Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.11.19
20954 12
Друкувати
Обране

Щодо тривалості щорічної основної відпустки педагогічних працівників

У Міністерстві освіти і науки України розглянуто Ваше звернення на Урядову гарячу лінію (ТР-9718745) та лист від 23.09.2019 N 02-5/524 щодо надання щорічної основної відпустки тривалістю 56 календарних днів для усіх педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та повідомляємо.

Частиною шостою статті 6 Закону України "Про відпустки" визначено, що керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарнихднів у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 N 346.

Тривалість щорічної основної відпустки залежить від посади, яку обіймає педагогічний працівник, та типу закладу або установи, в якому працівник обіймає цю посаду. Отже, педагогічним працівникам залежно від посади та типу закладу або установи надається щорічна основна відпустка тривалістю 28, 42, 56 календарних днів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 N 694 були внесені деякі зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.97 N 346, зокрема, щодо збільшення тривалості щорічної основної відпустки вихователям закладів дошкільної освіти, які працюють у групах загального розвитку.

Зазначаємо, що навіть зміни щодо подовження тривалості відпустки вихователів закладів дошкільної освіти (незалежно від типу групи) протягом багатьох років не погоджувались Міністерством фінансів України. Проєкт постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 N 694 двічі повертався від Міністерства фінансів України без погодження.

Позиція профспілкових організацій щодо подовження тривалості щорічної відпустки педагогічним працівникам лише закладів дошкільної освіти є незрозумілою, адже педагогічні працівники закладів позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів також мають різну тривалість щорічної основної відпустки. І подовження тривалості щорічної основної відпустки усім категоріям педагогічних працівників лише закладів дошкільної освіти у свою чергу спричинить незадоволення педагогічних працівників інших закладів і установ освіти.

Лист Мінсоцполітики від 01.11.2019 р. N 1/12-5828

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
12
Павло
21.11.2019
В цьому листі, особливо в заключній його частині, просліджується ідея призову до волюнтаризму – не виконувати вимог постанови № 346 в частині змін, внесених в неї постановою № 694. При чому тут позиція профорганізації і те – був погоджений проект постанови № 694 з Минфіном, чи ні? Постанова набрала чинності, значить потрібно її виконувати. А якщо при її затвердженні були порушені якісь процедури розгляду і сприймати зараз те, чи спричинить це незадоволення педпрацівників інших закладів і установ освіти, а чи ні - то вже зовсім інше питання. Якщо не згодні з поправкою, то відміняйте її.
людвик
22.11.2019
задолбали уже с этими педагогами, только и звучат во всех новостях, все им мало то отпусков, то зарплат, а дети тупари со школ выходят, что ЗНО сдать не могут пока на репетиторство не походят. У нас в стране не одни педагоги работают, почему все молчат про уравниловку в зарплатах между уборщиками и более квалифицированными специалистами.....
Юрій людвик
27.05.2020
Ваші діти "ТУПАРІ", бо успадкували ваш генотип :) Сова не породить сокола (народна приказка)
татьяна
22.11.2019
100% підтримую "людвика"
Коля
24.11.2019
Наприклад, для школи, то вихідних, перенесених вихідних, св"яткових, канікулярних, карантинних і тому подібних неробочих днів зараз у році більше , ніж робочих днів. І навіть у ті лічені робочі дні часто замість навчання практикуються походи у кіно або театр та різноманітні екскурсії. Тепер у кожному 9-ому , 10-му або навіть 11-ому класі можна знайти учнів, які не знають.... таблички множення.
бухцелюб
25.11.2019
я також не задоволена, що у мене 24 дні, ну і що з того
Світлана
26.11.2019
Заклади дошкільної освіти працюють круглий рік без канікул, отримують найнижчу з/п з освітян, то чому ці нещасні 56 днів так обурюють???
Енгрібьорд Світлана
26.11.2019
Обурення викликає не "піддягування" закладів дошкільної освіти до рівня інших більш "превілейованих" категорій освітян, а разюча різниця між умовами праці (зарплата, відпустки, тощо) освітян взагалі, порівняно іншими працівниками бюджетної сфери.НІхто, якби, не ставить під сумнів важливість виховання та навчання нового покоління та як еквівалент відображення цієї "важливості" високий рівень оплати праці. Інша справа, що співвідношення ціна-якість вихідної продукції (у даному випадку - це маса учнів неспроможних здати ЗНО) залишає бажати кращого.
Злой Бух
29.11.2019
бухи, напишите, кто из вас хоть раз в жизни использовал все 24 дня отпуска подряд? а педам пора запретить работать. Пусть дома сидят, мы им зарплату домой носить будем.
Вихователь
02.12.2019
Скажіть будь ласка,добродії,чому вас так обурює підняття зарплат і продовження відпустки вихователям?Адже ви мудрі люди ви повинні знати що вчителям зарплати уже підняли, а 56 днів відпустки в них і так було.А у вихователів немає ні відповідної зарплати, а ні довгої відпустки.Зарплату нам і не піднімуть у 2020 році,а може ще й до 2023,так хоч би відпустку зробили.Адже у нас немає крім відпустки ще канікул,а діток ходить не так як потрібно 15, а по 29,37 у групах різного віку.Хотіла б почути відповідь: чи хочете ви за зарплату 4800 вислухати на протязі дня 36 дітей одночасно,одягнути їх,роздягнути їх,вкласти спати,ще й навчити чогось якщо у кожної дитини свій характер?
людвік Вихователь
03.12.2019
Нас обурює соціальна несправедливість, по відношенню до інших спеціалістів, всі професії потрібні та важливі, а не лише педагоги, як може існувати країна без економістів, бухгалтеріва, юристів, медиків та інших фахівців, а останнім часом річ іде тільки про педагогів, в літній період в дошкільних закладах зведені групи в котрих по 10 дітей, тож не потрібно говорити про 40 чоловік у групі, а вчителям потрібно зменшити кількіть днів віпочинку для забезпечення справедливості між педагогічними працівниками
Вихователь людвік
03.12.2019
Про соціальну несправедливість то я з вами цілком згідна,адже вихователів навіть не врахували як педагогів,так і медикам піднімали зарплатню,а вихователям сказав президент чекали і ще почекають,а от про 10 дітей я не знаю,у нас в селі садочок закривається зовсім,чергових груп немає,а от в місті,там де чергові групи є,я за них говорити не буду,бо не цікавилась.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі