Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.01.23
2191 0
Друкувати
Обране

Проект Закону про службу в органах місцевого самоврядування – розпочалося експертне обговорення до другого читання

Парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провів першу робочу групу з підготовки до другого читання проекту Закону про службу в органах місцевого самоврядування (№6504).

 

До складу учасників увійшли представники державних органів, вітчизняних і міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадського середовища.

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Віталій Безгін повідомив, що учасники заходу обговорили 5 блоків питань:

  1. Чи має даний законопроект поширюватись на виборні посади.

«Загальна позиція переважної більшості учасників обговорення - має поширюватись, оскільки обрані представники місцевого самоврядування є невід'ємною складовою служби», - зазначив Віталій Безгін.

  1. Чи можуть додатково регулювати службу в ОМС акти Кабінету Міністрів.

«Позиція більшості - регулювання саме на рівні закону без додаткових опцій для Уряду є запобіжником від потенційного надмірного регулювання діяльності самоврядування», - повідомив народний депутат.

  1. Чи потрібні громади спиратися на типові положення від НАДС.

«Так, НАДС має надавати рамку та рекомендації», - заначив голова профільного підкомітету.

  1. Чи може голова громади зупиняти розпорядження керівника апарату.

«На переконання більшості, це правильний підхід. Втім, дані норми потребують всебічного та широкого опрацювання, щоб знайти політичний та інституційний баланс», - сказав Віталій Безгін.

  1. Чи має НАДС одночасно розробляти та впроваджувати політики в сфері служби в ОМС.

«Так, але в тісній співпраці з відповідним міністерством», - зазначив народний депутат.

Також, за словами Віталія Безгіна, всі учасники робочої групи схиляються до думки, що під час роботи треба максимально зберегти цілісність редакції першого читання.

Обговорення законопроекту продовжиться наступного тижня. Підкомітет орієнтується, що в другому читанні Парламент зможе розглянути законопроект у сесійній залі у квітні цього року.

Як відомо, нову редакцію законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 6504 Верховна Рада прийняла за основу 16 листопада 2022 року.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі