Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.09.21
1663 0
Друкувати
Обране

Щодо можливого подовження строку перебування на посаді директора інклюзивно-ресурсного центру без контракту

Керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій листом МОН від 27.07.2021 р. N 1/9-380 надано роз'яснення щодо внесених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2021 р. N 765 змін, зокрема до Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. N 545 (далі - Положення).

Водночас повідомляємо, що внесеними змінами до пункту 41 Положення керівництво діяльністю інклюзивно-ресурсного центру здійснює керівник (директор), який призначається на посаду строком на шість років на конкурсній основі та звільняється з посади засновником інклюзивно-ресурсного центру або уповноваженим ним органом (посадовою особою).

Відповідно до Закону України "Про освіту" рішення про проведення конкурсу приймається засновником (засновниками) або уповноваженим ним (ними) органом (посадовою особою).

Кодексом законів про працю України у статті 23 визначено, що строкові трудові договори укладаються у випадках, передбачених законодавчими актами. При цьому стаття 36 цього Кодексу передбачає підставою для припинення трудового договору, зокрема, закінчення строку (пункти 2 і 3 статті 23), крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх припинення.

Враховуючи зазначене та з метою врегулювання трудових відносин з керівниками інклюзивно-ресурсних центрів відповідно до частини першої пункту 41 Положення, вважаємо за доцільне продовження трудових відносин із зазначеними керівниками, зокрема шляхом укладання додаткової угоди без проведення конкурсу на три роки у межах шестирічного строку. При цьому зазначені вище зміни до Положення не є підставою для дострокового розірвання строкового трудового договору і звільнення керівника інклюзивно-ресурсного центру із займаної посади.

Джерело:
Лист МОН від 31.08.2021 р. N 4/721-21
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×