Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.01.19
6060 14
Друкувати
Обране

Нардепи пропонують зняти обмеження на максимальну тривалість додаткової відпустки одиноких матерів

На офіційному веб-порталі Верховної Ради України розміщено проекту Закону України"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо тривалості додаткових відпусток для одиноких матерів).

У законопроекті пропонується зняти обмеження на максимальну тривалість додаткової відпустки, передбаченої у ст. 1821 КЗпП, за наявності декількох підстав для надання цієї відпустки як у зазначеній ст. 1821 КЗпП, так і в дублюючій цю норму ст. 19 Закону України "Про відпустки".

Крім того, пропонується власне у КЗпП застосовувати визначення категорії "одинокі матері" у значенні, яке вже встановлено законодавством про соціальні допомоги, а саме Законом України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми".

Прийняття законопроекту покращить на законодавчому рівні захист одиноких матерів, що матиме позитивний вплив і на їхніх дітей, враховуючи, що одинокі матері та діти, яких вони утримують і виховують, є однією з найменш захищених категорій громадян України.

Крім того, у відповідному законодавстві додається більша визначеність і встановлюється безпосередній зв’язок законодавства про працю із законодавством про соціальну допомогу. 

Інтерактивна бухгалтерія

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
14
Тат_яна
09.01.2019
А звичайну сім"ю, де мама й тато намагаються утримувать дітей на наші українські зарплати, хто -небудь думає захищати? Чи в нашй країні вся увага та підтримка бл...м та особам "нетрадиційним"?
11111 Тат_яна
22.01.2019
Люди, взагалі статус "одинока мати", окрім інших мають також і вдови!!! Схаменіться, і подумайте кого ви "б..ми" називаєте!!
ліса Тат_яна
14.01.2019
А Ви впевнені, що всі одинокі матері бл*ді та нетрадиційні?? Я Вам відкрию очі - Ви помиляєтеся...На жаль, ви мене зачепили (зазвичай стараюся на брати до себе близько "одиночку"). Працюю в бюджетній установі + пенсія інваліда 3 гр., жодної копійки від усзн, з усіх пільг - 10 дод. днів відпуски (як і матерям 2 дітей, до речі). Серед заміжніх теж достатньо бл*дей бачила...
Наталія Тат_яна
14.01.2019
Думай,що пишеш.Може в тебе ідеальна сімя та ідеальний чоловік, але в житті кожної людини різні ситуації, які неможливо передбачити.Від цього ніхто не застрахований. Моя знайома зустрічалася з чоловіком дуже довгий час,а коли завагітніла то він просто відморозився. Сказав,що як дитина підросте ,він подивиться на кого вона схожа,тоді можливо він визнає дитину своєю. Та що розказувати, куча життєвих історій матерів одиночок.І не таку то і велику допомогу вони отримують від держави.Просто на рівні держави треба детальніше виявляти,що це дійсно мати одиначка,чи мати з батьком живуть разом, але офіційно не одружені.А таких прикладів багато.
Дмитро Наталія
14.01.2019
Не указуй кому що думати, чому ти завчасно не сказала це своїй знайомій?) Я знаю декілька прикладів липових "матерів-одиночок", які живуть разом з чоловіком та отримують субсидію і допомогу і мені неприємно для них платити податки.
123
09.01.2019
А в сім"Ї де працює мама, і утримує щей тата та тягне на собі дітей, то й відпусток не потрібно виходить....
456 123
09.01.2019
Я вибачаюсь, але навіщо такий тато, який не може/не хоче утримувати сім"ю? Під зад коліном і хай гуляє вальсом, нероба!
123 456
09.01.2019
Та згідна з вами , але ситуації різні бувають : хвороба, безвихідь і т.ін. Зрозуміло, що поради найлегше давати. Але взагалі я не про те, а про рівні права матерів дітей, незлежно від того якою вона вважається "одинокою" чи "сімейною". Чи хіба та що має штамп в паспорті про одруження менше втомлюється та не хотіла б більше часу приділити дітям?
Ikar 123
09.01.2019
в нас заохочуть розлучуватись, ото і субсідія буде і відпустка більше
я теж мама двох діток
09.01.2019
Авжеж, знаю багатьох таких одиноких ,,мам,, які дуже гарно влаштувались і живуть з татусями цих діток, отримують субсидії, не працюють мають виплати на дітей як і зарплату працюючі жінки, які галопом тягнуть своїх діточок у садочок, школу потім на роботу з роботи знову до школи чи садочка, потім галопом до дому приготуй, нагодуй, прибери, помий ...... і т.д. ні, я не скаржуся у кожного своя доля і своє життя яке ми обираємо, але чомусь забагато роздають їм привілеїв....
2373
09.01.2019
Ще дайте їм пільгові пенсії.
123
10.01.2019
Всі закони розробляються щоб зруйнувати інститут сім,ї , щоб не одружувалися , а нарожають дітей від чужих чоловіків і всі пільги їм. Замість того щоб підтримувати нормальні сім,ї і надавати допомогу молодим сім,ям із дітьми, щоб нерозлучалися , щоб було соромно бросати своїх дітей і щоб модно було мати дитину від свого законного чоловіка , а чоловіку соромно бросати свою дружину і дітей.
Віта + 123
11.01.2019
Правильно, цілком згодна з вашими думками. !!! треба зараз підтримувати молоді сімї, я вже бабуся, багато чого вже пережила, але для своїх дітей хочу тільки кращого.
Тож, шановні урядовці, підвищуйте краще інститут сімї, підтримуйте народжуваність, опікуйтесь отриманням молодими сімями житла, бо поневіряючись по чужих кутках мало кому вдається зберегти сімю.
Н.В.
06.02.2019
Тепер роботодавець ПОДУМАЄ ще - брати таку жінку на роботу, краще виплачувати допомогу на дітей, та надати можливість матері бути дома з дітьми, а не робити вигляд турботи.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі