будь-яких призначенців розуміють проблеми територій та шляхи їх вирішення.

«Наша кінцева модель - повсюдне місцеве самоврядування з самодостатніми і сильними громадами», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково

В Україні створені 665 об’єднаних територіальних громад, в яких станом на жовтень поточного  року проживають 5,7 млн українців. В 366 ОТГ вже проведені місцеві вибори. З початку року власні доходи цих 366 ОТГ зросли на 85% - до 7,5 млрд грн.  

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
10
Jafa
04.12.2017
Цікаво, наші урядовці колись повернуться на грішну землю із космосу? Глава Уряду впевнений, що саме місцеві керівники, яких обирають люди, краще за будь-яких призначенців розуміють проблеми територій та шляхи їх вирішення. Вони хоча б поцікавились рівнем освіти обранців. Медсестра водій і безробітний із середньою освітою напланують і вирішать так що ОТГ гикать довго буде. Чому відсутні вимоги до рівня освіти кандидатів на голови ОТГ, старост?
Ірина Jafa
04.12.2017
Працюю бухгалтером сільської ради десять років, абсолютно згодна - повинні бути вимоги до рівня освіти голови сілської ради ( старости), голови ОТГ, а також депутати сільської ради дуже часто "не в темі" :)
олена
04.12.2017
Може, медсестрі та безробітному допоможуть штатні фахівці зі складу міськради?
Сергій олена
04.12.2017
Тоді виникає запитання: Для чого потрібен такий голова ОТГ?
бухгалтерія-це любов
04.12.2017
а хто до них прислухається
Гера
05.12.2017
Цілком згідна з першим коментарем -стосовно освіти. На сьгодні вимоги до головного бухгалтера сільської ради -ВИЩА профільна освіта,до керівника даної установи -нуль вимог.Головне бути обраним:кумом,сватом,сусідом....ну, а потім " керувать"...бюджетом.
справедливість Гера
13.12.2017
Не в усіх бухгалтерів є вища освіта а зарплати разом з головою та секретарем собі нараховують як педагогам з вищими категоріями
Наталія
06.12.2017
А саме цікаве, що обраний голова ОТГ не тільки не розуміється в багатьох питаннях, а й не хоче навчитися це робити, бо вважає себе "царем", втой час коли в його громаді хаос, всі призначені керівники новоутворених відділів куми, сусіди та родичі, а працювати і брати на себе відповідальність ніхто не хоче!!!!
Юрій
09.02.2018
Потрібно було зразу провести утворення ОТГ а потім збільшувати зарплати сільських голів. Зараз вони почуваються панами і хто відмовиться від посади і зарплати яку сам собі встановлює?
Марина
12.02.2019
Мені цікаво як набирають нових "спеціалістів" у новостворені громади? В наших громадах, це друзі, діти друзів, свати, брати і т.д. І заробітна плата у голови громади 70 000 грн., бо сама собі встановила. А реально обізнані люди будуть стояти в центрі зайнятості! ми на правильному шляху....... цікаво, Гройсман читає ці коментарі?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі