Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.02.24
3889 0
Друкувати
Обране

МОЗ підкоригувало порядок видачі (формування) листків непрацездатності

МОЗ наказом від 15.01.2024 р. № 78 внесло зміни до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності. Згодом його було підкориговано ще наказом МОЗ від 02.02.2024 № 173.

Зокрема, у Порядку зазначено, що за наявності у будь-якому із медичних висновків, на підставі яких сформовано листки непрацездатності, що становлять один страховий випадок, відмітки про наявність алкогольного та/або наркотичного сп'яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності відомості про неї відображаються у всіх листках непрацездатності, що становлять один страховий випадок.

Також уточнено, що на підставі даних медичних висновків, які становлять один випадок тимчасової непрацездатності та які містять посилання на запис у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я про попередній медичний висновок, формуються листки непрацездатності як продовження випадку непрацездатності в порядку черговості, незалежно від статусу раніше сформованих листків непрацездатності (крім статусу "сформовано помилково") (тобто прибрано "в період до 01 травня 2022 року").

Накази наберуть чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 08.02.2024 не опубліковані.

Джерело:
Бухгалтер 911
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×