Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.04.22
2204 0
Друкувати
Обране

Комітет Ради підтримує законопроєкт щодо дерегуляцію трудових відносин

Під час розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин за реєстр. № 5388, підготовленого Комітетом до другого читання, Секретар Комітету, голова підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Микола Бабенко зазначив, що остаточна редакція законопроекту є компромісною та узгодженою усіма сторонами соціального діалогу та органами державної влади.

«Ми досягли консенсусу по всіх позиція. Головне, щоб був баланс», - сказав пан Бабенко.

Варто зазначити, що відповідно до ст. 116 Регламенту Верховної Ради України до законопроекту для підготовки його до другого читання було внесено 457 пропозицію та поправку, що надійшли від народних депутатів України різних фракцій та груп.

Основні положення законопроекту за реєстр. № 5388, зокрема, стосуються встановлення простої та зрозумілої процедури укладення строкового трудового договору; зменшення кількості обов’язкових кадрових документів та імплементації положень актів законодавства Європейського Союзу.

За результатами розгляду проекту Закону за реєстр. № 5388, підготовленого до другого читання, Комітет прийняв рішення схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями та поправками народних депутатів України до законопроекту, внести порівняльну таблицю на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати парламенту ухвалити зазначений законопроекту у другому читанні та в цілому як Закон.

 

Про цей проект ми вже писали в статтях:

Дерегуляція трудових відносин може призвести до порушення прав працівників, - аналіз законопроєкту

Уряд пропонує зменшити для роботодавців кількість кадрових документів

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі