Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.04.20
6041 0
Друкувати
Обране

Чи включається до страхового стажу період відпустки по догляду за дитиною до трьох років?

Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) залежить від тривалості страхового стажу працівника: він складає від 50% середнього доходу (якщо стаж до 3-х років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років). Тож важливо обчислити його правильно!

Страховим стажем вважається період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Для обчислення стажу використовують дані персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Відповідні довідки форми ОК-5 та ОК-7 про страховий стаж можна отримати онлайн на вебпорталі ПФУ за посиланням www.pfu.gov.ua. Як зробити це? Покрокова інструкція за посиланням: t.me/socialfund/262

Однак відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку є виключенням – вона включається до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески, виходячи з розміру мінімального страхового внеску.

Також таким виключенням є отримання виплат за окремими видами соціального страхування, крім пенсій усіх видів (за винятком пенсії по інвалідності).

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі