Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.11.18
20773 5
Друкувати
Обране

Чи можна одночасно працювати у двох організаціях за графіком з 08:00 до 17:00 год.?

До Управління Держпраці у Черкаській області через онлайн-сервіс «Зворотній зв'язок» надійшло наступне повідомлення: «Доброго дня! Допоможіть, будь ласка розібратися в ситуації. Особа працює в одній організації на основному місці роботи на 0,5 ставки, а в іншій - за сумісництвом, також на 0,5 ставки. Але зараз хоче звільнитися з основного місця роботи та влаштуватися в третю організацію на повний робочий день і на повну ставку, при цьому залишившись на тій посаді, що за сумісництвом. Чи можливо таке сумісництво, якщо графік роботи в обох організаціях (новій за основним місцем роботи і старій за сумісництвом) співпадає - 3 8:00 до 17:00? Адже в такому разі особа не може виконувати роботу за сумісництвом у вільний від основної роботи час. Дякую».

Відповідь надає головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Володимир Яворський:

«На Ваш запит повідомляємо, сумісництво – це виконання працівником, крім основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, установі, організації або у фізичної особи - підприємця. Сумісництво може бути зовнішнє та внутрішнє.

При зовнішньому сумісництві роботи виконуються на іншому суб’єкті господарювання. Трудова книжка зберігається на підприємстві за основним місцем роботи працівника.

При внутрішньому сумісництві робота виконується на тому самому підприємстві. При цьому особа працює як основний працівник і як сумісник, але роботу за сумісництвом виконує у вільний від основної роботи час.

Враховуючи викладене, час виконання обов'язків за сумісництвом не може співпадати з режимом роботи за основним місцем роботи.

ck.dsp.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
5
Олена
21.11.2018
Чи може працівник працювати за основним місцем роботи на 0,5 ставки , а при завнішньому сумісництві за повною ставкою.

Подробиці: https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-sprava/chi-mozhna-odnochasno-pratsyuvati-u-dvoh-organizatsiyah-za-grafikom-z/
Вера Олена
22.11.2018
В бюджетных учреждениях нельзя, в других - можна, и по логике - можно. Но из-за бездумно вписанной фразы в постанову КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 № 245: "Загальна тривалість роботи за сумісництвом не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу", имеем такое ограничение(((. Это "косяки" законотворцев, а нам терпеть и подчиняться. Хотя нет объективных причин, почему не может быть основная - на пол ставки, а по совместительству - на полную.
Олена Вера
22.11.2018
Дякую за відповідь
Вера
22.11.2018
Это разъяснение - бред.... Человек физически не может работать в таком режиме, чтобы с 8.00 до 17.00 отработать на одной работе, потом поехать на другую и с 17.30 до 20.30 отработать на другой, прийти домой в 21.00 и не иметь времени и сил ни на что, просто отключиться до утра, и так изо дня в день по 12 часов работы.... При чем законодательство не ограничивает количество работ по совместительству. Обычно и основная работа и по совместительству выполняются в одно и тоже время, и это реальнее, чем отрабатывать по 12 часов в сутки. Лично я так и работаю и меня не волнуют такие разъяснения, которые ущемляют права человека...
eMelya Вера
22.11.2018
При всём уважении к женщинам, считается, что женщины могут выполнять одновременно несколько дел, а у мужчин отсутствует такая способность. Поскольку законы пишут в основном мужчины, поэтому закон и гласит: сделал дело - гуляй смело, ну или иди работай дальше по совместительству :))
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі