Інформація по темі "" | Публікації по тегу
02.04.18
6330 0
Друкувати
Обране

З Порядку № 1078 прибрали згадку про індексацію пенсій

Кабмін затвердив постанову від 28.02.2018 р. № 141, якою вносяться зміни до Порядку проведення індексації, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Такі зміни відбулися через пенсійну реформу, а саме у зв’язку з ухваленням Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 р. № 2148-VIII.

Так, у зміненій редакції Порядку № 1078, зокрема, зазначено, що індексація пенсій здійснюватиметься шляхом їх підвищення відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Крім того, щомісячні страхові виплати постраждалим на виробництві (з урахуванням виплат на необхідний догляд за постраждалим) і членам їх сімей індексуватимуться відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Для працюючих пенсіонерів, а також фізичних осіб, які одночасно працюють і отримують суми відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника, насамперед індексується заробітна плата. Нагадаємо, що зарплата індексується в межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Відзначимо, що внесені зміни до Порядку № 1078 на механізм індексації заробітної плати не вплинули.

Постанова № 141 набула чинності 15.03.2018 р.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×