Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.04.22
1827 0
Друкувати
Обране

Перехід на виключно е-лікарняні відтерміновано до 1 січня 2023 року

Наказом МОЗ України від 25.03.2022 р. № 522 внесено зміни до наказу МОЗ від 01.06.2021 р. № 1066, згідно з якими перенесено дату початку виписування виключно електронного лікарняного з 1 травня 2022 року на 1 січня 2023 року

 

Таким чином, паперові лікарняні будуть видавати до 1 січня 2023 року у разі:

1) продовження та закриття листків непрацездатності, що були видані особам до 1 жовтня 2021 року;

2) спливу строку, протягом якого лікуючий лікар може внести зміни до медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я, а за її відсутності керівник закладу;

3) застрахованій особі протягом двох місяців з дня народження дитини, зазначеного у свідоцтві про народження дитини - на підставі цього свідоцтва та рішення суду про усиновлення дитини;

4) виникнення технічних проблем (помилок) щодо передачі даних між Електронним реєстром листків непрацездатності та Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я, які призводять до неможливості формування електронного листка непрацездатності в Електронному реєстрі більше ніж протягом семи днів з дати створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність - до усунення таких проблем (помилок).

5) зупинення у встановленому порядку в умовах воєнного стану доступу користувачів електронної системи охорони здоров’я до центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

Також уточнено, що в період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування у разі відсутності у закладі охорони здоров'я бланків листків непрацездатності та неможливості їх отримання дозволяється за рішенням керівника закладу охорони здоров'я видача листків непрацездатності, роздрукованих на білому аркуші паперу за формою, затвердженою Наказом № 532/274/136-ос/1406.

При цьому у рядку, де вказується серія бланку, зазначається ЄДРПОУ закладу охорони здоров'я, а де номер бланка – порядковий номер запису у Журналі  реєстрації листків непрацездатності.

Встановлено, що такий листок непрацездатності вважається документом, що підтверджує факт тимчасової непрацездатності та прирівнюється до листка непрацездатності, виданого на бланку.

Наказ № 522 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На день підготовки матеріалу цей документ офіційно не опубліковано.

Джерело:
Бухгалтер911
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі